ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

למומחי סלובקיה - שאלת מיקום ו/או פיצול

פורום טיולי משפחות
    4
    4
    903
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • bgln
      bgln נערך לאחרונה על ידי

אשמח לקבל חוות דעת היכן עדיף להתמקם בסלובקיה והאם חייבים לפצל לילות.

אנחנו נהיה 8-9 ימים וכמובן רוצים לטייל גם בטטרה הגבוהים וגם בטטרה הנמוכים.

יש לי אופציה לדירה ליד אתר הסקי של Ružomberok , שנראה מתחם נחמד עם אגם צמוד , אבל מצד שני נראה לי שכדי להגיע לטטרה הגבוהים ולגן העדן זה נסיעות די ארוכות (רק עד פופרד זה שעה לפי גוגל)

ואז אולי כדאי לפצל ולהתמקם חלק מהימים באיזור Poprad.

מצד שני אם מתמקמים באיזור Liptovský Mikuláš ו/או יאנסה , זה נראה שזה מקצר המרחקים וניתן להתמקם בכוכב אחד לשני האיזורים וחוסך את הפיצול.

האם יש משהו בהבחנה שלי?

אשמח לתובנות מבעלי הניסיון, האם פיצול הכרחי וכמה זה משמעותי, או שבמקרה של סלובקיה אין צורך , מה שגם מאפשר גמישות גדולה יותר בין הימים כתלות במזג האויר.

במידה וכדאי לפצל, מה חלוקת הימים בין האיזורים?

על פניו נראה שרוב הפעילות זה באיזור המערבי (הטטרה הנמוכים).

תודה מראש.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שרון75
        שרון75 נערך לאחרונה על ידי

למומחי סלובקיה - שאלת מיקום ו/או פיצול

אנחנו עשינו טיול כוכב שמרכזו בליפטובסקי מיקולש (אם מתעלמים מברטיסלאבה).

המיקום מעולה והנסיעה הארוכה ביותר הייתה לקושיצה שאמנם קצת מרוחקת אבל עבור נסיעה חד פעמית זה עדיין נכון מאוד.

• irit.shoval
          irit.shoval נערך לאחרונה על ידי

אנחנו פיצלנו

ארבעה ימים לנו ליד רוזומברוק וארבעה ימים ליד פופראד וכך חסכנו קצת נסיעות, בטטרה הגבוהים קל להגיע לכל האתרים בסביבה ולגן העדן הסלובקי, מהנמוכים - יאסנה , מלון דיירי ופארקי המים.

אבל בהחלט אפשר להישאר באיזור הנמוכים ולנסוע קצת יותר, הנסיעה לפופראד אורכת כשעה וזה אכן מאפשר יותר גמישות מבחינת מזג האוויר. רק קחו בחשבון שבסלובקיה תמיד משפצים בכביש כך שהנסיעות אורכות קצת יותר מהמתוכנן... 

• Salvador26
            Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו פיצלנו

אם ללכת לפי מזג האויר שמשתנה ולא תמיד מתאים את עצמו לתחזית, עדיף באמת להתמקם במקום אחד ואז מומלץ בליפטובסקי מיקולש והסביבה.

מה שכן, איזור גן העדן הסלובקי קצת רחוק ממיקולש מבחינת זמן נסיעה (משהו כמו שעה וחצי-שעה 45 דק').

אם אתם רוצים לפצל, הייתי עושה 6 ימים בטטרה נמוכים ו-3 בגבוהים. תלוי גם מה אתם רוצים לראות, אם מעוניינים לבקר גם במבצר ספיש או שרק בטטרה הגבוהים וסלובנסקי ראי וכמה מסלולי טבע ברצונכם לעשות.

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון