מבקשת המלצה-איך לקחת כסף?
-
שלום לכולם,
טסה לחודש עוד כשבוע.. אני ממש מתלבטת איך לקחת כסף..
מתכננת בכללי להוציא כ-10 אלף שקל פלוס מינוס על כלל השהות במהלך החודש (כולל מלונות ופה ושם קניות).
מה כדאי? מזומן מרבית או חצי מהסכום? או בעיקר להתנהל עם כ.אשראי על אף העמלות הגבוהות במשיכה.
אני בעיקר חוששת מכייסים בגלל הכסף המזומן, ומכרטיס אשראי שלא יעתיקו את הפרטים או משהו כזה..
אשמח לעצות לאופציה העדיפה ממי שכבר היה שם.
תודה
-
מבקשת המלצה-איך לקחת כסף?הכותב הינו סוכן נסיעות המשווק ומוכר שירותי תיירות בתאילנד שיתכן וקשורים לתשובה זו , על הקורא להתייחס לכך בהתאם במסגרת שיקוליו בקבלת ההחלטות
לקיחת מזומן, יורו או דולר לתאילנד היא הדרך הכי משתלמת והחסכונית, אבל לא מתאימה לכל אחד, לכן רצוי להגיע גם עם כרטיס אשראי בינלאומי.
לדעתי במידה ומאחסנים את הכסף בכספת המלון (מלונות 4 כוכבים ומעלה) או נושאים את הכסף בחגורת כסף המיועדת לכך הסיכויים שיכייסו אותך קלושים מאוד. -
מבקשת המלצה-איך לקחת כסף?אני תמיד מעדיף להגיע עם כרטיס אשראי, למשוך אחת לכמה ימים/שבוע סכום גבוה בכספומט, ואת רובו להפקיד מיד בכספת בקבלה של המלון בו אני שוהה, כאשר אני משאיר אצלי מזומן שמספיק בכל פעם ליומיים.
ככה אחת ליומיים אני קופץ לקבלה במלון ולוקח עוד מזומן ליומיים הבאים.
ועם כל זה, אין לך באמת מה לחשוש מכייסים ביומיום כל עוד את שומרת על זהירות מינימלית (זהירות מינימלית מבחינתי זה בדיוק כמו כשאת מסתובבת בארץ, לא לשים כסף בכיס האחורי, לא להסתובב עם סכומי כסף גבהים עלייך,לא להירדם בתחבורה ציבורית כמו מעבורת למשל עם התיק פתוח וכו').
ולגבי העתקת פרטי כרטיס אשראי...לא יודע למה את חוששת מזה דווקא בתאילנד. לעניות דעתי הסיכוי שזה יקרה לך בתאילנד כמעט זהה לסיכוי שזה יקרה לך בישראל.שזה אומר סיכוי קלוש ולא משהו שיש להיערך אליו במיוחד.
אלא אם אני מפספס משהו שלא ידעתי עליו בביקורים האחרונים שלי בתאילנד.
-
בלי קשרממה שאני מבין את מתכוונת להוציא עשר אלף שח שזה בערך 2600 דולר לחודש שזה בערך כ90 דולר ליום כולל בתי מלון ? אם זה נכון אני כבר אומר לך שהתקציב הזה מאוד נמוך וכנראה לא יספיק ולקניות בטח לא ישאר לך
-
מבקשת המלצה-איך לקחת כסף?כתבת שאתה משאיר את המזומן בכספת במלון.
אתה מתכוון לכספת בחדר או לכספת בקבלה?
אפשר להשאיר מזומן בכספת גם אם עזבתי את המלון ליומיים ואני חוזר שוב (טיול גיפים)?
- אני מדבר על מלונות של ארבעה כוכבים -
אתה אומר שזו הדרך הבטוחה לשמור על הכסף?
תודה
-
מבקשת המלצה-איך לקחת כסף?היי
התכוונתי לכספת שבקבלה. כך היא פחות נגישה לכל עובד נקיון/עובד תחזוקה של המלון.
אני לא יודע לגבי השארת כסף כשאתה יוצא לטיול של יומיים, אני מניח שהם לא יסכימו לכך במידה ואתה עושה צ'קאאוט כשאתה יוצא לטיול. אבל לא התנסיתי בכך.
-
מבקשת המלצה-איך לקחת כסף?ברגע שעשית צ'ק אאוט אתה כבר לא נחשב אורח במלון ואין אפשרות להשאיר כסף בכספת המלון .
-
מבקשת המלצה-איך לקחת כסף?ברוב המלונות..גם בגסטהאוסים אין שום בעיה להשאיר..לא בכספת בחדר ולא בקבלה
במלונות הקטנים החדרנית היא בד"כ אותה חדרנית כך שבמידה ותהיה גניבה לא תצטרכי משרד חקירות ותחקירן של רפי גינת כדי להגיע ל"נאשם"..
אז לפני שקופץ פה חכם תורן ...נכון יש גניבות אבל הן בשוליים
אני לפחות לא הרגשתי אפילו פעם אחת שמישהו חיטט / חיטטה במקומות שלא היה אמור להגיע אליהם (ובדקתי) בכל המלונות שלנתי בהם..וכן...אלה לא היו מלונות 4-5 כוכבים
לא יודע עד כמה קשור ....אבל אני מאוד הקפדתי ללון רק בגסטהאוסים ומלונות שבעליהם נעימים ונחמדים ולא אנטיפתים (יש כאלה...תתפלאו) או אחד שמנפנף לך על הפרצוף עם רשימת קנסות ופקדונות עוד לפני שראית את החדר אלא כזה שמחייך אליך ואפילו יושב איתך לדרינק בכייף
הדברים האלה אצלי חשובים יותר מהפנסי...הנצנצים והמוזאיקה בלובי
קחי איתך 1000 דולר במזומן בשטרות של 50 ו 100 ואת היתר בכרטיס
מסכים עם איציק...נדרש שדרוג לפחות קל בתקציב
כבחורה יהיה לך קשה מאוד להינות בתקציב כזה
-
מבקשת המלצה-איך לקחת כסף?בטיולי הג'יפים למיניהם טאנה/רד בריק/כוכב הצפון - יש כספות בקבלה ואפשר להשאיר את הכסף והדרכונים ללא שום חשש. המקומות האלה מאוד מסודרים ומטוקטקים החל מכספת ושמירת חפצים לחבר'ה שיוצאים לטיול ועד דברים קטנים(וחשובים) כמו מעיל גשם בשקל וחצי למקרה של גשם פתאומי או מכבסת אקספרס במקום עצמו לכל הבגדים המלוכלכים מהטיול.
-
העמלות בכרטיס האשראי נמוכות משימוש במזומןאם את לא אוהבת את העמלות של כרטיס האשראי עוד יותר לא תאהבי את העמלות של המזומן.
לא רשמת איזה כרטיס אשראי יש לך אבל תבדקי במחשבון כאן
כמה יעלו לך נניח 100,000 באט
תבדקי כמה יעלו לך 100,000 באט במזומן (המרה של שקלים לדולר בארץ והמרה של דולר לבאט בתאילנד), מכיוון שחייבים לנסוע עם רזרווה תחשבי כמה יעלה לך להמיר דולרים חזרה לשקלים.
וכך תדעי כמה יהיה לך יקר יותר להתנהל במזומן.
בנוסף לכך שמזומן יקר יותר בהתנהלות במזומן את "נהנית" גם מחוסר ביטחון וחוסר נוחות.
אם את רוצה להוזיל תוציאי לעצמך כרטיס אשראי טוב יותר או תנהלי מו"מ עם הבנק/חברת האשראי, תשתדלי (איפה שאפשר) לשלם ב"גיהוץ" כרטיס ולא במשיכת מזומן.
אם מישהו יעתיק את פרטי כרטיס האשראי, מה כבר יקרה? את מבוטחת. אין ביטוח למקרה של איבוד מזומן.
ממליץ לקחת שני כרטיסי אשראי שנשמרים בנפרד במקומות שונים, להנפיק בחו"ל כרטיס אשראי חדש במקום כזה שאבד/נגנב/נבלע/הושחת עולה הרבה כסף.