חגים בהודו
-
היי, אני אגיע לקוצ'י שבדרום תאילנד יום לפני הצום. למיטב הבנתי אין בית חבד/ בית ישראלי באיזור. מה לגבי ואטהקנאל? מונאר? האם אספיק להגיע? תודה
-
חגים בהודולגבי קוצ'ין: גם אם בית חב"ד לא פעיל, בית הכנסת יהיה פעיל על ידי הקהילה המקומית הקטנה ביחד עם מטיילים ולדעתי בכל מקרה יהיה שם שליח מיוחד של חב"ד ליום כיפור עצמו. אם את מגיעה יום לפני הצום אני מציע לגשת לבית הכנסת ולברר מה קורה ביום כיפור. מהידע שיש לי משנים קודמות - תוכלי למצוא מקום לינה קרוב לבית הכנסת ולהתארגן לסעודה המפסקת ולצום ו לגבי ואטאקנאל - אני בספק אם בית חב"ד שם נפתח כבר בחגים ובכל מקרה - זה קצת רחוק מקוצ'ין. במונאר אין כל נציגות של חב"ד/בית יהודי/קהילה מקומית. המקום הנוסף שיש בו בית חב"ד בדרום הודו זה באנגלור
-
חגים בהודולגבי קוצ'ין - נכון למרץ האחרון, בקהילה היהודית שבמקום נותרו שמונה איש בלבד (חלקם סביב גיל 90), כך שלא בטוח שבית הכנסת יהיה פעיל...
-
חגים בהודואיפה בצפון הודו יש בתי חב'ד? יש הרבה? להערכתי אנחנו כבר נהיה באמצע הדרך חזרה מלה לדלהי (באיזור דרמסלה אני מניחה) או עדיין בלה בשביל החג. יש איפה להיות לצום יום כיפור?
-
חגים בהודו -
חגים בהודויש בתי חב"ד במנאלי ודרמסלה. בלה אין בית חב"ד, ככל הידוע לי - יתכן שיש בית יהודי. אבל נראה לי שעדיף כבר לרדת דרומה מלה. אם תספיקו להגיע לדרמסלה זה מקום מצוין להעביר בו את הצום - יש גם בית יהודי וגם בית חב"ד. אני יכול להעיד כי ביליתי את יום כיפור בדרמסלה פעמיים והיה בהחלט נעים. אפשרות נוספת היא מנאלי, אם בית חב"ד עדיין פתוח (-כדאי לברר)