4 ימים בבייג'ינג'
-
היי,
קראתי על בייג'ינג וחשבתי להשאיר 4 ימים:
1. העיר האסורה
2. החומה
3. קניות
4. ארמון הקיץ + טיסה (הטיסה יוצאת ב 22)
האם לדעתכם זה תכנון טוב? נספיק את הדברים האלו ב4 ימים (טיסה ביום הרביעי), או שכדאי להוריד או להוסיף יום?
לגבי טיסות פנים - אנחנו נוחתים ב 9.9 ב 10 בבוקר וצריכים להגיע לצ'נגדו, לדעתכם כדאי כבר להזמין טיסה או לחכות?
אגב, האם לדעתכם יש יתרון להתחיל בסצ'ואן לעומת ביונאן או להפך? (אם נוסעים לסצ'ואן ויונאן)
-
נראית אחלה תוכנית, אבל...הייתי מוסיף עוד כמה אתרים. לחומה אולי כדאי להקדיש יום שלם, אבל בימים שבהם אתה מבקר בעיר האסורה, ובטח שבארמון הקיץ, אפשר בכיף להוסיף עוד אתרים, למשל מקדש הלאמה, מקדש השמיים [עם הגנים הנפלאים], מוזיאון התיכנון העירוני, או מרכז האמנות 798. בשום פנים ואופן לא הייתי מקדיש יום שלם לקניות, אלא מבצע אותן בשעות אחר הצהריים והערב, אחרי שנסגרים אתרי התיירות. ולא להחמיץ גם ביקור בכמה חוטונגים יפים, ואולי גם בילוי לילי ברובע סאנליטון.
-
נראית אחלה תוכנית, אבל...תודה

אז בהנחה שיש לנו 3 ימים מלאים ועוד יום שבו ב 22 הטיסה חזרה לת"א,
איך לדעתך כדאי לסדר את הימים ככה שנוכל להספיק את הדברים שכתבתי
(חומה במוטיאנו, עיר אסורה, ארמון המלך ומקדש השמיים, ומספיק זמן לכמות יפה לקניות).
כמובן שנשמח להכניס עוד דברים
השאלה היא מה מסתדר גאוגרפית ויותר מומלץ?אה וכמובן שגם אנחנו רוצים ללכת למופע קונג פו ומופע מסכות הזהב..
-
החלוקה לא משנה כל כךשוב - חוץ מהחומה. לשם הייתי נוסע בהזדמנות הראשונה של מזג אוויר יפה, אם כי בספטמבר רוב הסיכויים שיהיה כזה בכל ימי החופשה.
העיר האסורה היא מול כיכר טיינאנמן, אז אפשר לשלב אותה גם עם הגבעה שממול, עם הכיכר עצמה [אם היא לא סגורה למבקרים], ועם המדרחוב היפה שליד, שבו אפשר גם לעשות קצת שופינג.
ארמון הקיץ יפה מאוד אבל לדעתי אפשר למצות אותו די מהר, וכך גם את מקדש השמיים [כאמור, בעיקר את הגנים שלו], אז אותם אולי אפשר לצרף ליום אחד. אם אחד מימי החופשה הוא יום ראשון אז כדאי ללכת בו למקדש השמיים, כי בסוף השבוע הכי כיף בגנים, עם אווירה נהדרת.
אני לא זוכר מתי בדיוק נסגרים שוקי הקניות הגדולים של העיר, כמו שוק הפנינים או יאשואו, אבל זה די מאוחר, כך שביום הביקור בחומה, למשל, אם אתם חוזרים מספיק מוקדם העירה, אפשר להקדיש לכך את הערב. כמו שידידי פפקין מדגיש כאן בפורום בדרך כלל, כדאי לבקר גם בחנויות המותגים הסיניים - הם אמנם פחות זולים מהסמרטוטים חיקויי המותגים בשוקי התיירים, אבל הם יותר נחמדים, איכותיים ומקוריים. אבל גם בשווקים יש יופי של מציאות, צריך רק להיות ערניים וקפדנים, ולהתמקח הרבה אבל תמיד עם חיוך גדול וברוח טובה.
את המופעים אני לא מכיר, לצערי, ויכול להיות שאם שני ערבים יוקדשו לשני מופעים אז בכל זאת יהיה צורך למצוא זמן לקניות במהלך היום [אני לא יודע עד כמה גדולה תאוות הקניות שלכם וכמה זמן אתם מסוגלים לעשות את זה. באופן אישי אני בדרך כלל מתעייף ונכנע די מהר, למרות שלשווקים האלה בבייג'ינג באמת יש כוח משיכה גדול]. במקרה כזה אפשר, למשל, להחליט שביום שמוקדש לעיר האסורה וסביבותיה קמים מוקדם, מבקרים בכל האתרים, ואת שאר היום מקדישים לקניות.
-
נראית אחלה תוכנית, אבל...1) סיור קצר בכיכר טיאנאנמן, כניסה לפארק זונגשאן הצמוד לעיר האסורה, סיור בעיר האסורה ועלייה לגבעת ה]פחם בקצה השני של האתר.
אפשר לשלב טיול בהוטונגים שנמצאים מסביב. ( אם אתם עולים על ריקשה תוודאו מחיר היטב לפני העלייה)
2) מקדש השמיים, ארמון הקיץ
3) חומה
4) מקדש הלאמה.
אם יש זמן הייתי מוסיף את פארק בייחאי
קניות השווקים עובדים עד 21-22 כנמיטב זכרוני, חנויות אפילו עד מאוחר יותר.
גם המופעםי הם בערב
-
נראית אחלה תוכנית, אבל...תודה לשניכם על התשובות!
רצינו ללכת (כמו כולם) לשוק הפנינים והמשי.. הם פתוחים עד 22?
באיזה יום כדאי לדעתכם לשלב את ההופעות? (יום שאנחנו בכל מקרה באיזור או שהוא כנראה יהיה יותר קצר)
הגיוני לדעתכם לעשות את ארמון הקית ומקדש השמיים ביום של הטיסה, אם זה באמת יום יותר קצר!
כמה זמן לדעתכם ייקח היום של העיר האסורה והאיזור? והיום של החומה?
חתול רובוט - מה הכוונה החנויות של המותגים הסינים? מה זה , איפה זה? לא זכור לי שראיתי משהו על זה..
פפקין - מקדש הלאמה ופארק באייחי, מבחינה גאוגרפית - עם מה הם משתלבים?
לגבי טיול בהוטונגים - איך מטיילים? פשוט מבקשים מריקשה סיבוב בהוטונגים? מה אמור להיות המחיר בערך?
-
נראית אחלה תוכנית, אבל...אני הייתי בשוק הפנינם סביב השעה 20:30 בערך והוא עבד.
לא נסעתי להופעות הללו אך אינני רואה הבדל באיזה יום לשים אותם.
לגבי ארמון הקיץ ומקדש השמיים השאלה מתי הטיסה שלכם? בגדול לא הייתי ממליץ ולכן ליום הזה כמעט לא השארתי כלום.
אם לקחת את המסלול שלי אז זה יום שלם מהבוקר עד השקיעה.
טיול בחומה לוקח בדרך כלל יום שלם, כיוון שהיא גם נמצאת מחוץ לעיר ( האתר הכי קרוב נמצא במרחק של כשעה וחצי נסיעה )
פארק בייחאי קרוב לכיכר טיאנאנמן, אפשר הלגיע באוטובוס מספר תחנות בודדות, אך זה כבר די עמוס ולכן חילקתי.
מקדש הלאמה לא כלכך משתלב עם משהו אך הוא אתר קטן ומקסים ולדעתי זו אחלה סיומת לטיול הקצר שלכם בבייג'ין.
יש סיורי ריקשות אך מדובר במלכודות דבש לתיירים ובהוטונגים יותר מדי משופצים ותיירותים.
סביב טיאנאנמן יש המון חוטונגים פחות מפורסמים שאפשר לבקר בהם רגלית ובנחת.
אני פעם ישנתי במלון מקסים שנמצא בלב הוטונג קטנטן ויפה אפשר בהחלט לטייל בו מצרף לכם קישור למפה
אפשר להגיע בקו אוטובוס 104 ממדרחוב ואנגפוג'ינג ( התחנה ליד הצומת הראשית הגדול עם הקניון ) משהו כמו 3-4 תחנות
-
נראית אחלה תוכנית, אבל...תודה,
יש הבדל בין החוטונגים בבייג'ינג' לאלו שבצ'נגדו?
הטיסה היא ב 22, אז לדעתך אפשר את אמרון הקיץ ומקדש השמיים באותו יום?
-
נראית אחלה תוכנית, אבל...בשוק הפנינים יש בדיוק את אותם דברים כמו בשוק המשי אך הוא הרבה יותר קטן. מספיק אחד מהם. אם אתם אוהבים קניות לכו לשוק המשי, יש בו הרבה יותר מבחר, אך התכוננו שהוא יגזול הרבה מזמנכם. אפשר מבלי לשים לב להעביר שם יום שלם.
-
נראית אחלה תוכנית, אבל...חברים יקרים, למיטב ידיעתי שוק המשי ושוק הפנינים נסגרים בשעה 19:00.
-
שעות פעילות שווקיםבדקתי באינטרנט, היכן שהצלחתי למצוא, כתוב ששוק המשי פתוח עד 9 ושוק הפנינים עד 7. בחודשים האחרונים הייתי בסין 3 פעמים ונאמר לי שהשווקים נסגרים ב 7. הייתי באחד השווקים לפנות ערב (נדמה לי שבאמת שוק הפנינים) והוא נסגר בשבע. מציעה לברר לפני שאתם נוסעים לשוק אחרי 7 בערב.
-
שעות פעילות שווקיםהערה לעניין השווקים. כתבו כאן להתמקח. מנסיון של מספר ביקורים בכל שוק: אין ברירה אלא להתאזר בהרבה סבלנות, אדיבות תקיפה וממש לערוך סקר שוק. לעולם לא לקנות בדוכן הראשון. להתמקח בדוכן הראשון, להגיע למחיר רצפה, להמשיך הלאה, להתחיל מאותו מחיר רצפה וכך הלאה. כבר תרגישו כשתגיעו למחיר ממנו אי אפשר לרדת (ואז בכל זאת אפשר עוד קצת להוריד). כל זאת, באמת באדיבות, בבקשה! קחו בחשבון שבשוק הסינים מתחילים במחירים תלושים לחלוטין מהמציאות מתוך ידיעה ברורה שתתמקחו איתם. יש להם טאקטיקות מדהימות - למשל, לעמוד בינכם לבין היציאה מהחנות, לגרום לכם להרגיש נבלים קמצנים וכו'.
תזכרו שזה סין ומחיר שנראה לכם סביר בישראל, יקר פי כמה לעומת המחיר ההוגן בסין.
יחד עם זאת, צריך לדעת איפה לעצור, עד כמה להיות אגרסיבים. גם להתמקח על סכום השווה כמה שקלים אחרי שהורדתם את המחיר בצורה דראסטית - לדעתי לא לעניין. בכל זאת, הגעתם למחיר הוגן, בדקתם כמה דוכנים - אתם באמת רוצים את המוצר - מספיק, שלמו וזהו.
דרך אגב, רעיון לא רע להגיע בערב, נניח בשש, לקראת סגירה. הם עייפים יותר ורוצים לסגור.
לגבי מוצרי אלקטרוניקה - הרוב או כמעט הכל - מזוייף! קחו בחשבון. הסינים לא קונים מוצרי אלקטרוניקה בשווקים, רק באינטרנט. יש להם אתרים שמביאים את המוצרים אחרי יום יומיים, ולעיתים אף באותו היום אם מזמינים בבוקר. הם לא קונים בשווקים. יודעים שהכל מזוייף. לא רק שהמותג כמובן מזוייף, אלא המוצר עצמו אינו מה שהובטח.
דוגמא - קניתי לילדים סוללה להטענת הטלפון הנייד. על הסוללה היה כתוב שהסוללה בעוצמה של 20,000 והמוכרים טענו שזה הדבר הכי חדש, הכי חזק שיש. התחילו איתנו במחיר של כמה מאות יואן לסוללה אחת. אחרי התמקחות כפי שפירטתי למעלה, ומכיוון שקנינו 6 סוללות (היינו שניים), קנינו לבסוף במחיר של 35 יואן לסוללה, שזה משהו בסביבות 20 ש"ח. בבית הילדים מייד פרקו את בית הסוללה והראו לי שעל הסוללה עצמה כתוב 4,000.... אוקי, זה עובד, הסוללה דקה והצבעים יפים. גם המחיר היה מצויין, אבל זה בהחלט לא מה שחשבתי שקניתי...
ודבר נוסף - אסור להוציא (ואולי גם להכניס?) מסין סוללות עם עוצמה של מעל 150 אלף. הם מחרימים אותם בבדיקה הבטחונית. אם הם מוצאים סוללה שלא כתוב עליה את העוצמה, הם מחרימים גם אותה, מכיוון שעלולה להיות 150 אלף.
-
יפה כתבת.חותם על כל מילה, ובעיקר בכל מה שקשור לאדיבות ולכבוד העצמי של לא לריב על כמה גרושים.
מה שכתבת על שעות הפתיחה הזכיר לי את הפעם שבה ניסיתי לקנות ארנק ביאשואו, במקום זה שכייסו ממני ברכבת התחתית של שנגחאי. בכל השוק הענקי הזה מצאתי רק ארנק אחד שעונה על הדרישות שלי, אבל המוכרת דרשה מחיר מופרך לגמרי, וכמעט שלא הסכימה להתפשר. היא גם הייתה נבזית וזועמת במיוחד, כך שלא הצלחתי לנהל איתה את המו"מ המחוייך שאני רגיל אליו. כבר עמדתי לוותר, ומה שהציל אותי היה חבורה של נשים עטויות בורקה ממדינות המפרץ שנכנסו לחנות והתחילו להתעניין בפריטים בעלי ערך גבוה קצר יותר מארנק מצ'וקמק. היא מייד אמרה לי 'אוקיי אוקיי אוקיי', קיבלה בשמחה את שלושים היואנים העלובים שלי שלפני עשר שניות היא בזה להם מכל ליבה, וניגשה לכרכר סביב נשות הפטרודולרים הנחשקות. כמובן שגם על הארנק שלי היא עשתה רווח לא רע, וכמובן שהוא התפרק אחרי קצת יותר משנה, אבל בסך הכול זו הייתה עסקה לא רעה.

-
יפה כתבת.תודה רבה על התשובות

יש לכם תשובות גם לגבי שאר השאלות?
איזה יום כדאי לדעתכם לשלב את ההופעות? (יום שאנחנו בכל מקרה באיזור או שהוא כנראה יהיה יותר קצר)
הגיוני לדעתכם לעשות את ארמון הקיץ ומקדש השמיים ביום של הטיסה? אם זה באמת יום יותר קצר?
כמה זמן לדעתכם ייקח היום של העיר האסורה והאיזור? והיום של החומה? נספיק ללכת אחריהם לקניות?
לגבי טיול בהוטונגים - איך מטיילים? פשוט מבקשים מריקשה סיבוב בהוטונגים? מה אמור להיות המחיר בערך?
-
יפה כתבת.איזה יום כדאי לדעתכם לשלב את ההופעות? (יום שאנחנו בכל מקרה באיזור או שהוא כנראה יהיה יותר קצר)
,,,ההופעות לא כל כך מאוחרות ובהתחשב בעובדה שצריך להתקלח ולהחליף את הבגדים המיוזעים...
אם אתה מזמין ישירות דרכם בטלפון ( מה שזול משמעותית)אז אתה צריך גם להגיע למקום כשעה לפני המופע לאסוף את הכרטיס אם כי ראיתי כאלה שהגיעו גם ממש לפני הפתיחה. יחד אם זאת אם תזמין במקום מסודר ואמין גם יאספו אותך ובהתחשב שזאת נסיעתך הראשונה במקום זה אל תסתבך עדיף שתשלם יותר.
שני המופעים שציינת דיי יפים, מאוד מבוקשים, ורצים כבר שנים באותם מקומות. מסכת הברזל קצת רחוקה מהמרכז.
אני ממליץ ללכת אבל לא על חשבון אתרים.
שילובם צריך להיעשות בימים שהסיור שלכם נגמר אחר צהריים מוקדמות.
הגיוני לדעתכם לעשות את ארמון הקיץ ומקדש השמיים ביום של הטיסה? אם זה באמת יום יותר קצר?
....אישית לא אוהב לפקוד אתרים שיש להם תחומי עיניין דומים, כמו מקדשים, מבנים הסטוריים, מקומות פןלחן וגנים רבים וגדולים.
ואם כבר יש עיניין באתרים דןמים אז יש את האןפציה לפקוד את ארמון הקיץ הישן שהוא במרחק נסיעה קצרה בתחתית מהחדש. וגם הוא מרשים וגדול מאוד.
אני הייתי ממליץ להתחיל את ארמון הקיץ, מי יודע אולי תרצה להיות שם כל היום...
אם לאחר מספר שעות יספיק לך, תוכל לקחת את התחתית לאחד החוטונגים לסיור...זה כבר סגנון קצת שונה...
כמה זמן לדעתכם ייקח היום של העיר האסורה והאיזור? והיום של החומה? נספיק ללכת אחריהם לקניות?
החומה במוטאניו יותר רחוקה מבאדאלינג ותלוי איך אתה נוסע ומה רוצה לראות בדרך.
סביבתה של העיר האסורה יכול לגזול גם כמה ימים... העיר האסורה ייקח לך בין שעתיים לחצי יום לדעתי. ככר טינאמן, מוזיליאום מאו, המבנים סביב, הפרלמנט, יש כמה מוזאונים מוצלחים, אבל לא יהיה לך זמן. גבעת הפחם להשקיף על העיר האסורה, ובכלל פארק זה הוא יפה והיסטורי. וכל הפארקים שהציע לך פפאפקין. כך שתתחיל להבין שזה כבר 3 ימים לאיזור זה אלא אם אתה רץ מרתון.
פארק בחאי נמצא באיזור של העיר האסורה גבעת הפחם ובקרבת איזור הבילויים של 3 פארקי האגמים הידועים גם בחיי הלילה התוססים .
מקדש הלאמה נמצא באיזור אחר אבל באמצעות הרכבת התחתית קל מאוד להגעה. בסביבתו יש גם את מקדש קונפנציוס והרבה חוטונגים בחלקם הגדול מחודשים ופחות מעניינים.
מכיוון שתסתובב בככר טינמאן, כדאי שתגיע לאזור דשאלאן הסמוך (עם מונית הוא יעבור מרחוב מישי ולאחר כמה מאות מטרים תעצור במקדולנד, (אבל אם אתה בטיאנמן יכול להגיע ברגל עם הגב לעיר האסורה עובר את מוזילאום מאו כאשר מימינך הפרלמנט ומשמאלך מוזיאון העם וההסטוריה ומוזיאון הרכבת.
שם יש לך את הגסט האוסים והחוטונגים האוטונטיים וההסטוריים וכיף גם לגור שם, שילוב הסיור בדשלאן המשוקמת והיוקרתית ועוד כמה מקומות ידועים סביב, גם שוק הפנינים ומקדש השמיים לא רחוקים משם.
בקיצור טוב שאתה כעת יודע הרבה ובמקום תחליט כמה זמן לתת, אולי תרצה במקום זה או אחר להיות כל היום...
-
יפה כתבת.הכוונה היא שיאספו אותי מהמלון למופעים?
תוכל בבקשה לתת לי קישור למקום אמין שממנו אני יכול להזמין וגם יאספו אותי?
איך מטיילים בחוטונגים? (באיזה תחנה לרדת , פשוט לתפוס נהג טוקטוק? מה לבקש ממנו, כמה זה צריך לעלות, כמה זמן?)
כמה זמן זה למוטאניו לעומת באדאלינג? (בהנחה שנעשה בסיור מאורגן)
הבנתי אבל שזה שווה את זה כי הרבה יותר יפה שם, נכון?
תודה

-
חוטונגיםיוסי, החוטונגים פשוט מבלים בהליכה. אלה הם הרחובות הצרים, המקסימים שפעם הרכיבו את מרבית בייג'ינג ועכשיו הולכים ונעלמים בגלל הבנייה המאסיבית. יש המון כאלה בעיר, כדאי פשוט "ללכת לאיבוד", להסתובב בסמטאות, להיכנס לאכול במסעדה קטנה, לראות איך הסינים הפשוטים של ביגג'ינג חיים.
לגבי מופע המסכות, בדוק באתר הזה http://theatrebeijing.com/shows/golden_mask_dynasty/
-
יפה כתבת.יש הרבה הוטונגים סביב טיאנאנמן מה שמאםשר הגעה רגלית אליהם.
ריקשות זה מלכודת תיירים תוודאו היטב את המחיר לפני שתעלו עליה.
אני מצרף לכם מפגה של מלון קטן שישנצתי בו אשר נמצא בלב הוטונג עתיק ויפיפה ומגיע עד המדרחוב ואנגפוג'ינג במרכז העיר.
אפשר להגיע אליו בנסיעה בקו אוטובוס 104 3-4 תחנות. התחנה נמצאת במדרחוב בצד של הקניון ליד הצומת המרומזרת.
-
יפה כתבת.אוקיי תודה,
אז פשוט מגיעים לחוטונגים והולכים? זה בטוח?
יש חוטונגים ליד העיר האסורה?
אגב, יש חוטונגים גם בצ'גנדו?
-
יפה כתבת.כן, פשוט מגיעים לאיזור של חוטונגים ומסתובבים בהם. זה מאוד בטוח, בכלל סין מדינה שמרגישים בה מאוד בטוחים.