רכבת מברצלונה למדריד
-
שלום,
בלוח הרכבות מברצלונה למדריד כתוב שמחיר הנסיעה הוא 65 יורו- המדובר בכיוון אחד? האם ישנה אופציה זולה יותר? מה בדבר טיסה פנימית? -
רכבת מברצלונה למדריד:Reשלום,
לפי מה שני זוכר יש מחיר זול יותר לתיירים . אנחנו לקחנו רכבת לילה וזה יותר זול (וגם חוסך המון זמן וכסף של בית מלון וגם חוויה שלא שוכחים ! )
טיסה הרבה יותר יקרה ! -
רכבת מברצלונה למדריד:Reהמחיר הוא 65 יורו בכוון אחד. יחסית לרכבות איכות אחרות באירופה, זה לא מחיר יקר לנסיעה של 700 ק``מ.
לשם השוואה: נסיעה של 300 ק``מ מפריז לבריסל עולה מחיר דומה.
נסיעה ברכבת לילה עולה לפי רמת הלינה. ישנם תאים משותפים שמקבילים לדורמיטורי באכסניה, וישנם תאים לזוג או יחיד שמקבילים לחדר במלון. גם בין התאים יש לעתים הבדלי רמה כמו שיש הבדלי רמות בין מלונות.
כדאי לבדוק איזה תנאים יש ברכבות לילה לפני שמחליטים לנסוע. לשם כך אני ממליץ לעיין באתר של ``האיש במושב מס` 61``, שהוא לדעתי המקור הטוב ביותר על נסיעה ברכבות באירופה וביבשות אחרות.
היתרון העיקרי לדעתי ברכבות לילה הוא לא החסכון במחיר אלא החסכון בזמן, בכך שהתנועה ממקום למקום נעשית בשעות הלילה ולא מבזבזים את ``זמן האיכות`` של שעות היום.
אני לא ממליץ להתקמצן על תאי שינה ברכבות לילה, כי על החסכון בכסף אתם עלולים לשלם מחיר יקר אם למחרת תהיו עייפים מנסיעה לא נוחה. למי שלא רגיל לישון בדורמיטורי באכסניה אני לא מציע לקחת תא קושט (COUCHETTE) ברכבת לילה. בשום אופן אני לא ממליץ על נסיעה בישיבה במושב רגיל ברכבת לילה, אפשרות שהולכת ונעלמת מרכבות אירופה.
במקומם ניתן למצוא רכבות עם מושבים שניתן להוריד לזוית של כמעט שכיבה, הנקראים SLEEPERETTE. מומלץ רק לתפרנים. -
רכבת מברצלונה למדריד:Reתודה רבה רבה על האנפורמציה החיונית!
שאלה אחרונה - האם כדאי להזמין מראש או שלא אמורה להיות בעיה עם הכרטיסים? אנחנו מגיעים בצ`ארטר לברצלונה ולוקחים באותו יום רכבת למדריד (זאת בשל מצוקת כרטיסי טיסה למדריד מישראל), האם פרקטי? -
מתי אתם נוסעים??בדרך כלל ברכבות מהסוג הזה חובה להזמין מקום מראש. לא נתקלתי בסימון הבי``ל המקובל של COMPULSORY RESERVATION בלו``ז (R בתוך ריבוע), אבל אני קצת מתקשה בהבנת הנקרא בספרדית...
אני אבדוק בעוד לוח זמנים...
ברכבת לילה תמיד צריך להזמין מראש תא עם קושט, תא שינה או סליפרט.
ניתן להזמין כרטיסי רכבת באירופה ע``י סוכנויות נסיעות בישראל, אבל המחיר בד``כ מופרז, כי נוסף לפער התיווך משלמים עוד עמלה של 15 דולר.
כרטיס שעולה 65 יורו בספרד יכול לעלות בישראל בסביבות 100 יורו.
באתר יש אופציה של קנייה באינטרנט. לא נסיתי אף פעם אז אני לא יודע איך זה עובד... הבעיה היא לעתים טכנית: אין אפשרות מעשית לקבל את הכרטיס.
כיום יש רכבות שמוכרות כרטיסים אלקטרוניים, שמקבלים באי-מייל ומדפיסים לבד. אפשרות מקובלת אחרת היא קבלת הכרטיס ממכונה אוטומטית בתחנה.
כדאי לבדוק היטב את הפרוצדורה לפני שסוגרים הזמנה.
גם כן כדאי לבדוק את תנאי הכרטיס. כמו בתעופה, גם רכבות מוכרות כרטיסים עם תנאים שונים במחירים שונים לאותה נסיעה. ייתכן שבמקרה הזה זה לא רלבנטי, אבל התופעה הזאת קיימת במדינות רבות.
אם אין אפשרות מעשית להזמין באינטרנט, ייתכן שיש אפשרות בטלפון.
אם בכל זאת הטכנולוגיה לא מאפשרת לעשות הזמנה, האפשרות היחידה שנשארה היא הזמנה באמצעות סוכן נסיעות, אם אתם מעונינים להיות בטוחים שיהיה לכם מקום.
רכישת כרטיס בתחנה לפני הנסיעה היא הימור, כי ייתכן שהרכבת הרצויה מלאה ולא ניתן לקנות עוד כרטיסים.
הסיכון גדל כאשר מדובר בתקופת שיא.
צריך לדעת: כשעושים הזמנה מראש, היא תקפה רק ברכבת המסוימת שהוזמנה. ישנם סוגי כרטיסים (יקרים יחסית) שמאפשרים שינוי מועד הנסיעה או אפילו ביטולה וקבלת החזר.
הכרטיסים הזולים ביותר הם בד``כ בעלי תנאים מחמירים ביותר, ולרוב לא מאפשרים שום שינוי, ועל החזר אין בכלל מה לדבר. -
מתי אתם נוסעים??כמה שעות עורכת הנסיעה מברצלונה למדריד? -
מה אתה גם שואל וגם עונה לעצמך ? ...
הרגת אותי