שאלה לגבי אוכל וטיסות
-
אנו משפחה דתית הטסה בעז"ה לאיטליה עם אלעל.
האם אנו יכולים לקחת איתנו אוכל?
האם זה משנה אם האוכל מבושל או לא?
האם ניתן להכניס לאיטליה אוכל?
תודה!
-
שאלה לגבי אוכל וטיסותהיי לא יודעת מה את מתכוונת לקחת, יכולה רק לכתוב על מה שאנחנו עשינו- לקחנו פסטרמה בואקום וגם מנות ארוזות שדורשות רק חימום קל ולא היתה בעיה.
-
שאלה לגבי אוכל וטיסותאני לא מתיימר להיות נציג המכס האיטלקי, אבל בגדול: האם אנו יכולים לקחת איתנו אוכל? כן
האם זה משנה אם האוכל מבושל או לא? מצרכים טריים כמו ירקות ובשר אסור. לגבי אוכל מבושל לא יודע.
האם ניתן להכניס לאיטליה אוכל? שמורים ומצרכים יבשים מותר.
עצה ידידותית: ברומא אין כל בעיה לקנות מצרכים כשרים או לאכול במסעדות כשרות.
-
שאלה לגבי אוכל וטיסותבאופן עקרוני באירופה לא מחפשים במזודות אוכל.
לא רק ברומא גם בערים אחרות, יש אוכל כשר, מסעדות ומלונות כשרים.
-
שאלה לגבי אוכל וטיסותמבחינת החוק-
מותר להכניס מזון יבש
או מזון באריזות וואקום.
מבחינת החוק-
אסור להכניס פירות ירקות (ופרחים)
בשר טרי ומוצריו.
בפועל--רבים נוהגים לקחת אוכל מבושל מוקפא איתם במזוודה (לא למטוס בתיק היד).
-
שאלה לגבי אוכל וטיסותאנחנו תמיד לוקחים שניצלים וקציצות שבושלו והוקפאו. גם קבנוס ונקניק סלמי ללא קרור. שמים במזוודה עטוף היטב ושולחים לבטן המטוס. מותר? לא יודעת. עד היום לא נתקלנו בבעיה . אם יש נסיעה ארוכה אחרי הנחיתה אז לוקחים גם צידנית רכה.
-
שאלה לגבי אוכל וטיסותהתענוג הזה לא שמור רק לדתיים..
גם הרבה חילונים חוזרים עם גבינות ונקניקים בואקום ועד היום לא ידוע לי על משהו שנעצר ע"י שלטונות המכס.
-
שאלה לגבי אוכל וטיסותתודה רבה לכולם על התגובות.
אכן אני אקח אוכל קפוא במזוודה ונקווה לטוב....
-
שאלה לגבי אוכל וטיסותתודה רבה לכולם על התגובות.
אכן אני אקח אוכל קפוא במזוודה ונקווה לטוב....
-
שאלה לגבי אוכל וטיסותאפשר לקחת הכל (בבטן המטוס) בצידנית רכה עם קרח יבש (חנקן קפוא). אמורים (על פי תקנות התעופה) לסמן את תכולת המזוודה (כלומר את הימצאות הקרח היבש בתוכה) אבל הוא מותר לשימוש למרות היותו מוגדר כחומר מסוכן, בתנאי שבשום אופן לא איחסנתם אותו במיכל אטום (עלול להתפוצץ עקב היווצרות גזים).
אם מבודדים בצורה נכונה (צידנית רכה ועטופה במגבות וכיו"ב) אפשר "לסחוב" עם זה 48 שעות ואף יותר.
עלות בלוק קרח כזה היא כ-100 ש"ח.
-
שאלה לגבי אוכל וטיסותעל פי החוק היבש-אסור להכניס לכל מדינות האיחוד האירופי ושנגן-מזון שמקורו מהחי-מוצרי בשר, עוף וחלב. דגים, משום מה, לא נכללים בקטגוריה זו, לרוב.
בפועל, כמעט ולא בודקים, אבל אני נתקלתי בבדיקות קפדניות מאד של ישראלים שנחתו בפראג. החרימו הרבה דברים, ומיותר לציין את אי הנעימות.
ורק הערה-קרח יבש זה פחמן דו חמצני קפוא לא חנקן קפוא. מותר לקחתו כחומר מקרר בכמויות קטנות ולסמן כפי שנכתב.
-
שאלה לגבי אוכל וטיסות
"מזון שמקורו מהחי-מוצרי בשר, עוף וחלב"האם הכוונה שאסור בשר מעובד ומבושל. וכן אבקת חלב

-
שאלה לגבי אוכל וטיסותאכן גם מזון מבושל ואבקת חלב אסור בעיקרון להכניס. אפשר כן להביא כמויות מסויימות של אבקת חלב לתינוקות ול"צרכים רפואיים".
לאוהבי הסטטיסטיקות-ב2011 ישראל הייתה בין 5 המדינות מהן נתפסו הכי הרבה "מבריחי מזון".
אז נכון הסיכוי להיתפס קטן, אבל האיחוד כן מבצע בדיקות רנדומליות ומכוונות, כולל שימוש בכלבים ואמצעי סריקה שונים.
המסמך המפורט ביותר שאני מכירה בנושא, מדיניות הסריקה והאכיפה.
-
שאלה לגבי אוכל וטיסותתודה.
(קניתי מלבין קפה חלבי של "עלית" . למזלי לא כתוב עליו באנגלית מה הוא מכיל.
ננסה...)