Aiguille du midi
-
שלום,
קראתי באחת ההודעות המלצה לעלות ברכבל של Aiguille du midi עד תחנת הביניים, ואז לעשות טיול רגלי עד מערת הקרח ב- Montenveres Mer de Galace ומשם לחזור עם הרכבת האדומה.
שאלותיי:
א. האם זה מתאים גם למשפחה עם ילדים (בגילאים 5 עד 15).
ב. מה אורך המסלול?
ג. האם ניתן לקנות כרטיס משולב (הלוך - רכבל עד תחנת הביניים וחזור ברכבת).
ד. האם יש טעם לעלות גם לתחנה העליונה של ה - AIGUUILLE DU MIDI או שבהתחשב בעלויות מול תועלת, אפשר לותר ולעשות את מסלול ההליכה שתיארתי?
תודה
דורון
-
Aiguille du midiא. האם זה מתאים גם למשפחה עם ילדים (בגילאים 5 עד 15).
א. האם זה מתאים גם למשפחה עם ילדים (בגילאים 5 עד 15). זה קשה להגיד. תלוי כמה רגילים ללכת. זמן ההליכה כ-3 שעות.
ב. מה אורך המסלול? 6.5 ק"מ רובו ירידה מתונה יש קצת עליה.
ג. האם ניתן לקנות כרטיס משולב (הלוך - רכבל עד תחנת הביניים וחזור ברכבת).
ד. האם יש טעם לעלות גם לתחנה העליונה של ה - AIGUUILLE DU MIDI או שבהתחשב בעלויות מול תועלת, אפשר לותר ולעשות את מסלול ההליכה שתיארתי? אפשר לשלב גם את שניהם. זה גם ענין אישי. לא כל יום מזדמנת חוויה כזאת. כמובן רק במזג אויר בהיר. יש גם ילדים ואפילו מבוגרים שלא מרגישים טוב בגובה 3800 מטר.
-
Aiguille du midiג. האם ניתן לקנות כרטיס משולב (הלוך - רכבל עד תחנת הביניים וחזור ברכבת)
יש כרטיס MULTIPASS שתקף לכל הרכבות ורכבלים באיזור CHAMONIX.
-
Aiguille du midiכשעשינואת המסלול לפני 3 שנים-היה כרטיס משולב-עלייה לאגי דו מידי וחזרה ברכבת. שווה לבדוק בקופות, כי זה לא הופיע (משום מה) באתר.
-
Aiguille du midiתודה לכולם. דורון
-
Aiguille du midiאנחנו לא הלכנו במסלול הזה. יש עוד המון מסלולים באזור ואני מציע להתחיל מהקלים הקצרים כי אתם עם ילד קטן, שלא בהכרח רגיל ללכת הרבה בהרים אבל כבר אי אפשר לסחוב על הגב.
אני לא בטוח שהמסלול הזה מתאים למשפחות ישראליות עם ילד בן 5.
רוב המסלולים באזור מתאימים לילדים שבארץ מוגדרים כמיטיבי לכת...
מציע לברר מראש את הפרשי הגבהים ואת כמות העליה המצטברת, ולברר אם משפחות אחרות הלכו במסלול הזה. כדאי לברר אם יש מקום למלא מים בדרך.
כשתגיעו למערת הקרח בסוף המסלול יש עוד המון מדרגות לעלות ולרדת למערה למרות שיש רכבל.
בקשר לעליה לתחנה העליונה: לדעתי לא מומלצת עם ילדים קטנים. כרוכה בהרבה המתנה (אם מזג האוויר מתאים) ולמעלה קר מאוד. הבן שלי בן 7 ממש לא נהנה.
-
Aiguille du midiמבחינתי - לא לוותר על אגווי.
מקום מדהים.
שיא הטיול שלנו באיזור שאמוני.