צרפת
-
שלום לכולם.
אנחנו משפחה עם שני ילדים בגילאי 8 ו - 10. חושבים על טיול בן שבועיים לצרפת בקיץ 2016.
חשבנו שבוע דודרון ומקריאה באינטרנט ראיתי שמומלץ לשלב עם עמק הלואר.
האם פריז (לא חובה אלא אם הטיסה משם) - יומיים שלושה + עמק הלואר+ דורדון זה מסלול הגיוני לשבועיים?
האם כדי לטוס לפאריז או למרסיי?
הבנתי שבמרחק בין פאריז לדורדון גדול? כיצד עושים זאת?
מעוניינים במסלול מגוון שיכלול אטרקציות לילדים, טבע, מערות, עיירות...
כמו כן עולה שאלת צפיפות ומזג האויר: מקריאה ראיתי שחם וצפוף - עד כמה ?
האם עדיף יולי או אוגוסט
תודה מראש על העזרה.
-
צרפתאכן עמק הלואר הוא האופציה הנכונה בין פריז לבין דורדון.
אני מציעה לפצל את הלינה ל-3
טנטיבית
נחיתה-נסיעה למזרח לואר- שהות
המשך הדרך
דורדון
חזרה דרך מערב לואר- שהות.
שימו לב שמרבית כפרי הנופש,בתים,וילות,ריזורטים מאפשרים הגעה ויציאה בשבת בלבד.
בדורדון במיוחד מקפידים.
חם? עניין של מזל
הקיץ יולי היה הרבה יותר חם מאוגוסט.
-
צרפתתודה יונית
אם לא חייבים את פאריז האם כדאי לנחות ולהמריא ממרסי?
או להלוך פריז וחזור ממרסי?
-
צרפתתודה יונית
אם אני רוצה רק את הדורדון ולואר באיזה שדה עדיף לנחות - פאריז או מרסיי?
או אולי הלוך מפאריז וחזור ממרסי? באיזה מרחק מרסיי מהדורדון?
ואם בכל זאת לשלב את פאריז אז כיצד - כי אז נאמר לואר - דורדון - לואר - פאריז? נראה לי מסובך מבחינת לינה
-
צרפתנראה לי שלהתחיל בפאריז לרדת לעמק הלואר ולחזור מטולוז. אם תהיינה טיסות לטולוז, השנה היו בקיץ. השאלה אם אפשר לשלב, אני חושבת שעם אייר פראנס אפשר לעשות שילוב טיסות כזה.
-
צרפתכמה חלופות
נחיתה פריז -השכרת רכב- כמה ימים בלואר- והגעה לדורדון שבת-שבת.
חזרה דרך לואר- לפריז
או חזרה דרך לוט- למרסיי.
טיסות ישירות תל אביב-פריז
ומרסיי-תל אביב.
אפשרי בחברת אל על ואייר פרנס,נכון להיום.
עם טיסות ביניים.
נחיתה פריז-רכב-לואר-דורדון
חזרה דרך טולוז או בורדו- טיסות של אייר פרנס (לפאריז ומשם לארץ).
כל קומבינציה אחרת של שלובי טיסות-
תל אביב -פריז (איזי ג'ט נניח)
נסיעה לואר-דורדון
טולוז פריז (איזי ג'ט)
פריז תל אביב (איזי ג'ט)
כלומר שלשה מקטעי טיסה.
המרחק של מרסיי מדורדון בול כמו המרחק של שרל דה גול מהדורדון- לא משנה בהיבט זה.
-
צרפתבזמנו בדקתי גם את האופציה הדרומית. בעיני היא מלהיבה ויש בה הרבה אפשרויות. בחרנו בסופו של דבר לטוס לפריז כי פארק פוטורוסקופ היה איזה עוגן והטיסה לפריז היתה זולה לפני חמש שנים יותר מאשר הטיסה למרסיי. ממילא יש כל כך הבה מה לעשות בכל אזור והבנתי שלא אגשים את כל החלומות בדרום צרפת בטיול אחד, אז ויתרתי מראש. כיום ישנה באמת גם האפשרות של טולוז.
אני חושבת שזה טיול שכדאי להתבשל בו, לבדוק גם בהבט הפרקטי של מחיר (אם זה חשוב) ולקבל החלטה טיפה מאוחר יותר. אם את יודעת תאריך פחות או יותר את יכולה להתחיל לחפש דירות לשבוע בדורדון. יכול להיות שהתוספת של הלואר או אזור אחר תהיה לפני השבוע הזה או אחריו, ובקטע הזה התאריך הסופי של הנסיעה יכול עדיין להישאר פתוח בהתאם לטיסה מוצלחת.
רוצה רק להוסיף כיווני מחשבה: אולי תוכלו להסתדר הפעם בלי פריז (לשמור אותה לפעם אחרת) ואז תוכלו להינות הרבה יותר מהאפשרויות שצרפת מציעה. אולי תגלי ציר נסיעה אחר שמעניין אתכם. בזמנו לבת שלנו היה קשה להיפרד מהקטע של הפארקים (מאז כבר נגמלה) והצענו את פוטורוסקופ. לולא העוגן הזה אני לא בטוחה שציר הלואר היה המועדף עלי. אני בטוחה שהוא מעניין בפני עצמו וחושבת שבשל היותו מוכר ומתאים לציר הנסיעה מפריז הוא נבחר על ידי רבים (ובכלל זה גם אני). אבל היות שאת בתחילת התכנון שווה לבדוק מה הציפיות מהטיול ומה החלופות השונות. אולי אחרי הכרות עם השטח תמירי את התוספת לדורדון בכלל בציר קרקסון-טולוז-אלבי-קורד סור סייל או בציר של קניון טארן-רמת סוונס-מילאו (לפי דעתי יש שם הרבה מערות ופעילות אקטיבית, אבל תשאלי את יונית).
-
צרפתאני טס בספטמבר לטיול הכולל את פריז ובחזרה מדרום צרפת. הדרך היעילה להגיע לדורדון היא ברכבת מהירה או טיסה מפריז ל Brive. יש טיסה פעם או פעמיים בשבוע הבעיה שבתחנות ההשכרה ב Brive אין רכב אוטומטי אז ירדתי מזה. אפשר גם רכבת מהירה לבורדו אבל לא חוסך הרבה כך שאני נוסע ברכב ישירות 5 שעות. התכנית שלי כוללת 4 ימים בפריז, 6 ימים בדורדון, לילה בקרקסון, לילה ב Nimes וטיסה חזרה ממרסיי