טיול שלכת עם חמות בת ה-82
-
שלום לכם,
לאחר קריאת פוסטים רבים בנושא השלכת, אני פונה אליכם בכל זאת ליעוץ.
חמותי ואני נוסעות לראות את השלכת בחודש אוקטובר. זהו טיול שהיא חולמת עליו 20 שנה, ועכשיו , לאחר פטירתו של חמי, היא סוף סוף יכולה לאפשר לעצמה לצאת מהבית.
היא אשה מאוד אנרגטית, על אף גילה, אם כי לא בכושר מי יודע מה.
אני צפויה להיות היחידה שתנהג.
אנחנו נוחתות בבוסטון ביום ראשון ה- 11.10 לפנות בוקר, ורוצות להגיע לניו יורק ביום שישי לפני הצהרים, להקדים את השבת...
אני רוצה לראות שלכת. אותה פחות מעניין מה היא רואה, העיקר שהיא בארצות הברית.
איך כדאי לתכנן את הטיול, בהתחשב שאני לא רוצה לנהוג יותר משעתיים שלוש ברציפות, אנחנו חייבות למצוא מלון לפני החושך (היא לא מוכנה שאנהג בחשיכה בארץ זרה) אנחנו מחפשות אאוטלט אחד לפחות, והשלכת, כמובן השלכת...
מודה מראש לכל העונים.
תודה, ציפי -
טיול שלכת עם חמות בת ה-82טיול באיזור new england איננו מחייב כושר מיוחד (כוונתי להליכה, כמובן). אורך מסלולי ההליכה שתעשו וטיבם תלוי רק בכם. בחלק מהמקומות, הליכה קצרה תוביל למפלי מים, לאגם או לנחל. יש מקומות המצריכים מאמץ גדול יותר, אבל הבחירה אם לעצור בהם היא בידכם. לגבי ההרים הלבנים (ניו המפשייר), יש שם מרכז מבקרים שכדאי לכם לעצור בו ולהתיעץ איתם על הביקור. כמובן שניתן לחוות את השלכת גם בהרבה מאד מקומות אחרים. למשל, ניתן לשלב גם ביקור בורמונט, המערבית יותר, למשל באיזור Stowe, שם ניתן לעלות ברכבל (וגם לרדת איתו) על הר מנספילד. יש שם גם מסעדה, אם תרצו לעצור לארוחה.
כמובן שגם במסצ'וסטס יש אתרים לרוב. האיזור נמוך יותר, אבל גם שם מופיעים צבעי השלכת. תוכלו לבקר באתרים בעלי אופי היסטורי יותר, הכרוכים בלידתה של ארה"ב ובימיה הראשונים.
אין כל סיבה לחפש מלון. אפשר לעשות את החיפוש באינטרנט מראש. למשל, ניתן לקחת מחשב נייד, או טאבלט או אפילו סמארטפון, להתחבר איתו לאינטרנט דרך ה- WiFi המוצע ללא תמורה על ידי מרבית בתי המלון, ולהשתמש בו להזמנת המלון ליום או לימים הקרובים. אתן יודעות בדיוק היכן מסתיים היום ואינכן צריכות להשקיע זמן יקר בחיפוש מקום לינה מתאים, מה גם שזוהי עונה די עמוסה באיזורי ניו אינגלנד הצפוניים (ניו המפשייר וורמונט).
אגב, אני מניח שאת היום הראשון לאחר הנחיתה תבלו בעיר בוסטון עצמה או בסביבתה, על מנת להתאושש מהטיסה.
זמן נסיעה מאיזור בוסטון להרים הלבנים הוא בסביבות הגבול שלכם לנסיעה רצופה, כ- 3-3.5 שעות של נסיעה קלה על הכביש המהיר. אין כל מניעה לעצור בדרך, אם כך רצונכן. יש לא מעט מחלפים עם עיירות. יתכן ויש גם Rest Areas (איזור בו יש שירותים, ופעמים רבות מכונות ממכר של שתיה וחטיפים, וכן דשא, ושולחנות פיקניק).