טיול בסין - טיסות פנים
-
היי,
אני טס לכמעט חודש לסין, לבייג'ינג' , סצ'ואן ויונאן.
אני מתלבט האם להזמין את הטיסה מבייג'ינג' ליונאן , להמשיך לסצ'ואן, ולחזור מצ'נגדו לבייג'ינג' , או להפך (להתחיל מסצ'ואן ולסיים ביונאן). בבייג'יג' התכנון הוא להיות 3-4 ימים.
זה משנה איכשהו, מבחינת מזג אוויר/מחירי טיסות/קושי תחבורתי?
אנחנו נוחתים ב 7.9 וחוזרים ב 5.10.
אפשרות נוספת היא - כאשר נוחתים להיות קודם כל יומיים בבייג'ינג בשביל "להתרגל לסין", אחרי יומיים לטוס לפנים הארץ, ולחזור לבייג'ינג ליומיים בסוף הטיול במקום ל4 ימים.
מה דעתכם?
-
טיול בסין - טיסות פניםאגב,
עכשיו חשבתי - אולי לטוס מבייג'ינג' לג'וזייגו?
זה נראה יותר הגיוני גאוגרפית , יש סיבה לא לעשות את זה?
-
טיול בסין - טיסות פניםשימו לב שבשבוע הראשון של אוקטובר יש את החג הלאומי בסין. מומלץ להתרחק מאתרים מרובי תיירים ולהיות במקומות כמה שיותר נידחים, או לחילופין - בעיר גדולה. לכן, לפי זה מומלץ לתכנן את סדר המסלול. מה שבטוח, שבימים אלו אל תעזו להגיע לג'וזאייגו. לגבי בייג'ין, אני לא כל כך סגורה על האם כדאי להיות בה בחג או לא. וכמובן שמאוד מומלץ לימים אלו להזמין את הנסיעות והלינות מראש.
-
טיול בסין - טיסות פניםצ'נגדו עיר די ידידותית ולכן אין צורך לשהות בביג'ין על מנת להתרגל.
-
טיול בסין - טיסות פניםכמה שעות אחרי הנחיתה בבייג'ינג אפשר כבר להזמין את הטיסה לגוג'ייזו?
(כלומר, כמה שעות זה נראה לכן מרווח סביר)?
חשבתי לטוס לגוג'ייזו, להיות שם 3-4 ימים ואז לקחת רכבת לילה לצ'נגדו.
לדעתכם כדאי לעשות את העצירה בגוג'ייזו, היא שווה את זה?
או להגיע ישירות לצ'גנדו ולהתחיל שם?
תודה
-
טיול בסין - טיסות פניםג'וזייגו מאוד יפה, עם אגמים בצבעי אזמרגד מדהים, אבל גם מאוד מאוד מתויירת, מה שאומר שאתה תחלוק את המקום היפהפה הזה עם המוני סינים שצורחים בקולי קולות, וצריכים להיות מוכנים נפשית לעניין הזה. גם אם אתה תלך בשבילים, לא רחוק ממך ישעטו אוטובוסים חשמליים. אם להגיע או לא זה לגמרי תלוי במה אתה אוהב וכמה אתה מסוגל לעכל את ההמוניות הזאת. בכל מקרה, עדיף לא להגיע בסופי שבוע או בחגים, כי אז זה אפילו עוד יותר גרוע.
-
טיול בסין - טיסות פניםאוקי תודה.
מה לגבי הזמנת כרטיס הטיסה?
אנחנו נוחתים בקפיטן אינטרנשיונל ב 935 עם אלעל.
מתי לדעתכם אפשר כבר להזמין את הטיסה, באיזה שעה?
-
לא מסכיםמה שיפה בשמורה [הבאמת יפהפייה הזו] זה שברגע שמתרחקים כמה עשרות מטרים מתחנות האוטובוסים, אפילו הפופולריות ביותר, מגלים פתאום שאתם נמצאים בשקט ושלווה מוחלטים, ויכולים לצעוד גם זמן ארוך מאוד בלי לפגוש עוד נפש חיה. המטיילים המאורגנים הסינים עצלנים מאוד, ולא יתרחקו אפילו קצת מהמקום שבו מוריד אותם האוטובוס. הם יורדים, מצלמים ועולים בחזרה לאוטובוס. מה שמשאיר את שאר השמורה עבורכם. אני זוכר שאנחנו היינו שם ביום עמוס מאוד בנקודות התצפיות המרכזיות, שאת רובו העברנו לגמרי לבדנו, בהליכה נעימה ורגועה.
-
לא מסכיםחתול רובוט - יש לך טיפים לגבי איך ואיפה כדאי לטייל בשמורה ככה שלא נהיה עם כל הסינים?
-
זה מאוד פשוטקחו את האוטובוס לתחנות העיקריות - יש סיבה שהן תחנות עיקריות כי אלה באמת המקומות הכי יפים. תיהנו קצת מהנוף, ומשם פשוט תמשיכו בשבילים ככל יכולתכם, אלא אם מדובר במרחקים באמת גדולים ואז אפשר לקחת את האוטובוס שוב. אם אני זוכר נכון [זה היה לפני יותר מחמש שנים], אנחנו לקחנו את האוטובוס ממש עד אחד הקצוות של ה-Y, משם חזרנו עם האוטובוס עד לנקודה מסויימת, ממנה הלכנו ברגל עד להצטלבות ה-Y, לקחנו את האוטובוס לקצה השני של ה-Y, חזרנו ברגל [או חלק ברגל וחלק באוטובוס], ואז המשכנו ברגל עד שהתקרב זמן הסגירה של הפארק, אז תפסנו אוטובוס. בכל מקרה, באמת שברגע שמתרחקים מהתחנות שתיים או שלוש דקות כבר לא רואים כמעט אנשים, ואפשר באמת ליהנות מהטבע המדהים של השמורה.
-
זה מאוד פשוטמסכימה עם חתול רובוט. אמנם עם השנים כמות הסינים המטיילים מתרבה ומומלץ להתכונן מראש שכך הטיול בסין באתרים המרכזיים, אך בג'וזאייגו הם בעיקר יורדים בנק' העצירה, מצטלמים ולא הולכים מילימטר נוסף. השמורה מלאה בשבילים ובנק' מהממות שתהיו בהם לבדכם. ממליצה כמו חתול רובוט לקחת את האוטובוס לאחד הקצוות ומשם להתחיל ללכת, כך תצליחו להימנע קצת מהעומס, כי הסינים עושים את המסלול בעיקר מההתחלה לסוף.
לגבי הטיסה מבייג'ין - זה כמו כל קונקשן בעולם. הייתי מעריכה שמינימום 3 שעות. לא בטוחה שיש גם אופציות רבות לטיסות לג'וזאייגו.
מג'וזאייגו לצ'נגדו אין רכבת, המעבר או בטיסה או באוטובוס של כ-8 שעות.
בשמורת ג'וזאייגו עצמה, מספיק יום אחד לטייל. במידה ואתם רוצים לטייל עוד בסביבה, תוכלו להוסיף את שמורת חואנגלונג הקרובה או את סונגפן.
-
זה מאוד פשוטאיך מטיילים בחואנגלונג?
מסלול? אוטובוס?
וגם שם זה יום?
לאוטובוס לצ'נגדו, צריך להזמין מקום מראש?
כמה הנסיעה הזאת נוראית?
-
Aren't you the charmer? -
זה מאוד פשוטלא הייתי בחואנלאנג, אז לא יכולה לפרט, אבל לאחרונה פירטו פה בפורום. לפי מה שהבנתי זה אפילו פחות מיום טיול.
הנסיעה לצ'נגדו היא ממש לא נוראית, בכביש שרובו טוב, ואני מעריכה שהוא רק השתפר משהייתי שם. האורך שלה זה עיקר הבעיה, ולא מכירה שיש אוטובוסי לילה, כך שזה לשרוף יום. וכדאי לקנות יום מראש כרטיס.