Skyscanner
-
שלום לכולם,
מה דעתכם על האתר Skyscanner ?
האם בטוח להזמין מהאתר טיסות ?
במידה ולא, האם יש אתר נוסף עם טיסות זולות למזרח הרחוק ובכלל ?
אשמח ללמוד מניסיונכם
Skyscannerקודם כל, Skyscanner הוא אתר להשוואת מחירים. הוא לא מוכר כרטיסי טיסה.
בין מתחריו: קיאק, מומונדו, טריוואגו והיפמונק (פחות פופולרי בישראל). לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות, כשבאופן כללי קיאק בגרסתו האמריקנית (com.) מוביל את החבורה אבל מקשר בעיקר לאתרים הגדולים ביותר בעוד המתחרים שלו, ו-Skyscanner ביניהם, מקשרים גם לאתרי הזמנות קטנים הרבה יותר וגם לחברות לואו-קוסט.
לטיסות מת״א ליעדים באסיה ולטיסות בתוך אסיה לדעתי Skyscanner יעשה עבודה טובה יותר מכל המתחרים שלו. אולי למעט היפמונק.
-
Skyscannerמה לגבי גוגל?
מה שאני עושה זה מוצא טיסה באינטרנט ונותן לסוכן שלי לחפש יותר טובה ולהזמין לי, במחיר שמצאתי.
-
Skyscannerגוגל פלייטס הוא בהחלט עוד מתחרה מצוין שנשען על מנוע החיפוש מטריקס של ITA. מניסיוני, גוגל פלייטס עושה עבודה טובה מאוד בצפון-אמריקה ואירופה, ובכלל זה גם טיסות מישראל לאזורים אלו, אבל לא מצטיין עם חברות לואו-קוסט ברחבי העולם או בשווקים משניים. בדיוק כמו אחיו הגדול מבית ITA.
לשלוח כרטיסים לסוכן כדי שיזמין אותם בעצמו זה רעיון טוב לרוב, אבל, סוכן בדר״כ לא יוכל להציע מחיר טוב יותר אלא לכל היותר להשוות (ולאור העובדה שהוא ׳מתחרה עם מחיר מהאינטרנט׳ גם אין לו אינטרס להוסיף חיסכון גדול). הרבה נוסעים, ואני ביניהם, לא רוצים לעבור דרך סוכן ממילא אפילו אם המחיר זהה.
-
זאפ טיסותבדיוק הסתכלתי בזאפ טיסות. באחת האפשרויות של טיסת החזור יש קונקשן של 11 שעות בדוחא ושעתיים בעמאן. האם זה אומר אוטומטית שמגיע לי מלון בקונקשן כזה עם קאטארירוויז או שיש לוודא זאת מול סוכנות הנסיעות?
-
זאפ טיסותתוכנית הטרנזיט של קטאר איירוויס אינה תלויה בסוכן ממנו נרכש הכרטיס. ניתן להיכנס לדוחא עם דרכון ישראלי למשך עד 24 שעות במהלך קונקשיין.
משזה נאמר,
ע״פ תנאי התוכנית הפורמלים אתה זכאי למלון וכל השירותים הנלווים רק במידה ויש לך קונקשיין של מעל 8 שעות בדוחא וקונקשיין קצר יותר אינו אפשרי. כלומר, במידה ויש בלו״ז טיסה מוקדמת יותר שלא בחרת לקחת, גם אם הייתה יקרה הרבה יותר, הרי שהחברה לא חייבת לספק לך דבר.
אם אין קונקשיין קצר יותר בלו״ז - לדעתי אתה מסודר. שווה לברר מול חברת התעופה בכל זאת, אבל על פניו יש תנאים ואתה עומד בהם.
אם יש קונקשיין קצר יותר בלו״ז ובחרת להתעלם ממנו - אתה נתון לרצונם הטוב של אנשי שירות הלקוחות בקטאר. אולי יתנו לך את ההטבה לפנים משורת הדין, אבל יש להניח שבתור מחזיק דרכון ישראלי אתה בעיקר כאב ראש עבורם כי הם יצטרכו לסדר לך אישור מעבר ומלון מקומי, וזה בלי להיכנס בכלל למניעים פוליטיים מצידם.
-
תודה