השכרת רכב ביום ראשון?
-
השכרת רכב ביום ראשון?מה זאת אומרת "אתה לא קונה ביטוח"? ה-CDW, ה-TP והווריאציות שלהם, שמופיעים בחוזה שכירת הרכב שלך הם ביטוחים לכל דבר, ולא שום דבר אחר, ולפי כל מה שאני יודע (וברור שאני לא יודע הכל) הם לא יתפסו כשיקרה אירוע ביטוחי אם לא היה ברשותך רשיון נהיגה בינלאומי, וזאת גם אם הארץ שבה קרה האירוע מכירה ברשיון הנהיגה הישראלי וגם אם חברת ההשכרה השכירה לך את הרכב רק על סמך הרשיון הישראלי. אף אחד לא אוהב לשלם, וחברות ביטוח וחברות השכרת רכב שמוכרות לך ביטוחים (ובעצמן מבטחות את הרכב הזה בחברת ביטוח) ישתמשו בכל תירוץ כדי לא לשלם. זאת היא המציאות העצובה, וכאמור לעיל, אני לא מציע לאף אחד לבדוק על עצמו את התיאוריה שלך, אפילו אם היא נכונה מאד, אלא לעשות רשיון בינלאומי ב-16 ש"ח ולנסוע עם יותר שקט נפשי. אגב, אני לא אכתוב על זה יותר בשרשור הזה, כי אני לא מאלה שחייבים לצאת צודקים...
-
השכרת רכב ביום ראשון?הם לא ביטוחים וחברת ההשכרה לא חברת ביטוח.
-
כן, אבל במסמך ה"תנאים הכלליים" אויס רושמת•אנו ממליצים להצטייד ברשיון נהיגה בינלאומי וישראלי גם יחד, גם במדינות בהן הרישיון הישראלי מוכר על פי חוק.
למה הם ממליצים? אולי כי אוויס גרמניה נניח למשל בפרנקפורט כותבים:
~~Driver's License Requirements International Driving Permit is required unless driver has a license issued within the European Union.
US, Canadian, Australian & New Zealand licenses are accepted (International driving permit not required for renters with a US, Canadian, Australian or New Zealand license).
Applicable to all drivers, a valid driver's license must have been held for a minimum of 6 months except car groups F, J and prestige cars. In addition to a valid drivers license, renter and additional drivers must also present their valid ID or Passport.Exception: A driver's license from Greece is acceptable. An International Driving Permit (IDP) serves only as a translation of a driver's existing license, and by itself is not acceptable for vehicle rental.
כמו שאתה מבין מבחינת אוויס גרמניה ישראלים חייבים ברשיון בין לאומי.
אז הציטוט שלך את אויס נכון אבל חלקי, אכן הרשיון הישראלי תקף ל 6 חודשים אבל
הם ממליצים להצטייד ברשיון בין לאומי (מעניין למה)
ואוויס גרמניה בפירוש רושמים שהם דורשים רשיון בין לאומי.
יכול להיות שלקוח שיתמודד מול אוויס ישראל בגלל שלא קיבל רכב בגרמניה או שקיבל רכב אבל חייבו אותו בנזק ביטוחי כי לא היה לו רשיון בין לאומי יצא צודק, השאלה היא אם כדאי ללקוח ללכת על האופציה הזו או להצטייד ברשיון.
את החשבון הזה כל אחד יעשה לעצמו אבל כדי שיוכל לעשות שיקול נבון כדאי לנקוב בכל העובדות.