ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יפן בספטמבר

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    4
    9
    4083
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • betal
      betal נערך לאחרונה על ידי

היי לכולם!

אני ובעלי טסים ליפן ל- 17 יום, אנו נוחתים בשעה 21:00 בטוקיו וממריאים בחזרה לישראל בשעה 6:00 בבוקר מטוקיו, אציין שאנחנו זוג צעירים (למעשה זה ירח הדבש שלנו)

מצרפת את מסלול הטיול, אשמח להמלצות הערות והארות.

יום 1- לינה ליד שדה התעופה נריטה

יום 2-3 ניקו (האם כדאי להקדיש לניקו יום או יומיים?)

יום 4-6 קיוטו + יום טיול בנארה

יום 7 קויה

יום 8 - הירושימה + טירת הג׳ימי

יום 9-11 חשבנו לנסוע לאי יקושימה לעשות טיול בג׳ונגלים, מצד אחד אמרו לנו שזה חובה ובאמת נראה מקום מהמם שלא יצא לנו להיות במשהו דומה לו, מצד שני זה ממש רחוק ואולי כדאי להספיק פחות מקומות אך יותר לעומק... ובמקום לעשות עוד יום באיזור ההקונה והר פוג׳י ולהוסיף אולי ימים לטוקיו? או משהו בסגנון...

יום 12-17 טוקיו 

קנינו כבר jr לשבועיים, בתקווה שזה לא היה מעשה פזיז מידי...

תודה רבה לכל העונים!

טל.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ori_ronen
        ori_ronen נערך לאחרונה על ידי

יפן בספטמבר

קודם כל מזל טוב!! יפן זה יעד נהדר לירח דבש מנסיון laugh

אתחיל לגבי הכרטיס רכבת: קחו בחשבון שבקיוטו אין לו שימוש ובטוקיו השימוש חלקי אם כי כן יעיל לטעמי. 

לגבי המסלול כמה הערות: 

1. ניקו לא הייתי אבל ממה שקראתי והבנתי שבזמן טיול מוגבל כפי שיש לכם אז יום אחד מספיק אם בכלל

2. קויה- אתם מתכוונים לישון שם? לדעתי החוויה שם היא הלינה ולכן אם בכוונתכם לעשות את זה כטיול יום אז פחות מומלץ מאחר וגם הנסיעה לשם לא קלה. תקחו לילה באחד המנזרים (יש לי טיפ בנושא) , זה יקר אבל שווה מאוד ומיוחד.

3. אם אתם מגיעים להירושימה אז זה פשע לדעתי לא לבקר במיאג'ימה. זה אי שסמוך לעיר והוא אחד המקומות היותר מקסימים שהייתי בהם ביפן

4.לגבי יקושימה: לא מכיר ואני בטוח שהוא מדהים אבל בזמן שיש לכם עדיף לדעתי להעמיק את הקיים ולא לבלות ימים שלמים בנסיעות או בטיסות. אתם יכולים להוסיף יום במיאג'ימה , עוד יום בקיוטו לא היה מזיק, אולי יום באי נאושימה המיוחד. לא חסר.

5. קיוטו-  הכוונה היא ליומיים קיוטו ויום נארה? יומיים לקיוטו זה מעט וחבל כי זו עיר יפיפיה עם הרבה אתרים מהיפים ביפן. תשאלו את עצמכם האם אחרי המקדשים שתראו בקיוטו (ובמקומות נוספים) אתם רוצים עוד מקדשים בנארה. המלצה שלי:סעו לנארה לחצי יום בלבד בשביל לראות את הבודהה הגדול שהוא לטעמי מאוד מרשים. ביום שאתם מבקרים בfushimi Inari (חובה!) תמשיכו מהתחנה של המקדש לנארה.זו אותה רכבת שיוצאת מהתחנה המרכזית בקיוטו. 

תהנו! 

• milly
          milly נערך לאחרונה על ידי

יפן בספטמבר

מסכימה עם אורי. גם אני לא הייתי ביקושימה אבל, רפרפתי קצת בהסבר איך להגיע לשם. קחו בחשבון שאם אתם נוסעים ברכבת וספינה, ייקח לכם בערך יום להגיע ויום לחזור מה שמשאיר לכם משהו כמו יום לטיול. לא שווה את המאמץ לדעתי. יש גם טיסות מאוסקה אבל זה לא מכוסה ע"י הפאס.

לגבי ניקו,  האם עדיף יום או יומיים, תלוי מה אתם רוצים לראות. אם אתם רוצים לראות רק את המקדשים, טיול של יום בהחלט מספיק. אם אתם רוצים לראות יותר לעומק, אז צריך יומיים. לדעתי, בטיול של 17 יום, יום אחד כיום טיול מטוקיו עדיף.

אתם יכולים להוסיף למשל את KANAZAWA שנמצאת כשעתיים ורבע מקיוטו וכשעתיים וחצי מטוקיו, אם אני זוכרת נכון. MIYAJIMA שהזכיר אורי היא חובה. אפילו YOKOHAMA יכולה להיות יעד נחמד, במיוחד אזור הנמל.

• betal

יפן בספטמבר

היי אורי! אני מודה לך על היענות

לגבי קויה, התכוונו לישון שם, אך לאחר חיפוש ״בית מלון״ באזור גיליתי שעולה בין 650-1000 ש״ח לילה הכולל שירותים ומקלחת משותפים, נראה לי קצת מחיר מופרז, יש לציין שאני מחפשת באתרי התיירות הרגילים כמו booking  וכו׳... ידוע לך אם יש אתר שמתמחה בסוג הלינה באיזור- לינה במנזרים?

עד כמה זה הכרחי להיות שם? האם זה דומה ללינה בריוקן?

כיצד אוכל למצוא את הטיפ שרשמת בנושא?

הירושימה- לא ציינתי זאת במסלול אך כמובן שנהיה במיאג׳ימה!

החלטנו לוותר על יקושימה, חושבים אולי לסוע לאלפים היפניים, הנושא עוד בבדיקה.

והוספנו עוד לילה לקיוטו כך שבסה״כ נהיה 3 לילות בקיוטו.

תודה רבה על העזרה!

• betal

יפן בספטמבר

מילי המון תודה על העזרה!

כמה ימים לדעתך כדאי להקדיש ל - KANAZAWA? האם לילה אחד מספיק?

האם כדאי לבקר בערים נוספות באלפים היפניים?

חושבים באמת לוותר על ניקו לסוע לאלפים במקום.

• ori_ronen
                ori_ronen נערך לאחרונה על ידי

יפן בספטמבר

היי, 

קודם כל כמובן שלא מדובר בהכרח אלא ברצון ובסדר העדיפויות שלכם. אני חושב שביקור ולינה בהר קויה היו אחת החוויות המיוחדות שלנו אבל כן , מדובר בעלות גבוהה מאוד: ההגעה מאוסקה אינה כלולה בJR Pass אם כי למי שיש את הפאס מקבל הנחה וגם הלינה במנזר יקרה מאוד. אלו שני טיפים שלי בנושא: 

1.   טיפ על קויה סאן

2. לינה במנזר יוצ'י אין

"המקלחת" המשותפת שראית זה בעצם אונסן גדול-אמבטיה גדולה נפרדת לנשים ולגברים כפי שנהוג לרחוץ בהרבה מקומות ביפן. זה נשמע כרגע מאוד מוזר ולא אטרקטיבי אבל כשמגלים את זה מבינים שזה חלק מהתרבות שם וזה נחמד מאוד והמים מאוד חמים ומהנים. 

אנחנו ישנו במנזר יוצ'י אין אם כי אני מניח שגם במנזרים אחרים העיקרון דומה. קיבלנו חדר גדול מאוד בסגנון יפני שזה אומר דלתות צד שעשויות מדפי אורז, טטאמי  , שולחן קטן נמוך לאוכל ועוד קצת דקורציה. מקבלים יוקטה (חלוק יפני) ארוחת הערב היא טבעונית מאחר והנזירים אינם אוכלים ומגישים אוכל מן החי. תופתעי לשמוע אבל הארוחה היתה באמת מדהימה מהצפוי. בבוקר אם רוצים הולכים לראות תפילה בודהיסטית ומיד לאחר מכן מגישים לכל חדר ארוחת בוקר. 

לגבי האלפים היפניים: קצת צפוף אבל אולי אתם יכולים למצוא לכם 2-3 ימים של קזנאווה, טקיאמה עם קפיצה באמצע לשירקווה-גו. קחו בחשבון שלמרות שטקיאמה עשתה לעצמה שם גדול , אם לא באים לשם בזמן הפסטיבל (באוקטובר אז שווה לכם לברר) אז אין מה לעשות שם יותר מיום. 

• milly
                  milly נערך לאחרונה על ידי

יפן בספטמבר

לגבי קויה-סאן, תנסו באתר הזה, יש שם מייל להזמנות, אולי הם יצליחו למצוא מקום מתאים. אם, אתם לא ישנים שם, וותרו.

לגבי קנאווה, לילה אחד מספיק לדעתי.

אני לא יודעת כמה זמן יש לכם באזור. אפשרות אחת היא מה שהציע אורי. אפשרות אחרת היא לעשות  את המסלול של טטיאמה-קורובה. דובר עליו הרבה פה בפורום לאחרונה. אני אוהבת את טירת מטסומוטו אבל אם יש לכם 17 יום ותהיו בהימג'י אז אפשר לוותר.

דרך אגב, אם הוספתם את מיאג'ימה אתם צריכים להוסיף עוד יום לאזור. אי אפשר להספיק את שלושת המקומות ביום אחד. ללון בלילה הראשון בהירושימה או מיאג'ימה (אבל אם אתם בעלי תקציב מוגבל את הירושימה היא האופציה בשבילכם) וביום השני ללון באוסקה או קיוטו ולהמשיך משם לקנזוואה לדוגמה.

• betal

יפן בספטמבר

עדכונים:

בסוף החלטנו ללכת לקויה סאן לילה אחד.

4 לילות קיוטו

1 הירושימה

ו1 ניקו (חבר ממש המליץ לנו על המקום אז החלטנו לבקר בכל זאת)

על האלפים היפניים החלטנו לוותר.

אם אנו יוצאים מקיוטו בבוקר אל הירושימה וישנים שם לילה אחד, זה צפוף להספיק את טירת הימג׳י, פארק השלום ומיאג׳ימה? בהנחה שיוצאים לקראת ערב מהירושימה חזרה לטוקיו...

לכל מי שקורא את השרשור וטס ליפן בספטמבר שימו לב שמה-19 עד 23 יש חג silver week אז רוב הבתי מלון בתפוסה מלאה והמחירים יקרים משמעותית

• רוני סופר
                      רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

יפן בספטמבר

אתה מתכוון שיוצאים מקיוט בבוקר להימאג'י, ממשיכים להירושימה לביקור ישנים. בבוקר יוצאים למיאג'ימה ובעקב חוזרים? אז כן, זה מסתדר. הביקור במיאג'ימה יכול להיות זריז יותר או פחות לפי תקציב הזמן שיהיה לכם לפי רצונכם בשעת ההגעה לטוקיו.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון