ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דרכי תשלום בארה"ב

פורום צפון אמריקה
    6
    12
    5897
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Eran10
      Eran10 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אשמח להתייעץ לגבי עניין התשלום בארה"ב (קניות, אוכל וכל מיני דברים) מה אתם ממליצים ?

מה שאני שמעתי האופציות שיש הם :

• מזומן - (מעדיף שלא לקחת הכל עליי רק במזומן...קצת מפחיד)
      • כרטיס ויזה נטען של הדואר - שמעתי שהוא טוב ונוח(ואין עליו עמלות המרה בקניות),השאלה היא האם מקבלים את זה בארה"ב או שלא ממש?
      • כרטיס אשראי בינלאומי מאסטרכארד (יש לי) - הבנתי שיש עלות המרה בכל קנייה וכו' וזה יכול לעלות הרבה

מה אתם ממליצים ? יש עוד דרכים ? מישו ניסה ויכול לפרט כדי לעזור לנו לקבל החלטה?

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dland
        dland נערך לאחרונה על ידי

דרכי תשלום בארה"ב

לא להאמין כמה מידע יש בפורום, למשל פה

• דוקטור דו ליטל
          דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

נראה לי שהבנת לא נכון

הדרך הזולה והבטוחה ביותר היא עם כרטיס אשראי בין לאומי.

הדרך בעלות דומה ולא בטוחה היא מזומן.

הדרך היקרה וכנראה הלא בטוחה היא כרטיס נטען שנמכר בדואר.

יש עוד דרך שהיא כרטיס נטען של הבנק, זול יותר ובטוח יותר משל הדואר

• Eran10
            Eran10 נערך לאחרונה על ידי

נראה לי שהבנת לא נכון

מדוע הדרך עם הדואר יקרה ולא בטוחה ? מה הבעיה עם זה?

• shmoob
              shmoob נערך לאחרונה על ידי

נראה לי שהבנת לא נכון

עדיין לא יצא לי אישית להשתמש בכרטיס של הדואר. אבל קראתי עליו ביקורות טובות וש זאת אופציה מאוד פופולארית ונוחה ולא שמעתי על בעיות שהיו איתו.

אולי עלויות ההוצאה והשימוש בכרטיס יותר גבוהות, אבל הוא מספק יותר ביטחון ושקט נפשי מכרטיס רגיל. 

• שקד
                שקד נערך לאחרונה על ידי

נראה לי שהבנת לא נכון

בכרטיס של הדואר אמנם אין ״עמלת המרה״ אבל יש עלות כל פעם שטוענים את הכרטיס - 0.8% מסכום הטעינה. בנוסף, בכרטיס אין אפשרות לטעון יותר מ-10,000₪ בסה״כ, 6000₪ ביום (כ-1500$). עלות הטענה של 6000₪ היא כמעט 50₪. יש גם עלות חד פעמית של 40₪, הנפקת הכרטיס.

השימושים העיקריים שאני רואה לכרטיס כזה הם או לנערים שטסים לבד לחו״ל, או למי שלא מוכן לוותר על עלי אקספרס, שלא מקבלים תשלום בפייפאל.

• עמיחי13
                  עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

נראה לי שהבנת לא נכון

לא יודע לגבי עלויות, כי לכל מועדון יש תנאים אחרים בכרטיס אשראי. אבל מדוע הכרטיס של הדואר "מספק יותר ביטחון ושקט נפשי מכרטיס רגיל"? לי יש כרטיס רגיל ואני מרגיש הרבה ביטחון ושקט נפשי איתו.

• shmoob

נראה לי שהבנת לא נכון

כי לא ניתן לגנוב יותר מהסכום שהוא טעון בו ובסיום הטיול מבטלים אותו כך שבעוד שנה לא יוכלו להשתמש בו אם הוא יופיע במאגר מספרים  גנובים.

• דוקטור דו ליטל

חבל שלא הצצת בלינק שנתן לך dland כי כבר דנו בזה

לגבי עלויות כתבו לך ואני חושב שהטוב ביותר שתבדוק מול הדואר.

לגבי ביטחון/בטיחות בוא תענה לי אתה:

נניח שטענת 1500$ על הכרטיס, נסעת לארה"ב והוא אבד,נגנב, הושחת, נבלע על ידי ה ATM וכו' ואין לך גישה אליו.

אני מניח שהכסף על הכרטיס הוא הכסף שאתה מסתמך עליו לצרכי הטיול, בלי הכרטיס אתה תקוע בארה"ב ללא כסף.

מה עכשיו אתה עושה? איך אתה מתקיים?

• shmoob

מן הסתם ניתן לאבד כל כרטיס, בגלל זה באים גם עם כמות מסוימת של מזומן ואם נוסעים בזוג אז לוקחים 2 כרטיסים.

בכל מקרה במצב חירום, ניתן לעשות העברה דרך חברות כמו ווסטרן יוניון.

• דוקטור דו ליטל

בודאי שתמיד אפשר לאבד חתיכת פלסטיק וההסתברות לאבדן זהה בלי קשר למודל החיוב, השאלה מה קורה כשהולכת לאיבוד.

אם כמו בדוגמה שנתת אדם נוסע עם שני כרטיסי אשראי לחו"ל ואחד מהם אובד הוא מודיע לחברת האשראי (לוקח 5-10 דקות בטלפון) וממשיך בטיול כשהוא משתמש בכרטיס השני.

אם אדם נוסע עם כרטיס נטען שנרכש בדואר לחו"ל לפי מה שאתה רשמת (אני לא ביררתי - סומך עליך) הלך הכסף - לפחות זמנית ואולי לתמיד. לא הצעת דרך לקבל בזמן סביר את הכסף כדי להמשיך לטייל או דרך לקבל את הכסף בכלל. בקריטריונים שלך נראה בטוח?

צריך גיבוי של סכום גדול במזומן עליו כדי שיהיה אפשר לשלם על לינה ארוחות וכו'. איזה סכום אתה מציע שיקח איתו כדי שישמש גיבוי ראוי? 50% מההוצאה לטיול? 75%? 25%? נראה לך בטוח להסתובב עם סכום גבוה במזומן?

או בנוסף/לחילופין צריך מישהו נחמד בארץ שיהיה מוכן לשלוח סכום כסף גדול בווסטרן יוניון. אני מניח שצריך להשאיר בידי אותו אדם סכום כסף ניכר כדי שיהיה לו מה לשלוח.

צריך לעבור את הפרוצדורה של ההעברה של הכסף (סמוך על מרפי שהכרטיס יאבד ב 11 לספטמבר 2015 ותראה מה המשמעות) ואז אחרי שמקבלים את המזומן להתנהל במזומן.

לי נראה שיש הבדל מהותי בין שתי האופציות ואישית אני מעדיף את הראשונה, שני כרטיסי אשראי אמיתיים (קרדיט או דביט) שנשמרים בנפרד.

אין לי בעיה שמישהו אחר יעדיף אחרת אבל עדיף על סמך עובדות ולא ססמאות.

• דוקטור דו ליטל

השאלה אם אתה עושה את החשבון של הגנב או של הקורבן

לגנב כדאי יותר כרטיס אשראי, פחות כדאי כרטיס נטען כי הסכום שהוא יכול לגנוב מוגבל לסכום שנקוב בכרטיס.

ללקוח כדאי יותר כרטיס אשראי (או דביט) כי יש לו ביטוח. בגדול אם הוא הודיע על הגניבה מאוד מאוחר (אחרי חודש) יכול להיות שיפסיד משהו כמו 400 שקלים אבל עד היום לא שמעתי על אחד שנגבו ממנו דמי השתתפות עצמית. פחות כדאי כרטיס נטען של הדואר (של הבנק עניין אחר) כי אז נראה שיפסיד את הכסף על הכרטיס.

לחברת האשראי כדאי כמובן כרטיס נטען.

אז אני כלקוח עושה את החשבון של מה כדאי לי כלקוח.

יותר חשוב לי מה יעשה לי טוב מאשר מה יעשה לגנב רע או לחברת האשראי טוב.

להפסיד כסף לטובת חברת האשראי במקרה של תקלה/גניבה לא תורם לשקט הנפשי שלי. שמדור הביטחון שלהם ידאג לשקט הנפשי שלהם.

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון