אגם קומו, איטליה
-
יש לנו בערך חצי יום טיול באגם קומו, בדרכנו ממלפנסה לדרום אגם גרדה (כן אני יודעת שזה לא בדרך אבל בא לנו לטייל גם באגם קומו ויש לנו את הזמן להקדיש לכך)
בא לנו שייט באגם בו נראה את הוילות המדהימות על שפת האגם. אז חשבתי לקחת מעבורת מקומו, לאן? לבלאג'יו? בה כבר היינו, לא יהיה נורא לבקר בה שוב אבל האם יש מקום מומלץ אחר?
היכן חונים בבלאג'יו? (אולי ניקח מעבורת וניסע עם הרכב, ומבלאג'יו ניסע ליעדינו בגרדה)
מי יודע אם הרכבל/פוניקולר לברונט פעיל בימי ראשון? זה היום בו נטייל באזור
תודה
-
אגם קומו, איטליהשימי לב כי מערבורות לרכב יש רק במרכז האגם - בין בלגיו/ קדנביה/ורנה/ מנג'יו.
אם אתם נוסעים ממלפמסה לגרדה, לסטות מן הדרך עד לבלג'יו ברכב, כדי לעלות על מערבורת, יאריך לכם מאוד את הדרך. אם לפי גוגל הדרך ממלפנסה לדרום אגם גרדה לוקחת שעתיים (בפועל בטח יותר), הרי הוספת בלגיו למסלול יכפיל את הסניעה לארבע שעות לפחות. הכביש בין קומו לבלג'יו יפה אך מפוטל ואיטי למדי.
נראה לי יותר הגיוני לנסוע עד לקומו, להשאיר את הרכב (אם תמצאו חניה בעיר- אין לי מידע על זה) ולקחת מערבורת נסועים (הולכי רגל) לנקודה כלשהי באגם.
אם בכל זאת תחליטו לנסוע עד לבלגיו, הינה מפה של החניה בעירה
-
אגם קומו, איטליההי,
קודם כל לגבי הפוניקולר לBrunate -אכן פועל גם בימי ראשון, כפי שניתן לראות כאן.
לגבי השאלה מה לעשות בקומו-השאלה כמה זמן באמת אתם רוצים להקדיש? ניתן כאן באתר ניתן לבדוק שייט . נסיעה ברכב לוקחת קצת יותר משעה מקומו (יכול גם יותר, תלוי בתנועה) . הביקור-שעה וחצי-שעתיים, תלוי מה הקצב שלכם.
אם יש לכם פחות זמן ומאד רוצים לראות וילה-אז יש אחת יפה מאד ממש קרובה לקומו-, villa d'este. זה בעצם מלון והכניסה בעייתית. צריך לשכנע את השומרים בכניסה שרוצים לאכול או לקנות משהו בחנויות. לא תמיד הולך.
יש גם וילה בפאתי קומו- . villa Olmo. לא נכנסנו אליה. אבל מבחוץ נראית יפה.
לסיכום, אם מאד בא לכם, אפשר לקחת שייט ולהנות מקומו היפה. לפי דעתי התצפיות מברונטה גם נחמדות מאד.
-
אגם קומו, איטליהתודה בנות, הולכת לבדוק את הקישורים!
-
אגם קומו, איטליהתודה. איפה הכי כדאי להחנות אם רוצים לשלב את העליה לרכבל ושייט? ראיתי שהם במרחק הליכה זה מזה.
איך אני מחפשת חניות בגוגל מאפס?