בודפשט - בית הפרלמנט - כדאי?
-
שלום,
נוסעו קבוצת בנות 50+ שנוסעות ל-3 ימים לבודפשט, ומתלבטות אם להזמין סיור בעיברית לבית הפרלמנט משתי סיבות:
האם בכלל יפה ושווה את דמי הכניסה היקרים?
אנשים כותבים שיש שם תורים ארוכים - האם נאלץ לחכות בתורים ארוכים אם נזמין ונשלם מראש לסיור בעברית?
נשמח להמלצות בנושא, וכלל להמלצה מה אסור לותר בבודפשט?
תודה
-
בודפשט - בית הפרלמנט - כדאי?1. הסיור באמת יקר. המקום בפנים יפה ומפואר. הדעות חלוקות האם כדאי. נסי להתרשם מהדעות, טיפים ובלוגים של חברי הפורום.
2. אם את מזמינה כרטיס, תכנסו לסיור בדיוק בזמן שנקבע בהזמנה.
-
בודפשט - בית הפרלמנט - כדאי?במו שקודמי אמר : המקום יפה ומפואר , ולדעתי המחיר בהתאם !
בקרתי במקום שלוש פעמים בהזדמנויות שונות ונהניתי
בערוץ 23 בשעה 2200 בימי א- ה משודרים בסבב תוכניות המיטולוגיות
של אייל פלד - מסע עולמי
לפני כשבועיים שודרה התוכנית על בודפשט
למרות שהתוכנית הוקלטה מזמן היא מעולה ובין היתר הוא עורך סיור גם בפרלמנט
אולי תצליחי לראות את התוכנית ובעקבותיה להחליט !
תהנו מבודפשט המקסימה !
-
בודפשט - בית הפרלמנט - כדאי?התוכנית של אייל פלד על בודפשט מצויינת ותקפה גם היום. אני ראיתי אותו עוד ששודר בפעם הראשונה. למרות שאני מכיר קצת את בודפשט, היו בו חידושים גם עבורי. הכי נחמד היה הסיפור על אשכים המבריקים של פסל הסוס המוצב בבודה קרוב לקונדיטורית רוסוורם.
-
בודפשט - בית הפרלמנט - כדאי? -
בודפשט - בית הפרלמנט - כדאי?אנחנו היינו (זוג חברות בנות 23-24) בדצמבר בבודפשט והיינו גם בסיור בבית הפרלמנט. אנחנו לקחנו סיור באנגלית, היה מאוד מעניין ואינפורמטיבי. הבניין בפנים מהמם. הגענו 5 דק׳ לפני תחילת הסיור, לא היו תורים בכלל.
מטיפים שקראתי לפני שטסנו, הסיור באנגלית עדיף על הסיור בעברית (יותר אינפורמטיבי), אז אם אין בעיה עם השפה כדאי לקחת באנגלית.
לא זוכרת את המחיר, לטוב או לרע, אז כנראה שהוא לא כזה יקר

-
בודפשט - בית הפרלמנט - כדאי?בית הפרלמנט - סיור יפה בעיני, אבל אחותי לא אהבה המקום. אז איך מחליטים? ואולי גם הטעם של שלושתכן שונה - אז איך מחליטים ?
אם אתן קונות כרטיס מראש - אז יש לכם שעת סיור ואין תור ארוך.
על מה לא לוותר - הייתי בעיר 3 פעמים ולא מצאתי על מה לוותר. מה בכלל הטעם שלכן ? הליכה או סיורים מאורגנים ? לשלב קניות או לא ? שיט / אופרה / הופעות - כן לא ? ועוד הרבה שאלות.
אני מציע: קנו ספרון קטן על בודפשט, זה לא יקר. קראו אותו וסמנו דברים שאתן רוצות לחוות.
שמיל
-
בודפשט - בית הפרלמנט - כדאי?בניין הפרלמנט מרשים מאוד גם מבחוץ
לדעתי, לא חובה לבקר בפנים.
הייתי בפנים והיה נחמד, לא יותר.
למדריך בעברית היה מבטא הונגרי כבד, והיה קצת קשה לעקוב...
אם מדובר בחופשה קצרצרה הייתי מוותרת.
בהזמנת סיור מראש, לא תצטרכו להמתין.
יכול להיות שאין בפרלמנט שירותים לאורחים (ככה זה היה כשביקרתי שם מזמן)
חשמלית 2 מקיפה את חזית הפרלמנט, מקסים לעשות את הסיבוב הזה בלילה.
אחרי הביקור בפרלמנט (או כשתהיו בקרבת גשר סצ'ני עם האריות..)
תחצו במעבר חצייה ותצעדו לאורך הדנובה, למצבת הנעליים לזכר היהודים שנורו לנהר במלחמה.
חובה בעיניי.
יש גם סיור מודרך בעברית, בבית הכנסת.
ונקודות תצפית יפות מבודה, ממצודת הדייגים, לראות את הפרלמנט,
או במהלך שייט .
ניתן לקחת אוטובוס תיירים ליומיים, שיקח אתכם בנוחיות לאתרים המרכזיים, עם הסברים להאזנה בעברית (בד"כ כולל שייט, הנחות במסעדות, אינטרנט בנסיעה)
המלצות טריות שלנו למסעדות בבודפשט, מביקורנו השבוע.כדאי להגיע למרחצאות סצ'ני בפארק, לפני אפשר לבלות במופע קרקס (ממש ליד).
מופע המזרקות ב21:00 באי מרגיט,
ועוד רעיונות והצעות תמצאי כאן בקישור:
בילוי נעים!!