שלכת באוקטובר בארה"ב
-
שלום
קראתי שבהרי CATSKILL באזור ניו יורק יש רכבת מיוחדת למראה השלכת.האם יש מישהו שהיה שם וראה? האם מישהו הגיע לשם לא ברכב פרטי??וכיצד?? מודה לכם מאוד על מידע...
-
שלכת באוקטובר בארה"בהיי זיוה
אומנם לא בהרי CATSKILL ,אבל גם אני רציתי להגיע לחד יומי לראות שלכת
מעתיקה לך מתוך הבלוג שלי - מתוך האתר שלהם ניתן להגיע בתחבורה ציבורית
מניו יורק
טעימה של יום שלכת בפארק Olana Landscape
בזכות הבלוג המקסים של segev17 התעורר בי הרעיון להעלות שאלה לפורום "טעימה של יום שלכת -לאן?" ראשון להגיב היה שגב עם הצעות למסלול ,כתבות ,מיפוי וכל עזרה שביקשתי. מצרפת את הבלוג של שגב
www.lametayel.co.il/הבלוג+של+segev17
יצאנו ב-23/10/12 לפארק העונה לשם Olana Landscape בעמק ההדסון. בחלק ה-2 של הנסיעה התגלתה השלכת על שלל גווניה על אף שהיינו בנסיעה על כביש מהיר ובחוץ ירד גשם התחלתי להקליק עם המצלמה ללא הפסקה. בכניסה לפארק יש אגם ומסביבו השלכת כמו תפאורה , כל השבילים מכוסים בעלים האדומים, כתומים וצהובים. המשכנו במעלה הכביש עד לחניון ושם התגלה הבית המיוחד של הצייר Frederic Church אשר רכש את אדמת הפארק ב1860 והקים את הבית עם מוטיבים מזרחיים בהשפעת מסעותיו במזרח התיכון ,פרס ,ארמניה...פנים הבית מכיל חפצים וריהוט אקזוטי מאותם מסעות .כדי ליצור פארק מטופח סביב לבית ,ניטעו אלף עצים מקומייים ,יצרו מביצה אגם על שטח 10 דונם ובנו ספסלים וגדרות כפריים. הבית מקסים מבפנים ומבחוץ -הבונוס כשעושים את הסיור בבית הצייר ,מעבר לעושר ארכיטקטוני, צבעוניות וכשרון נחשפים לנוף רחב ידיים שנשקף מנקודות שונות ברחבי הבית: נהר ההדסון, הרי קטסקיל, Taconic ורכסי הרי ברקשייר זה יופי מפעים. בקיצור, מאוד ממליצה. תכנסו לאתר ותתרשמו למרות שהוא חיוור ליד המציאות.
פרטים: שעתיים ממנהטן
כתובת -Olana State Historic Site, Hudson, NY
***יש סיורים בתשלום בבית Frederic Church אבל לא ניתן לצלם.
שעות פתיחה: תלוי בעונה -להכנס לאתר המצ"ב
אתר אינטרנט: www.olana.org/

אני מצידי הרגשתי כבר בדרך שהטבע פירגן לי שטיח אדום עם משמר כבוד של גבעות על גבי גבעות מכוסות בכל צבעי השלכת.
ועוד משהו - אומנם במקרה של "פפסיקו" ,המטרה לא היתה שלכת
אבל כבר בהמתנה לאוטובוס בעיירה WHITE PLAINS ראינו

ובפפסיקו עצמה צבעי השלכת שלטו בגנים המקסימים - לשם ניתן להגיע בקלות עם תחבורה ציבורית מנסיון
גן הפסלים המרשים סביב משרדי "פפסי קולה"
דולנד קנדל, יו"ר חבר המנהלים של החברה, ביקש ליצור סביבת עבודה נעימה לעובדיו. ב-1965 החלה עבודת ההקמה של הגנים, המשתרעים על פני 700 דונם. בגנים מוצבים לפחות 45 פסלים ממיטב האומנים: רודן ,מירו,הנרי מור ועוד. ארכיטקט הגנים עשה "כבוד" לפסלים. המבנה הייחודי של המשרדים, מורכב משבעה ריבועים, המתרוממים מהקרקע ומחוברים בפינותיהם במגדלים. במרכז של כל אחת משלושת החצרות שנוצרו כתוצאה מכך, בולטת מזרקה עם פסלים.
הקונספט כולו מאוד מרשים -העובדים ממוקמים במרכז היצירה והמחשבה, יושבים כשפניהם לחלונות המשקיפים לגנים ,בהפסקות מתהלכים בין הפסלים בשבילי הגן היפה

פרטים : הכניסה לגנים חינם כיוון שהגנים הוקמו לטובת העובדים (עובדה מרשימה בפני עצמה). אין שירותים קפיטריה/מסעדה לציבור הרחב.
הוראות הגעה: בתחבורה ציבורית - רכבת מה"גראנד סנטרל" עד ל WHITE PLAINS ומשם באוטובוס 12 עד PEPSICO שבעיירה PURCHASE
אתר האינטרנט www.gardenvisit.com/garden/donald_m_kendall_sculpture_garden s_at_pepsicoובכלל זו עונה נהדרת - תפגשי דוגנמיות של שלכת גם בהיי ליין ....
הנאה מובטחת
שבת טובה
-
שלכת באוקטובר בארה"בתןדה רבה!!!!
זה בדיוק מה שאני מחפשת!!!!
כבר חולמת.....
שוב תודה!!!