ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פראג וסביבותיה

פורום אירופה
    5
    5
    1162
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • 1893
      1893 נערך לאחרונה על ידי

אני יוצאת לפראג בעוד כשלושה שבועות לחמישה לילות. במדריך שיש ברשותי לא כתוב כלום על הכפר ``לידיצה``, האם מישהו מהגולשים ביקר במקום ומה דעתו. אם איך מגיעים לכפר? כמו כן האם מישהו יכול לכתוב לי מה ערך הקרונה לדולר. ואיפה עדיף לפרוט כסף? בתודה מראש.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • yumv
        yumv נערך לאחרונה על ידי

פראג וסביבותיה:Re
        אתייחס להחלפת כספים בכל מקום ``רשמי``למרות שתשלמי יקר ההפרש בין אחד לשני לא גדול אבל ,,,,רק לא ע``י חלפן ברחוב שינסה לפתות ידבר אפילו קצת עברית ויסדר אותך מאוד למרות שיציע לך שער נמוך לא להמיר אצלו ,ואגב זה גם לא חוקי בפראג ,ובכלל,למה לא להשתמש ישירות ביורו???אפשר לשאול בכל מלון שתהיו אפילו בחנויות או חלפני כספים מה השער של קרונה ,ואז אם את זקוקה לקרונות לבקש אפילו עודף בקרונות הכל עניין של שער חליפין ,הייתי המון בדרום צכיה .לא מכיר את הכפר שציינת ,מדוע את מעוניינת להגיע אליו ??.בוקר טוב לך
        • mirgilat
          mirgilat נערך לאחרונה על ידי

אני לא מכירה את שם העייר שציינת אך אם לצאת ליום מומלץ מאד - צ`סקי קורלומב - עיירה עתיקה מדהימה שמורה מימי הביניים (צויינב ביונסקו כאתר לשימור)
          אנחנו הגענו לשם ברכב עם עצירות באמצע
          אך היו אנשים שהגיעו לשם ברכבת, או בטיול מאורגן דרך החברות הישראליות.
          אפשרות נוספת - קארלו ביבארי
          תהנו
          • ?
            אורח נערך לאחרונה על ידי

הכפר לידיצה נמצא סמוך לשדה התעופה של פראג (19 ק``מ צפונית-מערבית למרכז העיר).
            • נירית
              נירית נערך לאחרונה על ידי

לידיצה
              היי ציפי,
              האם הכוונה לכפר לידיצה שנהרס עד היסוד בידי הנאצים כנקמה על ההתנקשות במושל הנאצי של בוהמיה ומורביה- (שהיה ידוע משום מה בכינוי ``המגן של בוהמיה/מורביה``) בזמן מלחמת העולם השניה? לאחר ההתנקשות הנאצים ריכזו את הגברים בכפר וירו בהם, ואת הנשים שלחו למחנה ריכוז, ורוב הילדים – נשלחו לתאי הגזים במחנה ההשמדה חלמנו בפולין. הנאצים החליטו למחוק את הכפר מעל פני האדמה כי חשדו שתושביו נתנו מחסה לפרטיזנים המעורבים בהתנקשות.
              לאחר המלחמה הוקם במקום שבו עמד הכפר אתר הנצחה מרגש-עם אנדרטה לזכר הילדים, מוזיאון וגן. וכפר חדש (שמעתי שמצבי עגופ לאחרונה) הוקם בקרבת מקום. כמו כן קמו ברחבי העולם (מארה``ב דרך ונצואלה ועד אנגליה) אתרי הנצחה וכפרים בשם הזה. אביגדור דגן, הסופר ממוצא צ`כי הפיק על הכפר והטבח סרט בשם ``הכפר הדומם``.
              אחד מאותם מקומות בעלי משמעות אנושית-מעבר לנוף, ארכיטקטורה ויופי.
              מגיעים באוטובוס מתחנת , evropska , מול מלון דיפלומט, קרוב לתחנת המטרו Dejvická. לשאול את הנהג, כי חלק מהאוטובוסים לא עוצרים בתנה.
              לידיצה מופיע במדריכים באנגלית של לונלי פלנט ו rough guides
              ואני חייבת תודה לבן שלי (חובב מקומות הקשורים למלחמות אבל מהצד של השלום), שבזכותו הגעתי למקום המרגש הזה לפני כמה שנים....
              • לידיצה בויקיפדיה (אנגלית)
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון