ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

4 ימים בבייג'ינג'

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    6
    33
    13955
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • family5
      family5 נערך לאחרונה על ידי

לבד בביג'ינג

אני הסתובבתי המון לבד בביג'ינג, כולל בערב, כולל באזורים קצת פחות עמוסים, אף פעם לא הרגשתי לא בטוחה. החוטונגים בוודאי בטוחים. נראה שהמשטר בסין ,מחזיק" את האנשים די קצר מבחינת הפשע (שחיתות זה כבר סיפור אחר, אבל לא כל כך נוגע לנו....)

אבל, זה רק מהנסיון המועט שלי מכמה ביקורי עבודה בשנזן ובייגינג, מספר ימי חופש וערבים של שיטוט. מן הסתם גם בסין, כמו בכל מקום, יש גנבים וכייסים, מובן שיש צורך להיזהר ולהיות עירניים - כמו תמיד, להפעיל את הראש.

עם זאת, אני חושבת שה"סכנה" הנפוצה ביותר בסין היא הרמאויות הקטנות של הסינים מול תיירים "תמימים". כמו נהג הריקשה שמציע סכום נמוך ביותר לקחת אותי חזרה למלון בערב, וכשמגיעים, פתאום הסכום קופץ פי 5.... אז התווכחתי בתקיפות ולבסוף הוספתי כמה יואן כדי לסגור את הוויכוח...

דרך אגב, אין שום צורך לשכור ריקשה ככלי תחבורה, ממה שאני שומעת, זהו כר נרחב מאוד לרמאויות. יחד עם זה, זו יכולה להיות חווייה, רק, כפי שכתבו כאן הרבה לפניי, היו בטוחים שברור לחלוטין מה המחיר. עשו "סקר שוק" קטן. אם מישהו מציע לכם מחיר זול במיוחד - אל תקחו אותו... חד וחלק

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Papkin3267264
        Papkin3267264 נערך לאחרונה על ידי

לבד בביג'ינג

פשוט לגיע להסתובב ולספוג אוירה, להכנס למסעדות הקטנות, לצלם אתה בתים העתיקים, לךהנות מדוכני האוכל בלילה,לחייך הרבה ולראות את בייג'ינג של פעם.

מבחינת בטיחות בייג'ין וסין בכללי מאוד מאוד בטוחות, אתם תראו המון שוטרים ואזרחים סטייל משמר אזרחי בכל פינה ומצלמות אבטחה.

פשיעה חמורה היא יחסית נדירה בסין, הפשיעה הפחות חמורה כמו כייסים קיימת כמו בכל מקום אחר בעולם,אין צורך לנקוט בפעולות מיוחדות פשוט להיות טיפה ערנים כמו תמיד וזהו.

• yossik2000
          yossik2000 נערך לאחרונה על ידי

לבד בביג'ינג

אז לסיכום - אתם ממליצים שביום של העיר האסורה וכיכר טיאננמן, 

נמשיך גם לגבעת הפחם ולהוטונג כלשהו?

יש שם להוטונג שליד העיר האסורה? איך נמצא אותו?

• yossik2000

לבד בביג'ינג

אגב, 

קראתי עכשיו על מקום נוסף בחומה - הונאגהואצ'נג.

מה דעתכם עליו?

• Papkin3267264

לבד בביג'ינג

בהחלט ממליץ על גבעת הפחם והפארק הנחמד שלה עם העיר האסורה והכיכר.

יש הוטונגים באזור תסתכלו במפה תיירותית יהיה כתוב שם באנגלית HUTONG

לגבי הקטע שציינתם בחומה אם אינני טועה זה הקטע הכי לא משוחזר הוא נחשב לאתגרי יחסית יש שם קטעים שממש מטפסים עם הידיים. ונמצא רחוק יותר.

• yossik2000

לבד בביג'ינג

האם זה קרוב לשוק הלילה?

חשבתי לשלב את חוטונג עם שוק הלילה אחרי זה , בתור ערב של "הסתובבות" 

(בשאר הערבים חשבתי על מופעים למיניהם..)

• Papkin3267264

לבד בביג'ינג

כיכר טיאנאנמן לא קרוב לשוק האוכל אך, ניתן להגיע בקלות עם מטרו בנסיעה של 3 תחנות ככל שזכור לי לואנגפוג'ינג ומשם הליכה של כ10 דקות.

אגב אפשר לשלב הסתובבות עם מופע.

חוץ משוק האוכל הידוע הענקי והתיירותי, יש שוק אוכל קטן יותר שנמצא מאוד קרוב, וכולל דוכני מזכרות ובית תה קטן עם הופעות, אני לא זוכר את הכתובת אבל אנסה לתת כיוון.

אם אתם הולכים בצד ימין של מדרחוב ואנגפוג'ינג כאשר שוק האוכל מאחריכם איפשהו במרכז המדרחוב תהיה פניה ימינה לסמטרה קטנה,אתם תזהו אותה כי יש אנשים ודוכנים שרואים.

שם אני צפיתי במופע אופרה ללא כל תשלום על כס תה

• family5

חוטונג ושוק הלילה

אני חושבת שצריך הסבר מה זה חוטונג. חוטונג זו למעשה סמטה. כשאומרים סיור חוטונגים, מתכוונים סיור בסמטאות. כל סמטה היא חוטונג.

יש המון סמטאות כאלה שיוצאות בצפון העיר האסורה, מזרחית למשל לפארק ג'ינשאן. כשאתם מסיימים את הביקור בעיר האסורה, צאו מהיצאה הצפונית וטיילו בפארק. מחובר אליו, ממערב, הוא האי והפארק Beihai הסתכלו במפה בגוגל.

כל האזור מסביב מלא מלא סמטאות קטנות = חוטונגים, עד לאזור האגמים שנקראים יחד  (Back Lakes) Houhai. למשל, כתבו בגוגל Mao'er Hutong (סמטת מאואר)

בנוסף, ממש ליד העיר האסורה, יש את שוק הלילה המפורסם ביותר בביג'ינג -  Donghuamen Snack Night Market

מתחיל בכניסה הצפונית לרחוב ~~, Wangfujing Street לאורך רחוב Donghuamen ומסתיים ממש בצד המזרחי של העיר האסורה. שוב, ראו בגוגל.

• yossik2000

חוטונג ושוק הלילה

תודה על התשובות המצויינות!

פפקין - רשמתי Smile

family - אז אני מבין שכל האיזור הזה שרשמת משתלב גם עם גבעת הפחם,  כי גם הוא מהיציאה הצפונית נכון?

Donghuamen Snack Night Market זה שוק ואנגפוג'ינג נכון?

באיזה שעות הוא פתוח וכדאי ללכת אליו?

אגב, יש עניין של לא להסתובב בבייג'ינג' בכלל וברכבת התחתית בפרט החל משעה מסויימת? או שאפשר לחזור ברכבת תחתית אפילו ב 12 בלילה ?

• family5

חוטונג ושוק הלילה

גבעת הפחם היא למעשה הגבעה במרכז פארק ג'ינשאן. אכן, כל האזור משתלב היטב עם הפארק והסמטאות המתחילות בצפון העיר האסורה. שימו לב שניתן לצאת מהעיר האסורה דרך היציאה הצפונית, אך להיכנס לעיר האסורה, ניתן רק מהכניסה/היציאה הדרומית (תכננתי את המסלול שלנו הפוך וגיליתי בימים האחרונים שלא ניתן להיכנס מהצפונית...).

רחוב ~~Wangfujing הוא ה"דיזינגוף" של בייג'ינג - וכרגיל בסין - הכל בענק. חלק גדול מהרחוב הוא מדרחוב, מלא חנויות, מרכזי קניות וכו'. הוא ממש לא שוק. חלק מהחנויות יוקרתיות ממש. הרבה מאוד מסעדות, גם מסעדות מערביות כמו מקדונלדס, קונטקי פרייד צ'יקן וכו'.

באחד הביקורים האחרונים שלי ראיתי תופעה חדשה - באמצע הרחוב סככות עם כסאות/שרפרפים, ומלא סינים יושבים ולוגמים בהנאה.... יוגורט ממיכלי חרס קטנים עם קש.... הסינים החלו לאכול מוצרי חלב רק בשנים האחרונות ויוגורט הפך ללהיט. הם מאמינים שבגלל החלב המערביים גבוהים ועכשיו שהם החלו לאכול יוגורט, גם הילדים שלהם יגבהו. מכיוון שהיוגורט מוגש במיכלים רב פעמיים, קונים את המיכל, שואפים בקש ברעש ובהנאה רבה, ומשאירים את המיכל הריק על הדוכן... גם מנוחה לרגליים, גם "חוויה סינית" וגם טעים... Smile

שוק הלילה: נמצא בצפון הרחוב הזה, היכן שהוא נפגש עם רחוב ~~Donghuamen. בשוק הזה לא ביקרתי עדיין (בתכנון בטיול המתקרב שלנו בספטמבר), אך הבנתי שהמסעדות שבו פעילות כל היום והשוק בעוצמתו הגבוהה ביותר החל משעות החשכה עד השעות הקטנות של הבוקר.... אמור להיות חווייה.

• family5

חוטונג ושוק הלילה

אה, ולגבי שעות הלילה - כאמור, עד כמה שהבנתי, סין בכלל ובייג'ינג בפרט, בטוחות מאוד. השלטון מחזיק את האנשים מאוד מאוד קצר.... הרבה יותר בטוחו מערים ואזורים רבים באירופה למשל.

אישית הסתובבתי הרבה מאוד בביג'ינג , גם בלילה, גם לבד, גם במקומות יחסית מבודדים - ולא נתקלתי בשום בעייה. בעיקר הרכבת התחתית - מאוד מאוד בטוחה. יש הרבה מאוד סדרנים, הכל נקי, מואר, מודרני וחדש. הרבה מצלמות וממש אין שום בעייה של בטחון.

• yossik2000

חוטונג ושוק הלילה

תודה רבה , עזרתם מאוד! Smile

• Papkin3267264

חוטונג ושוק הלילה

כדאי לצאת מהעיר האסורה ביצאיה הצפונית ואז פוט יוצאים מול גבעת הפחם כך שזה מאוד הגיוני השילוב בינהם.

לאורך הרחוב של שוק הלילה יש המון מסעדות ב2 צדדי הרחוב הן םפועלות כבר מהבוקר.

השוק עצמו נפתח לקראת החשיכה בערב.

זהו שוק אוכל שהוא יותר תיירותי ולכן גם יקר יותר אך לא בפערים משמעותיים, נגיד מנות יכולות לכלות 2-4 שקלעם יותר מאשר בדוכנים פחות תיירותים.

הייחודיות שבו זה שהוא מארח דוכנים מכל המטבחים בסין ומ מיעוטים שונים.

דברים שאני אהבתי: שיפודי כבש של המיעוט האוייגורי, כל מיני כיסונים, וגם נודלס עם ירקות.

אין שום בעיה להסתובב בסין ובטח שלא בבייג'ין בשעות הלילה, הייתי מגיע למלון שלי בהוטונג ישן ב2 בלילה רגיל, אתם תראו כמות מטורפת של מצלמות ושוטרים ויש צתחושת ביטחון אמוד גדולה בסין.

גם במטרו תמיד יש נוכחות משטרטית או סדרנים הכל בסדר.

• 1
                              • 2
                              • 2 / 2
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון