מה זה "ארוחת בוקר אירית"
-
מה פירוש המושג?
כמובן בבית מלון באירלנד....
תודה -
מה זה ``ארוחת בוקר אירית``:Reזה ארוחת בוקר אנגלית אבל עם התאמות קלות כך שתתאים יותר למטבח האירי. -
ומה זה "ארוחה אנגלית" ?...עדיין לא הבנתי
תודה -
ביצים, נקניקים מטוגנים, לפעמים שעועית...בכל מקרה לא מה שהקיבה הישראלית הטיפוסית רגילה לו... -
ומה זה ``ארוחה אנגלית`` ?...:Reארוחת בוקר אנגלית היא ארוחה שכוללת ביו השאר:
ביצה (בדרך כלל עין, אבל אפשר כל סוג), בייקון, טוסטים, חמאה, גבינה צהובה (אנגלים אמיתיים רק צ`דאר), ריבה, תה/קפה, שעועית אפויה וגם דגנים למיניהם. -
ומה זה ``ארוחה אנגלית`` ?...:Reארוחה אנגלית זו ארוחה מלאה הכוללת ביצה,נקניק,גבינה,משקה,בדרך כלל דגנים ועוד בהשוואה לארוחה הקונטיננטלית ( שביבשת להבדיל מהאי שהוא אנגליה) שהנה משקה וקרואסון או לחמניה וריבה/חמאה וכו`.
נסיוני האחד בלבד בצימר בדבלין עם ארוחת בקר אירית היה ארוחה מגוונת ומשביעה שכללה מבחר דגני בקר וחלב, מיץ תפוזים, ביצה לפי בקשה, קצת ירקות, נקניקיות(די כבדות על הבקר!), גבינה צהובה, נקניקי בשר, טוסטים, חמאה,ריבה, קפה או תה. בקיצור היינו שבעים ומפוטמים לשעות רבות... -
ומה זה ``ארוחה אנגלית`` ?...:Reאנה צודקת, שכחתי את הנקניקיות בטעם נר. -
ולא לשכוח גם עגבניות ופטריות מטוגנות...לפחות בסקוטלנד זה מה שקיבלנו, בתוספת blood puding (נקניקיית דם/שחורה).... -
היי עמית, גם אני ארוחה כזו שבעהעד ארוחת הבוקר הבאה בערך, דווקא חסכוני מהבחינה הזו... -
מה שנקרא ``התקף לב על מקל``זו ארוחת בוקר ענקית, שהיתה במקור של חקלאים שעבדו עבודות פרך בשדות מהשחר, ואחרי 3 או 4 שעות עבודה חזרו הביתה לארוחת בוקר. כיום, האירי הממוצע אוכל את הדבר הזה מקסימות פעם בשבוע, או לעתים הרבה יותר רחוקות. אצלנו, למשל, אנחנו מכינים כזה דבר בערך פעם בחצי שנה.
לעומת זאת, ציפו מתיירים מסכנים להתמודד עם זה כל בוקר, ואכן היו לא מעט תלונות (אני לא אומר שזאת ארוחה לא טעימה, להיפך, היא טעימה מאוד, אבל יש גבול) ולכן במקומות טובים יש מבחר גדול מאוד של מנות ``עקריות`` בארוחת בוקר (בנוסף לדגנים, לחמים, פירות וכו` שמונחים על שולחן בופה בדרך כלל). בהרבה מקומות אפשר לבחור בין פנקייקס, חביתה עם סלמון מעושן, קיפרס (הרינג מעושן), פוריג` (מין דייסה שעשויה משבולת שועל וחלב) ועוד כהנה וכהנה. בקיצור, לא תהיו רעבים עד הערב. -
תודה! -
ולא לשכוח גם עגבניות ופטריות מטוגנות...:Reהתכוונת בודאי ל- Black Puding.
והאגיס לא ריבלתם בסקוטלנד? -
ולא לשכוח גם עגבניות ופטריות מטוגנות...:Reצודקת בקשר לעגבניות והפטריות.
אגב אני מניח התכוונת בודאי ל- Black Puding.
והאגיס לא קיבלתם בסקוטלנד? -
כן, לזה הייתה הכוונה, וגם קיבלנו haggisמקור הטעות מהרכב הנקניקיה הזו...
דברים שבדרך כלל אני לא מתקרבת אליהם, אבל זה חלק מהתרבות של המקום, אז טעמנו... -
כן, לזה הייתה הכוונה, וגם קיבלנו haggis:Reהאמת הכל עולה לי רק מלחשוב על Black Puding.
אבל haggis אם עושים טוב יכול להיות די טעים (יחסית לאיים הבריטיים). יצא לי לאכול טובים מאד אבל גם גרועים מאד. -
אתם רציניים?אני רק מפנטז על איזה בלאק פודינג - כל פעם שמישהו באיזור נוסע לאירלנד אני מבקש שיביא קצת
על הוויט פודינג אני לא משתגע, אבל השחור... עושה לי נעים.
זהו, הייתי צריך למחות. הבוקר הסתפקתי בגרנולה... :))