קרציה ביערות אירופה
-
באוגוסט אנו נוסעים עם 3 ילדות קטנות ל 16 ימים ליער השחור, שווייץ (בעיקר מפליי הריין, שפהאוזן, שטיין אם ריין ואיזור אגם קונסטנץ), דרך היין באלזס ואוסטריה (בעיקר איזור זלצבורגלנד). אני די מודאגת ממה שקראתי על הקרציה ביערות אירופה, וחשוב לי לברר:
1. האם הסכנה הזו קיימת גם בעיירות/ערים באיזורים אלו, או ששם אין צורך לנקוט שום אמצעי הגנה (סה``כ לא נוח להלביש הילדות בנעליים סגורות עם מכנסיים ארוכות בתוכן בחום של חודש אוגוסט)?
2. האם הסכנה הזו קיימת גם באיזורי טבע כגון האגמים, מפלים וכו` הנמצאים באיזורים הנ``ל או רק ביערות ממש?
3. במידה וחלילה מישהו נעקץ - מהם הסימפטומים ומה צריך לעשות? האם חשים בעקיצה או שיש אפשרות שמישהו ייעקץ מבלי שיחוש בכך?
המון תודות, רויטל -
קרציה ביערות אירופה:Reהחיסון ניתן רק שהות ממושכת ביערות בתנאי שדה
הסיכון קיים באזורים הנמצאים מתחת ל1000 מטר גובה בצפון לאורך הגבול עם גרמניה מזרחה מבזל , Zurich, Schaffhausen, and St. Gallen
סיכון מוקדי קיים ליד ברן,לאורך Thunner See to Interlaken, Solothun, Lucern
צפון מערבה מאגם Neuchatel
Tick-borne encephalitisRecommended for: prolongedובגבול עם ליכטנשטיין
רצוי לבדוק את בגדי הילדים ואת הגוף אחרי טיול ביער את הקרציות רואים יותר טוב על בגדים לבנים בהירים -
קרציה ביערות אירופה- קמפינג:Reאותה שאלה רק מצב אחר. אנחנו יוצאים לקמפינג וטיולי טבע לשלושה שבועות. נלון במקומות הבאים:
1. איזור zarcuns שווייץ בין lucarno ללוצרן
2. brez איזור הדולומיטים איטליה
3. מרכז מחוז סלצבורג אוסטריה.
האם אנחנו צריכים לקחת את החיסון?
כמה זמן לפני הנסיעה יש לקחת אותו?
האם ניתן לקחת אותו בזמן הריון?
תודה רבה -
תודה ובקשת הבהרהתודה רבה, ד``ר אנט. ממה שקראתי ברור לי שאיננו זקוקים לחיסון, אך חשוב לי מאוד לברר לגבי הצורך באמצעי הגנה אותם ציינת, של מכנסיים ארוכים תחובים בתוך נעליים סגורות - האם יש בכך צורך גם בתוך:
א.עיירות/ערים באיזורים הנ``ל (לא בטיול בטבע ממש)
ב.באיזורי טבע כגון האגמים, מפלים וכו` הנמצאים באיזורים הנ``ל או רק ביערות ממש?
בנוסף, לא ברור לי: במידה וחלילה מישהו נעקץ - מהם הסימפטומים ומה צריך לעשות? האם חשים בעקיצה או שיש אפשרות שמישהו ייעקץ מבלי שיחוש בכך?
המון תודות, רויטל -
קרציה ביערות אירופה- קמפינג:Reסיגל החיסון לא מומלץ בזמן הריון
ניתן ב3 זריקות ולוקח כחודש
החיסון אינו זמין בארה``ב מופיע ברשימת חיסונים באתר משרד הבריאות
האם תלונו באוהלים ביער? -
תודה ובקשת הבהרה:Reהקרציות נמצאות לרוב ביערות עצמם,חשוב גם לא לשתות חלב לא מפוסטר או רתוח.
לרוב לא מרגישים עקיצה מכאן ההמלצה לבדוק כל ערב לנוכחות קרציות ולהוציא אותם כמו בתמונה.לא כל קרציה מעבירה מחלה .
גם בארץ ישנן מחלות העוברות דרך קרציות.הזמר מאיר אריאל נפטר מקדחת כתמים עקב כך -
קרציה ביערות אירופה- קמפינג:Reאנחנו נלון באוהלים אבל לא בתוך יערות אל באתרי קמפינג מוסדרים.
בינתיים שלחתי מייל לאתרי הקמפינג, ואחד מהם שלח לי מפה מאוד מפורטת של TBE באוסטריה
לעומת זאת מקום אחר המליץ לנו להתחסן.
אנחנו נהיה באוסטריה רק 10 ימים, ולפי המפה האוסטרית רוב הזמן לא נהיה במוקדי TBE, אז אני חושבת לא לחסן את הילדים וכן להשתמש בתכשירים כימיים:
Environmental and personal protective measures, such as wearing clothing with a smooth weave, taping pants or tucking them inside footwear, applying DEET (N,N-diethyl-3-methylbenzamide), and using permethrin-impregnated clothing, help to minimize the risk of tick bites26-28. Permethrin appears to be more effective than DEET, but the combination of DEET and permethrin gives almost 100% protection26-28
האם לחומרים הללו יש תופעות לוואי שליליות? במיוחד בהריון?
תודה רבה
סיגל -
קרציה ביערות אירופה- קמפינג:Reאין בעיה בהריון בתנאי שמקפידים על הוראות של היצרן
בכל מקרה המחל הרבה יותר בעיתית