מלרון אופן שימוש?
-
שלום
קראתי פה שכתבת שאת המלרון לוקחים יום ליפני ההגעה למקום נגוע כמו לאוס כדור אח כל יום במהלך השהייה עם האוכל( עם איזה ארוחה עדיף ליטול את המלרון, האם יש אוכל שאסור לאכול ביחד עם המלרון?) וכתבת גם שבוע לאחר מכן מה זאת אומרת כדור אחד שבוע בידיוק מהחזרה ממקום נגוע או במהלך כל השבוע שאחרי? בנוסף לכך אני התחסנתי וקיבלתי מרשם למלרון בבית החולים שיבא דרך קופ``ח כללית והרופא אמר שאין צורך לאחר שבוע רק יום ליפני ובמהלך השהייה. ואפילו מחק את ההוראה הכתובה בנושא מהמרשם.
אז מה אופן השימוש כטיפול מניעה?
ומה אופן הטיפול כתרופת חירום?
אשמח לקבל תשובה .
בתודה מראש -
מלרון אופן שימוש?:Reהרופא אינו מעודכן
טיפול מונע במלרון נוטלים כדור כל יום רצוי עם מאכל חלב או אוכל שומני מיום לפני הגעה לאיזור סיכון מלריה עד שבוע אח``כ. -
מלרון אופן שימוש?:Reהייתי לפני כחודש בבי``ח תל השומר במרפאה המתמחה במחלות גיאוגרפיות. שם הרופא אמר לי כי אפשר להפסיק לקחת את המלרון כשחוזרים לארץ. הוא גם הוסיף כי הכדורים מחסנים רק נגד זן המלריה שהורג, כך שעדיין יש סיכוי לחטוף מלריה - גם אם לא כזאת שתהרוג.
בכל אופן אני לא יודעת מי צודק אבל ההנחיות שיש במשרד הבריאות לפי דעתי תואמות להנחיות בעלון לצרכן (שיש להמשיך לקחת כשבוע לאחר החזרה) -
מלרון אופן שימוש?:Reסביר להניח שלא הבנת את הרופא מכיוון שאילה הנחיות לנטילת מלרון,מספיק לטול שבוע אחרי עזיבת איזור סיכון מכיוון שלהבדיל מלריאם ודוקסילין מלרון פעיל כאשר הטפול נמצא בכבד.
ישנם זני מלריה שאינם קטלניים היוצרים צורה רדומה בכבד ואילה עלולים להופיע כעבור אפילו מספר חודשים