מעבר הגבול עם ירדן
-
היי
אני טס להודו מירדן ובכוונתי להגיע עצמאית לשדה בעמאן.
הטיסה שלקחתי ממריאה בעשרה לשלוש והמעבר גבול נפתח רק בשמונה,
אשמח לדעת האם יצא למישהו פה לעבור את הגבול ולספר כמה זמן לוקח לחצות אותו...
המון תודה
-
מעבר הגבול עם ירדןזה בהחלט אפשרי להספיק להגיע לטיסה שיוצאת מעמאן ב 14:30-15:00, אם כי מעט לחוץ. לפני כשלוש שנים , אם איני טועה, נסעתי עצמאית דרך עמאן עם טיסה לדלהי שיצאה בשעה דומה (אני טסתי עם חברת "גולף אייר" של בחריין) ובהחלט הגעתי בזמן. אבל זה מחייב אותך להיות בגבול מוקדם - ממש עם הפתיחה. מעבר הגבול (שני הצדדים) ייקח משהו כמו שעה - שעתיים, כולל ההמתנה באוטובוס שמעביר את הנוסעים מהצד הישראלי לירדני וכולל הנפקת הויזה בצד הירדני (עניין פרוצדורלי של 10 דקות בלבד). בצד הירדני תצטרך לקחת מונית מתוך המעבר אל תחנת המוניות שבחוץ (2-3 דינר או עד 5$ - תלוי בהתמקחות) ומתחנת המוניות שבחוץ לוקחים את המונית לשדה התעופה. הנסיעה עולה סביב 50-60 דינר ולוקחת כשעתים וחצי בערך.כל זה אומר שתגיע לשדה התעופה סביב 12 פלוס ואם יש פקקים באזור עמאן (בעיר עצמה - המונית עוברת בכביש המהיר שחוצה את העיר שיכול להיות לפעמים קצת פקוק). בקיצור - חשוב להיות מוקדם בגבול ופשוט לא להתעכב. אם במקרה מצאת שותפים לנסיעה זה מצויין אבל אם לא אז אל תנסה לחכות לשותפים ותיקח ישר את המונית לשדה.
אבל סתם שאלה: מדוע צריך היום לנסוע יבשתית דרך עמאן, כשהטיסות מהארץ זולות מאד ואפילו יותר זולות מהטיסות מעמאן עצמה? כשכוללים את מחיר ההגעה לשדה"ת בעמאן זה יוצא 80$ לכל כיון כלומר עוד 160$ ומעלה בהלוך חזור - וזה רק על המעבר בירדן עצמה שכולל את מעבר הגבול, הויזה והמונית לשדה"ת בעמאן ולא כולל את ההגעה לגבול מהצד הישראלי. אני יכול להעיד על עצמי כי אני גר בקרוב למעבר הגבול והרבה יותר קרוב לי לנסוע למעבר וממנו אל עמאן מאשר לנסוע לנתב"ג ובעבר טסתי מספר פעמים דרך עמאן - גם בנסיעה עצמאית וגם עם שירות טוס וסע של חברת פלייאיסט. אך היום השירות כמעט ולא פעיל מכיון שמחיר הטיסות מנתב"ג יותר זול מאשר השילוב של טוס וסע מעמאן!. לדוגמא: טיסה לתאילנד וחזרה מהודו, כשהטיסה היא אל/מנתב"ג עלתה לי 650$ בלבד. במחירים שכאלה לא היתה לי כל סיבה לנסוע לעמאן יבשתית ולטוס משם!
-
מעבר הגבול עם ירדןאתה צודק לגמרי, אילו הייתי מצליח להשיג טיסה זולה מנתב"ג הייתי בוחר את ההפשרות הזאת.
בגלל החגים וההחלטה המאוחרת יחסית לטוס, ההבדל כרגע הוא כ600$ לטובת עמאן (דרך ירדן זה 440$) וגם הטיסה הזולה יחסית שיוצאת כמה ימים אחר כך , כוללת קונקשיין של 12 שעות בירדן...
מתי הגעת לגבול כשעשית את התהליך?
הגבול נפתח רק ב8 בגלל שזה יום שישי מה שמלחיץ טיפה את לוח הזמנים