ירח דבש ליפן 6.9-23.9
-
שלום רב,
שמי יוחאי וביחד עם אשתי ברית החלטנו לצאת לירח דבש ביפן. חשבנו ביחד לנסות ולהיעזר בכל מי שיוכל לתרום מניסיונו לגבי תכנון המסלול.
אנחנו נוסעים בספטמבר הקרוב בין 6.9-23.9, הנחיתה שלנו באוסקה ואנו מגיעים מוקדם בבוקר. חשבנו עם הנחיתה, לתפוס רכבת לקיוטו, להעביר שם כ-3/4 ימים, לאחר מכן להמשיך לנאגויה לראות את מוזיאון טויוטה, אחר כך לאזור הר פוג'י (האקונה זה נדמה לי שם המקום) ליומיים בערך, משם לטוקיו לעוד כ-4 ימים ואז לחזור לאוסקה להעביר את הזמן עד הטיסה חזרה.
תוך כדי כל זה אנחנו רוצים לשלב טיולי יום מחוץ לערים ולראות מקומות כמו הימג'י-ג'ו, פארק שעשועים נחמד ואולי לצפות בקרב סומו או תאטרון קבוקי קצת.התלבטנו מאוד אם לשלב במסלול שלנו ביקור להירושימה, אנחנו קצת מתלבטים כי זה מחוץ למסלול שתכננו וזה דורש מאיתנו נסיעה דרום-מערבה במיוחד לשם כך בנסיעה לא קצרה, האם זה ביקור שלא כדאי לנו להחמיץ? שמעתי שיש שם גם אי מקסים שכדאי לבקר בו, נשמח להמלצה על אתרי טבע יפים כמו זה שאולי שווה ללכת להם במידה ולא ניסע לשם לבסוף?
בנוסף היינו שמחים לשמוע לגבי נושא הכרטיס לרכבת (JR נדמה לי שזה נקרא) והאם כדאי לרכוש אותו? האם כדאי למשך כל הטיול או רק לשבוע נניח?
כמובן שנשמח לשמוע את דעתכם ולקבל את רעיונותיכם לגבי השאלות ולגבי המסלול באופן כללי. כמו גם אם יש יעדים ומקומות נוספים שלא ציינו ושווה לבקר בדרך נשמח לקבל המלצות.
שבוע טוב ומקסים,
ברית ויוחאי -
ירח דבש ליפן 6.9-23.9שלום יוחאי,
אין לי ספק שתהנו בירח דבש ביפן, יעד מדהים!
לשאלותיך:
* לגבי כרטיס הרכבות JR - יש המון שרשורים בפורום לגבי כדאיותו. אפשר לחשב עלויות באתרים כמו Hyperdia. בגדול אני מצאתי אותו די משתלם, חוסך כסף וזמן. כן כדאי לומר שבקיוטו הוא כמעט ולא עוזר, לכן אם אתם מתחילים את הטיול בקיוטו אולי אפשר להפעיל את הכרטיס לאחר סיום הביקור בעיר.
* הימג'י - טירה יפה, אפשר להגיע לביקור של חצי יום מקיוטו. לצערי ביום שהיינו היה תור של 3 שעות לכניסה אז רק ראינו מבחוץ ונכנסנו לטירת מטסומוטו.
* טורניר סומו - יש 5 כאלה בשנה, באמת חוויה.
http://www.sumo.or.jp/en/ticket/year_schedule
לפי האתר אני רואה שבדיוק יש טורניר סומו בטוקיו במהלך הטיול שלכם, שווה לשלב יום שם.
* הירושימה - בעיניי ממש מעניינת ושווה ביקור. לנו לא היה זמן להקדיש לה לילה אז נסענו לטיול יום מקיוטו, כולל ביקור קצרצר במיאג'ימה. זה באמת היה ממש לחוץ ויצאנו מוקדם וחזרנו מאוחר, אך אם זה לביקור קצר או לוותר בעיניי זה כדאי.
* אוסקה - לא חישבתי כמה זמן אתם מתכננים להיות שם, אבל לא בטוח שיש יותר מדי מה לעשות.
* אזורי טבע - יש את האלפים היפניים, שווה לקרוא ולחפש (דרך האלפים, קמיקוצ'י וכו'). אפשר לשלב איכשהו באזור של נגויה.
* פארק שעשועים יש באזור אגמי פוג'י - Fuji Q או משהו כזה. קראו על זה.
אם יש לכם עוד שאלות נשמח לענות

-
ירח דבש ליפן 6.9-23.9סליחה על ההדחפות.
אני נוסעת עם בן זוגי וחושבת שגם נהיה בטוקיו בזמן טורניר סומו. עד עכשיו אפילו לא שקלתי ללכת כי חשבתי שזה מאוד אלים. האם זה מומלץ לצפות?
-
ירח דבש ליפן 6.9-23.9סומו אלים? מעבר למגע עצמו - שימי לב לטקסיות. וכל זה בשביל 5 שניות (דקה 3:10). אחת הסיבות שאני רוצה לחזור ליפן.
-
ירח דבש ליפן 6.9-23.9תודה רוני.
קראתי שזה סוג של היאבקות אבל מה שהעלת נראה יותר כמו ריקוד.
מישהו יודע איך אפשר להזמין כרטיסים?
-
-
ירח דבש ליפן 6.9-23.9זה ממש לא אלים. כל הקרב נמשך לא יותר מכמה שניות. החוויה הגדולה יותר היא כל האווירה מסביב, הטקסיות. בסופו של דבר זו בעיקר חוויה תרבותית מאשר ספורטיבית או אלימה.
-
ירח דבש ליפן 6.9-23.9תודה רוני ואורי!
-
ירח דבש ליפן 6.9-23.9אכן לא אלים, לגבי אפשרויות קניית כרטיסים:
- באחד מאתרי האינטרנט כפי שרוני רשם
- חנויות נוחות ביפן (למשל 7eleven)
- בקופות האצטדיון עצמו לאותו יום בתחרות: זה מה שאנחנו עשינו. אם רק רוצים לטעום מהטורניר ולא משנה שזה יהיה ממש קרוב, אפשר לקנות ביום עצמו כרטיסים ליציע (משהו כמו 2000 ין). כדאי להגיע יחסית בבוקר ולא תמיד יהיו כרטיסים, כנראה שאם זה הימים הראשונים תצליחו.
דרך האינטרנט וחנויות נוחות מחירי הכרטיסים מתחילים לדעתי מ-3800 ין.
-
ירח דבש ליפן 6.9-23.9קנינו באינטרנט וזה דיי פשוט.
יום בטורניר סומו נערך לאורך כל היום אבל ממש אין לכם סיבה לשבת שם יום שלם. מומלץ להגיע לקראת שעות אחר הצהריים אז האולם גם מתחיל להתמלא יותר ויותר עד לקראת השעה 17:00+ שנערכים הקרבות המכריעים של היום.
אני חושב שאם תגיעו בסביבות 15:00 עד הסיום זה ממצה לגמרי ושיאו של היום.
-
ירח דבש ליפן 6.9-23.9קבוקי:
http://www.kabuki-bito.jp/eng/contents/theatre/kabukiza.html
הצגה שלמה נמשכת בערך 3.5 שעות, אם אני לא טועה, כלל הפסקות. לאלה שאינם מעוניינים לראות הכל, ניתן לקנות כרטיס רק למערכה אחת. המושבים רחוקים אבל ניתן בהחלט לראות. את הכרטיסים למערכה אחת ניתן לקנות רק ביום ההצגה. ההמלצה שלי, מי שלא בטוח שיכול לראות 3.5 שעות, עדיף שיתחיל עם מערכה אחת לניסיון. דרך אגב, יש גם אוזניות עם הסברים באנגלית.
לגבי פארק שעשועים: עולים לי בראש, יוניברסל סטודיוס ג'פאן (USJ) ליד אוסקה, טוקיו דיסני ודיסני סי ליד טוקיו, וFUJI-Q HIGHLAND, באזור פוג'י.
שימו לב ש21-23 הינם ימי חג ביפן שמצורפים לסוף שבוע ופארקי השעשועים יכולים להיות עמוסים מהרגיל, כך שאם יש לכם אפשרות לשלב אותם לפניה-19, נראה לי עדיף.