טיסה מעל מדינות עוינות
-
היי לכולם,
אנחנו עומדים לטוס לתאילנד, עם טורקיש איירלנייס.
מה אתם חושבים על מסלול הטיסה? שכולל המראה מטורקיה וטיסה מעל מדינות עויינות ? תודה!
-
טיסה מעל מדינות עוינותזה ענייו של בחירה אישית עם איזו חברה לטוס קשה לייעץ בעניין זה ,אם זה כל כך מטריד אתכם אז טוסו עם אל על .
-
טיסה מעל מדינות עוינותמשגע אותי שאנשים מוציאים כל כך הרבה כסף על הטיול חוץ מהטיסה ובשביל עוד 200 דולר עושים חשבון אם לטוס מעל מדינות עוינות או לא. פשוט לא מבין את הטימטום הזה. כנ"ל לגבי טיסה שלא מעל מדינות עוינות אבל עם קונקשן שמאריך את הטיסה בעוד איזה 10 שעות. נוחות והנאות עולים כסף. טיולים עולים כסף וכשנמצאים בחו"ל מוציאים כסף מהרגע שקמים ועד שנכנסים חזרה למיטה לישון.
אם עושים חשבון לכל שקל עדיף להישאר בבית.
-
600 דולר הבדל זה לא "כל שקל"יש חברות שמציעות את הכרטיס טיסה ב600 דולר... תל אביב - תאילנד
עם קונקשן של לחכות 4 שעות במוסקווה..
תטוס איתם, כל הטיסה תתארך לך ב4 שעות בסך הכל מטיסה של אל על, עם הקונקשן והכל והלחכות הכל ביחד זה 15 שעות...
תשווה את זה לאל על שבשיא של העונה הכרטיס שלה עולה 1200 דולר..
וההבדל שלך הוא 600 דולר, שזה 20 אלף בהאט
זה מטורף אפשר לחיות עם זה שבועיים בתאילנד עם ההבדל הזה..
-
טיסה מעל מדינות עוינותכל אחד עושה את ניהול הסיכונים שלו בצורה אחרת.
אני למשל לא מבין למה אני אמור לשלם יותר בצורה משמעותית (מבחינתי 25% יותר זה המון) בגלל הסיכוי הקטנטן שהמטוס בו אני טס יזדקק לנחיתת חירום ובדיוק באותו זמן השדה הרלונטי היחיד יהיה במדינת אויב.וגם במקרה כזה 99% שלא יקרה לי כלום כי שדה תעופה במדינה שאין לה יחסים עם ישראל זה לא כמו לנחות בסג'עייה.
אבל זה לא יגרום לי "להשתגע" מאנשים שהחליטו שבשביל השקט הנפשי שלהם הם יבחרו באופציה אחרת. (ולא להכריז על המעשה שלהם כמעשה מטומטם).
ובלי קשר, אולי בשבילך 200 דולר זה לא הרבה כסף אבל יש כאלו שחוסכים כל שקל כדי לטוס למזרח (סתם לדוג', סטודנטים) ו200 דולר זה לא סכום פעוט עבורם.
ועוד נקודה: משפחה של 5 נפשות כפול 200 דולר זה כבר 1000 דולר ולא 200.
-
טיסה מעל מדינות עוינותאורן,
אני בדעה ובהעדפות שלך בכל מלה, אבל מסתבר שיש גם זנים אחרים.
השואל מבין שתיתכן בעיה, אך מחפש תמיכה מאחרים או שלילה.
כן חבר, לוקחים סיכון אפשרי על חייך כשטסים מעל מדינות עוינות ועם מוביל שהוא גם סוג של תומך בעוינים.
האם זה ישנה את דעתך? -
טיסה מעל מדינות עוינותעדיף מאשר לטוס מעל לים....
אחת החברות הטובות בעולם.
טסנו איתם להונג קונג והיה מצויין. חברה טובה, תודעת שירות גבוהה וגם אוכל משובח.
אגב, אם יש לכם 8 שעות קונקשן באיסטנבול אתם יכולים לצאת לסיור VIP כולל ארוחות ללא עלות. תבדקו באתר.
-
טיסה מעל מדינות עוינותההבדל בין כל הטיסות האלה, לאל על בהרבה פעמים מסתכם בהרבה יותר מ-200 דולר.
אני גם הייתה לי התלבטות כזאת, בטיסה בחגים. אמרתי נבדוק באל על 1550 דולר,
בסוף בדקתי דרך קייאק, טיסה עם קטאר 670 דולר. כמעט אלף דולר הבדל,
שעם הכסף שחסכתי פה סגרתי גם טיסות פנים וגם מלונות.
אז זה לא עניין של קמצנות, זה עניין של לא לצאת פרייאר לגנבה הזאת של אל על,
וזה עוד לפני השוואה על חברות התעופה בפועל,
חברה שלקחה השנה מקום ראשון מבין חברות התעופה, לבין חברה שאפילו לא הייתה ב-100 הראשונות.
אז נכון, שאם אל על הייתה במחיר כמו קטאר, ככל הנראה כן הייתי בוחר באל על,
אבל בטח לא שההבדל הוא כמעט אלף דולר.
-
טיסה מעל מדינות עוינותאני בחיים לא אממן את האוייבים שלי וקטר הם אוייבים שלי. אפילו שזה יעלה לי עוד אלף דולר. ומי שקרא לאלעל גנבים, זה מחיר השוק. אם יש אנשים שמוכנים לשלם את המחיר הזה אז זה המחיר שאלעל ינקבו ואין פה שום גניבה בכלל. הם לא גנבו שום דבר לא ממני ולא ממך.
-
טיסה מעל מדינות עוינותלהגיד ל"מממן את קטאר", אז אתה טס בחברת תעופה שלהם,
זה כמו שאני אגיד לך עכשיו כל אוהדי ברצלונה בארץ (אולי אפילו אתה),
שקנו בשנים האחרונות חולצה של ברצלונה מממנים את קטאר בדרך כזו או אחרת,
אז תפסיק לראות משחקים שלהם?
ואתה אומר שאל על לא גנבים,
זה שאנשים מוכנים לשלם את המחיר, לא הופך את זה למחיר תקין.
גם בסלולר פעם אנשים שילמו 200 שקל, כי היו מוכנים לשלם, זה לא הפך את זה ללא גנבה. ועובדה המצב היום.
תן לי סיבה אחת, למה אותו כרטיס טיסה, באותו תאריך,
צריך לעלות לי אלף דולר יותר.
-
טיסה מעל מדינות עוינותאל על יתרונות : 1.טיסה ישירה בלי קונקשיינים מעצבנים 2.לא עובר מעל מדינות עוינות 3. החברה משלבת אנשי בטחון סמויים ודלת הטייס תמיד נעולה. 4. החברה הלאומית שלנו חסרונות : 1. אוכל בינוני לפעמים כלל לא אכיל 2. שירות בינוני במקרה הטוב ואם נפלתם על יום רע של המשמרת יעשו טובה שיתייחסו אליכם בכלל. 3. יקר , יקר ,יקר שכל אחד יעשה את החשבון מה טוב לאינטרס שלו אצלי בדרך כלל הרגשת הבטחון גוברת על החסרונות אני בולע את הצפרדע וקונה באל על בשנים האחרונות (למרות שבעבר טסתי עם חברות אחרות) .
-
טיסה מעל מדינות עוינותכשקונים את החבילת קוד-שייר של אל על עם תאי איירליינס (טיסות פנים) ההפרש במחירים מצטמצם עד מאוד.
המשפחה שטיילה איתנו טסה עם האוזבקים, עם קונקשן שחתך להם את הטיסה לשניים ומנע מהם שינה. אנחנו בהלוך ישנו כמעט כל הטיסה מת"א ועד בנגקוק. החלפנו חוויות כשהגענו לצ'יאנג מאי, וההבדל בחוויות הטיסה שלנו היה יום ולילה - תרתי משמע.
-
טיסה מעל מדינות עוינותתיקון מושג: הסכם קוד שייר אינו שייך לחבילה הכוללת טיסות פנים.
לאל על יש הסכם קוד שייר עם חב' תאי אייר, בקו בנגקוק ת"א, המופעל ע"י אל על. כלומר, ניתן לרכוש טיסה בקו באמצעות תאי אייר עם קוד טיסה שלה, אבל הטיסה בפועל היא של אל על.
ללא קשר, אל על משווקת חבילה הכוללת 2 טיסות פנים בתאילנד, המקושרים לטיסה הבינלאומית, במחיר אטרקטיבי.
את החבילה ניתן לרכוש בהסדר עם תאי אייר או בנגקוק אייר, שלה אין קוד שייר עם אל על (בקו הבינלאומי).
-
שכחת חיסרון מהותי:יש חברות שמקיימת רצף טיסות שאל על לא מסוגלת להן.
יש אנשים שעבורם התיזמון חשוב.
באל על יש חזירות ללא בושה - לדוגמה: בפסח, הם גובים מחיר גבוה (ב-30% במקרה שחוויתי) כי אנשים בחופשה והביקוש גדל. מה שמגדיל את פער המחיר ביחס לחברות מתחרות שפסח לא מעניין אותן.
ועוד לא דיברנו על צבירת נקודות....
(איך אמר לי איש מכירות טלפוני של אלעל: "טורקיש לא חברים בסטאר!!" אידיוט או שקרן ללא בושה).
-
שכחת חיסרון מהותי:התימחור של אל על לא הוגן הם מקפיצים את המחירים בחגים ובטיסות שיוצאות סופשע או מגיעות ביום שישי או במידה שהטיסה מתמלאת ,הם מנצלים את זה שהם היחידים שטסים ישירות לבנגקוק ושהם חברה ישראלית, הם בקלות היו יכולים להוציא שתי טיסות יומיות במחירים הרבה יותר נמוכים ולהרוויח עדיין יפה ולמלא את הטיסות אבל לצערי יש באופן כללי לחברות ישראליות מנטליות של לדפוק את האזרח הקטן ואל על לא שונה בזה .
-
שכחת חיסרון מהותי:כמו שאמר מאיר אריאל: "מי שנדפק פעם אחת, כבר לא יכול להיגמל מזה"

-
טיסה בטורקישאני לא נכנסת לוויכוח כאן של ציונות וטיסה בחברות "של" מדינות עוינות. אך יש לי שתי תובנות להוסיף:
1. עובדת בחברה שמוכרת בכל העולם. אנשים שלנו טסים כל הזמן, כל יום, בכל חברות התעופה, כולל למזרח. רבים מהם טסים רק טורקיש מכיוון שהיא חברה מצויינת עם מטוסים חדישים (בניגוד לאל על), יש לה טיסות יומיות (למשל לבייג'ינג), מחירים נוחים מאוד, קונקשיין נוח ואפשרות לקחת שתי מזוודות. השיקול של טיסה מעל מדינות עוינות כלל לא עולה.
2. אם המדובר בטיסה של שני אנשים, ייתכן שההפרש במחיר אולי לא מאוד משמעותי. אבל למשפחות (כמונו) שטסות עם הילדים, הכפלה של ההפרש ב 5 הופך להיות מאוד מאוד משמעותי.
אנחנו בחרנו לטוס בספטמבר הקרוב למזרח באוסטריאן עם קונקשיין ארוך מאוד בווינה - 8 שעות. נעשה מהלימון לימונדה ונצא לטייל בווינה באותו היום. מה רע?