ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

Mosel and Rhine - טיול במוזל וריין

פורום טיולי משפחות
    5
    9
    3158
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • jenichka80
      jenichka80 נערך לאחרונה על ידי

שלום, אנחנו טסים ביום חמישי לשבוע לעמק מוזל ועמק ריין בגרמניה.

הכל!!! תוכנן בעזרת המידע של הפורום, והאמת גם היעד נבחר בזכות סיפור הטיול של ג'ן.

אנחנו (הורים + שני בנים בני 5 ו-3) נלון ב Traben-trarbach.

הייתי מאוד שמחה, אם תוכלו להקדיש כמה דקות ולהגיד האם הטיולים שהרכבנו נראים הגיוניים, ובנוסף קראתי בתיאורים שלכם הסברים על המון פסטיבלים וירידים באזור, ולצערי לא מצאתי מידע לגבי משהו המתקיים בין 14-21 לאוגוסט. אם ידוע לכם על משהו כזה – אשמח לקבל כל מידע שקיים בנושא!

אז ככה נראה המסלול שלנו:

יום שישי – נצא מדיסלדורף ל Andernachלחקור את הגייזרים ומשם נמשיך למקום הלינה שלנו ב Traben-trarbach.

יום שבת – Bernkastel-Kues ו - Traben-trarbach. האם צריך להוסיף עוד משהו ליום זה, כי אנחנו קמים ויוצאים לדרך מוקדם?

יום ראשון – Boppard ולאחר מכן נמשיך לקובלנץ. ההתלבטות האם להמשיך לקובלנץ או מBoppard להמשיך לצוק לורליי?

יום שני – קוכם ואז נמשיך או ל ERNST לשייט בקאנו או לDAUN. מה עדיף? כמו כן הורדתי כאן מהרשימה את טירת בורג אלץ (Burgeltz), כי נראה לי שאפשר להסתפק בטירה בקוכם? האם זה שיקול צודק?

יום שלישי – מיינץ ולאחר מכן פארק חיות הבר ב Rheinbollen

יום רביעי – Trier ומשם אם יהיה זמן להמשיך ל Saarburg

יום חמישי - פארק אייפל – אם לא נישאר שם יום מלא, אז להמשיך ל Vianden. דרך אגב, האם מישהו ביקר בביטבורג ששם נמצאת מבשלת בירה גדולה- ביטבורגר?

יום שישי - מסלול המרוצים ב Nuerburgring ומשם להמשיך ל Bacharach.

ואם קראתם עד לכאן, אז יש לי עוד בקשה – מה נראה לכם שניתן יהיה לעשות בימים גשומים?

תודה רבה!!!! ז'ניה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • jenichka80

מקפיצה

• Sharon3253544
          Sharon3253544 נערך לאחרונה על ידי

אם תזכרי אותי שתחזרי ותוכלי לתת טיפים אני אשמח

אנחנו טסים לאזור בספטמבר

• יונית
            יונית נערך לאחרונה על ידי

יום שבת – Bernkastel-Kues ו - Traben-trarbach. האם צריך להוסיף עוד משהו ליום זה, כי אנחנו קמים ויוצאים לדרך מוקדם?

לא הבנתי מה התכנים ? המרחק קטן מאד-עיירות?

– Boppard ולאחר מכן נמשיך לקובלנץ. ההתלבטות האם להמשיךלקובלנץ או מBoppard להמשיך לצוק לורליי?

עוד עיירות?

וכן-חובה צוק לורליי-בעיניי בוודאי מעבר לקובלנץ עצמה.

ושוב- אני לא כל כך מבינה את העקרון של היום- מה מתאים לילדייך פה? (חוץ מהצוק)

קוכם ואז נמשיך או ל ERNST לשייט בקאנו או לDAUN. מה עדיף? כמו כן הורדתי כאן מהרשימה את טירת בורג אלץ (Burgeltz), כי נראה לי שאפשר להסתפק בטירה בקוכם? האם זה שיקול צודק?

האם בדקת שיט בקאנו -מול גילאים? 

האם הם שוחים?

ולא הייתי ממהרת לוותר על בורג אלץ , ודווקא קוכם מקסימה-אבל (לטעמי) לא חובה את הטירה שם.

אני באמת חושבת שאני לא מבינה את הקונספט של המסלול שלך ואולי מפה ההערות שלי. מיינץ עיר חמודה, אם לא חשוב לך ההיבט היהודי, ואם הילדים בגילאים צעירים הייתי ממיינת את המינימום האפשרי של עיירות חמודות (ויש הרבה) אבל כאמור כל אחד וילדיו wink

שיהיה טיול בכיף

• jenichka80

תודה רבה על ההתייחסות.

הקונספט של הטיול שלנו הוא לבקר במקומות, לעלות ברכבלים, לראות חיות, לטייל ברחובות ולהיכנס למגרשי משחקים. אנחנו משלבים גם אטרקציות לילדים, אך מהטיולים הקודמים רק פארדים פחות מעניינים גם את הילדים.

יום שבת – Bernkastel-Kues ו - Traben-trarbach - התוכנית היא להסתובב בעיירות הלו, אולי לבקר במוזיאון האופניים - האם מומלץ?
              לכן התוכנית של יום זה נראית לי קצת ריקה וחשבתי שאני רוצה להוסיף עוד משהו. אשמח לקבל המלצות - האם כדאי ביום זה לנסוע ללוקסמבורג לדוגמא?

בקובלנץ תיכננו ללכת ל"פינה הגרמנית", ואז לטייל בעיר העתיקה. אם נסיים את זה מהר, אז לנסוע לג'ימבורי שנמצא בAndernach.
              האם הגיוני לנסוע מBoppard לצוק לורליי, ומשם לקובלנץ, ואז לחזור לטררבך?

אני בהחלט אכתוב עכשיו אימייל לברר לגבי הגלאים בקאנו. 

תודה רבה על ההייחסות.
              אשמח מאוד!!!לשמוע הערות נוספות שלך,
              ז'ניה
              • jenichka80

אם יהיה מוצלח - אעלה את סיפור הטיול שלנו לפורום:)

• זיוה
                  זיוה נערך לאחרונה על ידי

האם בדקת פעילויות בטירות? יש מוזיאון פתוח ב-Konz, לא רחוק מטרייר. בטרייר יש מוזיאון צעצועים (שבו אפילו הייתי פעם) ואולי גם בברנקסטל-קיוז (או לדובונים או למשהו, כבר לא זוכרת). הרבה פעמים אירועים ואפילו חגיגות הם במוזיאונים פתוחים ובטירות. למשל, אני נוסעת בספטמבר לאוסטריה ומצאתי שוק מלאכות יד מימי הביניים באיזה מוזיאון כורים ליד מקום הלינה שלנו.

יש טירה אחת על הריין, צפונית לקובלנץ, שיש בה חממת פרפרים. לא זוכרת כרגע את השם.

לא מהתנסות אישית, אבל אני חושבת שברכבלים של כוכם ובופארד אפשר לרדת ברגל או לעשות איזשהו מסלול קליל-משפחתי ברגל.

אפשר לשוט בנהר לא בספינה גדולה. לא יודעת כמה זה יתפוס את הילדים אבל שווה לבדוק מה מציעות הספינות. גם במקומות כאלה מגלים לפעמים משהו.

בקלוטן, ליד כוכם, יש פארק המשלב מתקנים ומרחבים פתוחים לחיות, בדומה לפארק-אייפל..

• zmichal
                    zmichal נערך לאחרונה על ידי

היינו עכשיו שבועיים בעיירה על המוזל עם שלושה ילדים קטנים. הי משגע! אני ממליצה לכם לקחת שיט על המוזל ביום שתבקרו בברנקסל קוס. אין צורך באותו היום לבקר גם בטרבן טרבך. בעיקר אם אתם לנים בה אז כבר תכירו אותה היטב. פארק אייפל מקסים והעברנו בו יום מלא. גם את טירת ויאנדן אהבנו מאד. ביום של צוק לורליי כדאי לחצות את הנהר עם מעבורת ולבקר במצודת סט. גואר. הבאנו פנסים והילדים אהבו מאד את המחילות החשוכות. טרייר עיר מקסימה ובהחלט מספיקה ליום שלם. בכלל ממליצה פחות נסיעות ויותר זמן על הנהר או ביערות המוריקים סביבו. אנחנו אוהבים טיולים רגועים אז המוזל עם העיירות הקטנות והטבע מסביב התאימו לנו מאד. תהנו!!

• jenichka80

חזרנו! היה טיול מאוד רגוע, נחמד ויחסית זול!

אני מצטרפת לכל ההצעות והמלצות של מיכל.

בנוסף, אם יש לכם ילדים חובבי פליימוביל - בטירה בקובלנץ ישנה כעת תערוכה לציון 40 שנה למותג.

יש שם גם תצוגות מרהיבות וגם המון פינות משחקים עם פליימובילים ממש שווים.

לצערי הגענו לשם כבר לקראת הסגירה, והיו לנו רק 45 דקות לבלות שם. הילדים בכיף היו יכולים להישאר שם גם עוד חצי יום.

תהנו!

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון