טיולים עצמאיים
-
שלום לכולם,
אני טסה לויאטנם, לאוס, קמבודיה, פיליפינים ותאילנד, ואני מעוניינת לעשות טרקים וטיולים ארוכים (ארבעה ימים לפחות), אבל רציתי לבדוק כמה דברים ששמעתי ולא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית...
1. זה נכון שמסלולי טיול כאלו הם לא רבים ושמרבית הטיולים בסגנון הזה הם בעצמם מסעות בין כפרים?
2. ישנם טרקים שניתן לצאת אליהם גם לא בתחומי פארים לאומיים? ואם לא, אז תמיד חובה לקחת מדריך על מנת לטייל בפארק או שאפשר גם לטרק עצמאית?
3. הבנתי שמומלץ להשאיר את המוצ'ילה במקום הלינה או בשמירת חפצים כלשהי ולצאת לטיולים עם תיק קטן, זה לגיטימי? עד כמה זה רלוונטי כשיוצאים לטיול של חמישה ימים? הרי צריך לקחת הרבה ציוד גם ככה לא?
תודה רבה לכל מי שיש לו סבלנות לענות וסליחה על החפירה

-
טיולים עצמאייםבמדינות האלה, רוב הטיולים למספר ימים הם מאורגנים.
עצמאית זה אכן יהיה טיול בין כפרים.
מאורגן יכול להיות גם בין כפרים וגם בג'ונגלים, אבל בד"כ ללינה יגיעו לכפר (אף אחד לא רוצה לסחוב אוכל לארבעה ימים על הגב...).
מומלץ להשאיר את המוצ'ילה כי בתיק יש הרבה דברים שלא צריך לטרק עצמו (עודף בגדים, כלי רחצה, ספרים וכו'...)
-
טיולים עצמאייםאז בגדול הכי חשוב שיהיה לך תיק קטן טוב? של 30-40 ליטר?
-
טיולים עצמאייםהיי שיר,
אני יכולה לספר מנסיוני האישי - חזרתי לפני כחצי שנה מטיול עם בעלי בוייטנאם, לאוס וקמבודיה (וגם סין ונפאל). בקמבודיה היינו זמן קצר ונשארנו בערים הגדולות.
לצערי ובניגוד לנפאל ולסין, הרושם שקיבלנו בוייטנאם ובלאוס הוא שמאד קשה לטייל בלי מדריך - השבילים לא מסומנים, אין הרבה גסטהאוסים בדרך וגם אין הרבה מידע זמין על מסלולים למי שרוצה לטייל לבד. בוייטנאם המצב קצת יותר טוב כי אם מתאים לך לשכור אופנוע את יכולה להיות הרבה יותר עצמאית ולהגיע לכל מיני חורים / לנסוע בין כפרים בכיף שלך בלי מדריך (למשל באזור סאפה). אנחנו היינו יותר עצלנים (ופחדנים) ולקחנו כמה טיולים מאורגנים.
יצא לנו כמה פעמים להשאיר תיק בסוכנות הנסיעות שהזמנו בה את הטיול או במלון שהיינו בו לפני הטיול, אף פעם לא עשו לנו בעיות. בלואנג פראבאנג השארנו למשך שבוע תיק בסוכנות נסיעות שהזמנו בה רק כרטיסי אוטובוס והוא הוחזר לנו בריא ושלם. היינו עם תיק אחד של 40 ליטר ותיק אחד של 70 ליטר ולרוב הצלחנו להכניס לתיק של ה-40 ליטר את כל מה שהיינו צריכים לטרק של כמה ימים.
אנחנו אוהבים לטייל עצמאית אבל אני חייבת להגיד שלפעמים המדריכים המקומיים מאד תורמים לחווייה בטיול, מעניין לראות איך הם מתנהלים ולדבר איתם.
-
טיולים עצמאייםלגבי לאוס
אין בעיה לקחת אופנוע, להשאיר את התיק הגדול ולצאת לדרך (עשינו את 4-5 פעמים בלאוס). הערה חשובה - לא לרדת מהשבילים!!! (אין עניין של סימון או לא סימון, יש עדיין המון נפלים שהאמריקאים "תרמו" ללאוסים שעדיין מתפוצצים פה ושם). הכפרים והשבילים נקיים, השדות והג'ונגלים לא בהכרח)
-
טיולים עצמאייםתודה רבה לכולם