טיול עצמאי בחוף המערבי?
-
אני מתכנן ליסוע לחוף המערבי ודרום אמריקה ( טיול אחרי צבא) בחודש מרץ.
כמה שאלות... 1. כמה ריאלי זה בכלל לקיים טיול כזה? אני מניח שאעדיף להימנע מהשכרת ככב עקב העלויות הגבוהות.. אפשרי לטייל בחוף המערבי בלי ולהסתמך על תחבצ?
2. הרעיון הכללי- מתחיל מסיאטל אצל חברים משם אני רוצה לעשות סקי באזור בוושינגטון, להמשיך דרומה ליילוסטון, גרנד קניון, נוואדה, קליפורניה- סן פרנסיסקו, לוס אנגלס ווגאס וכד' ומשם לרדת לדרום אמריקה/ מרכז אמריקה. אני בעיקר רוצה לראות הרבה טבע הליכות ארוכות ופארקים בשילוב עם ערים.
3. מבחינת טיסות - האם עדיף לעשות הלוך חזור לישראל ואז לטוס לדרום אמריקה או להמשיך ישירות.. הבנתי שיכול להיות שטיסה מLa לארגנטינה תעלה לי כמה כמו מישראל.
3. האם יש בחוף המערבי תרבות של הוסטלים וכד' כמו באירופה/ מזרח/ דרום אמריקה ?
4. אני מנסה להבין מה התקציב של טיול כזה וכמה זמן לתת לו בכל הטיול הגדול וקצת אבוד. אשמח לעצות ועזרה בתכנון..
המון תודה! ליעד
-
טיול עצמאי בחוף המערבי?היי,
אני טיילתי חודש בחוף המערבי וניסיתי לברר הרבה לגבי אפשרויות טיול ללא רכב.
הגעתי למסקנה שמאוד קשה להגיע למקומות שאתה רוצה להגיע אליהם ללא רכב. יש אפשרויות לתחבורה ציבורית אבל הן רחוקות מלהיות ממצות או נוחות וצריך להקדיש הרבה מאוד זמן כדי לחקור ולהבין איך מגיעים לכל מקום.
משזה נאמר, יש מקומות יותר קלים להתניידות, כמובן הערים הגדולות - סן פרנסיסקו וגם לוס אנג׳לס (אם כי פחות מס״פ). גם ליוסמיטי אפשר להגיע ולטייל באופן עצמאי בנוחות יחסית. לגבי כל השאר, אני לא יודע, אבל ילוסטון נשמע לי כמו משימה בלתי אפשרית, מדובר בפארק ענקי ולמיטב ידיעתי אין שם שאטלים כמו ביוסמיטי...
אני הצטרפתי לטיול מאורגן באוטובוס שעבר בפארקים הלאומיים של המערב (גרנד טיטון, ילוסטון, ברייס, ציון, ארצ׳ס, גרנד קניון) ועוד אתרים שונים. חוויה מאוד מומלצת, וייתכן שגם האופציה הכי זולה לטייל לבד - אבל זול זה יחסי. יום טיול כזה מגיע ליותר מ-100 דולר ולא ישנים בהוסטלים אלא באוהלים/אוטובוס.
קח בחשבון שחודש טיול בארצות הברית בתנאים תרמילאיים יכול לעלות לך בקלות 2500-3000 דולר לחודש וזה בלי להתפרע על אטרקציות ובילויים. אם תמצא דרכים להתנייד בתחבורה ציבורית תוכל להוזיל עלויות, ואם תחליט ללכת לטיולים מאורגנים זה גם יכול לעלות יותר.
לגבי הוסטלים, יש בערים הגדולות, בפארקים הלאומיים לא ממש ראיתי הוסטלים, אלא יותר אתרי קמפינינג ומוטלים בסביבה (חייבים רכב). הוסטל סביר בסן פרנסיסקו מתחיל מ-40-45 דולר ללילה - יקר מאוד (בטח יחסית למזרח)
דניאל
-
-
טיול עצמאי בחוף המערבי?תח"צ באיזורים האלו לא ממש יעיל ובנמצא. וטרמפים, בטח אם אתה לבד,
לא היתי בונה עליהם. יצא לי לאסוף ברכב השכור אנשים שהמתינו לטרמפים שעות רבות. משום מה לא עוצרים שם הרבה לטרמפיסטים. כנראה מפחדים.
עשיתי עצמאי, אבל עם רכב שכור. לא היתי שוקל לעשות דבר כזה ללא רכב.
בטח לא לבד.
לא יודע כמה קיימים הוסטלים, אבל כל האיזורים האלו די יקרים. לא בדיוק
האיזור הנכון לבצע בו טיול תרמילאים זול.
-
טיול עצמאי בחוף המערבי?לגבי הטיסות - אני עשיתי מסלול הפוך - תל אביב -> בואנוס איירס -> ניו יורק, לפני כשנתיים וחצי. הכרטיס עלה 1700$ דרך ארגנטינס ארולינס ואל-על. אם תחזור לארץ ותטוס שוב זה יעלה לך פי 2.