זאגרב-לובליאנה
-
מהו המרחק או מהו זמן הנסיעה מזאגרב ללובליאנה?
מה דעתכם על זאגרב? כדאי להקדיש לה מספר שעות או שאפשר לוותר? -
זאגרב-לובליאנה:Reההודעה שלך מאוד מתומצתת.
האם ברכב? בתחברה ציבורית?
התחבורה הציבורית די מצומצמת, (נדמה לי 2 רכבות ו2 אוטובוסים ביום). הנסיעה היא כ-3 שעות.
האם יש מה לראות בזגרב? בוודאי. לא פירטת כמה זמן יש לכם, מה עוד בתוכנית הטיול... -
זאגרב-לובליאנה:Reהכוונה לעשות זאת ברכב. אני מבינה שזה לוקח בערך 3 שעות. האם אכן כך?
הטיול מתוכנן ל-12 יום כאשר מתחילים בזאגרב ממשיכים ללובליאנה, בלד בוהיני ערוץ וינטגר ומשם דרומה דרך מערת סקוציאן והעיר פיראן וההמשך בקרואטיה עד לדוברובניק.
מה דעתכם על המסלול? -
זאגרב-לובליאנה:Reמסלול די לחוץ לאור זאת אני הייתי מוותר על זאגרב -
זאגרב-לובליאנה:Reתודה
מה לגבי האיים בקרואטיה? אם רוצים לבקר באחד - באיזה כדאי? קורצ`ולה, חוואר או אחר? -
קרואטיה - סלובניה``הטיול מתוכנן ל-12 יום כאשר מתחילים בזאגרב ממשיכים ללובליאנה, בלד בוהיני ערוץ וינטגר,
ומשם דרומה דרך מערת סקוציאן והעיר פיראן וההמשך בקרואטיה עד לדוברובניק.
מה דעתכם על המסלול?
שלום לי!
היינו לפני שבועיים בזגראב, במסגרת טיול מאורגן.
עדיף לנצל את הזמן בצורה אחרת ולא להכנס כלל לזגראב.
מומלץ לבקר במפלי פליטוויצה המרשימים שבקרואטיה וללון בסמוך בעיירה סלוני.
הקדישו לאגם בלד לפחות יום שלם, השארו עד הערב, שבו בנחת במסעדה שליד הקזינו והתענגו על קפה עם עוגת קרמשניט.
אגב, האגם שהזכרת נקרא בוהין ולא בוהיני.
מומלץ לעלות ברכבל לתצפית מדהימה על אגם בוהין.
קניון וינטגר - יפה ומרשים.
לדעתי עדיף להכנס לקניון אחה``צ.
לובליאנה יפה מאוד. כדאי ללון בה או בסביבתה לפחות לילה אחד ולטייל בלילה במדרחוב היפה שבמרכז העיר.
אגב, לא הזכרת את מערות פוסטוינה.
תהנו -
זאגרב-לובליאנה:Reלזגרב כדאי להשקיע כשעתיים אם את כבר שם. לא להחמיץ את בית הקברות מירוגוי. -
קרואטיה - סלובניה:Reתודה
לגבי המערות חשבנו להסתפק באחת, סקוציאן או פוסטוינה.
אני שואלת שוב גם לגבי האיים - אם נחליט על אחד, מה דעתכם קורצ`ולה, חוואר או אחר? -
נחליט על אי אחדהמסלול שלך גם כך לחוץ,כך שצריך לקחת בחשבון את הזמן הנדרש לביקור באי, את הזמן בדרך אליו, את זמינות המעבורות והאם גם הדרך היא חלק מן הטיול.מתוך שאלתך הבנתי שהאי זו אופציה אם יהיה לך זמן עבורו ואת זה בעצם תדעי רק לקראת סוף הטיול.מכל השיקולים האלה בעצם נשאר לך רק אי אחד לקראת סוף הטיול וזה קורצ`ולה העיר שבאי באותו השם. לאי הגדול כולו ממש אין לך זמן.הדרך לשם ומשם יפיפיה והעיר עוד יותר ונגישה יותר מחוור.וכדאי גם ללון בה.---אורי