מדבר קלאהרי
-
היי, אנחנו משפחה (אני בת 22 והורי) רוצים לטייל בדרום אפריקה ואנחנו מתלבטים אם לראות את הwild coast או את מדבר הקלהארי. אם נהיה בקייפטאון, האם שווה לראות את הווילד קוסט או שזה פחות או יותר אותו דבר? ואם נחליט למדבר, איך מטיילים שם? האם שווה להגיע ליומיים? מה יש לראות? האם יש טיולים מודרכים (והאם הם שווים???)
תודה
מיה -
מדבר קלאהרי:Reמה שאני בעיקר זוכר מהקלאהרי זה נסיעה לאורך כמה מאות ק``מ טובים בכביש ישר עם נוף חדגוני (ואני מאלו שאוהבים מדבר) בין גברון לווינדהוק.
מקום יפה לתצפית ולטיול בגבול מדבר הקלאהרי הוא הfish river canyon בדרום נמיביה. -
מדבר קלאהרי:Reיש באיזור המדבר שני פארקים לאומיים, האחד עם המפלים Augrabies Falls National Park (אם אתה מכיר), והשני Kgalagadi Transfrontier Park
אתה מכיר אותם? מי מהם יותר כדאי? -
מדבר קלאהרי:Reמצטער,
לא הייתי בחלק הדרום-אפריקאי של הקלאהרי. -
מדבר קלאהרי:Reפארק קגאלאגדי הוא פארק מדברי מאוד יפה אבל יכול להיות גם מאוד מתסכל. לאוהבי המדבר האווירה שם היא באמת משהו מיוחד. הנסיעה בו קשה כי אין הרבה אפשרויות - יש שני אפיקים יבשים ושתי דרכים המחברות ביניהם. ל 4X4 יש קצת יותר אופציות. הדרכים המחברות חוצות את הדיונות הכתומות והן מאוד יפות. מבחינת בעלי חיים, יש הרבה עופות דורסים, אריות וצ`יטות, ועוד.
למי שאוהב מדבר הייתי ממליצה מאוד על השמורה, אבל צריך לזכור שמדובר בספארי - כל אחד יראה משהו אחר ויחזור עם רושם אחר. יומיים זה קצת קצר, בעיקר כשלוקח הרבה זמן להגיע לשם. השמורה השניה , אוחרביס, היא שמורה עם מפלים - נחמדה, בלי הרבה חיות, אפשר לבקר בדרך גם שם, אבל בכל אופן קגאלאגדי עדיפה. -
מדבר קלאהרי:Reהייתי בקאחאלאחאדי, הפארק מדהים (ידוע מגוון הטורפים והעופות הדורסים שלו, וכן בשלווה המדברית המדהימה שלו, בייחוד ב- WILDERNESS CAMPS). כדאי להגיע בטיסה כי הנסיעה אורכת כ- 10 שעות מיוהנסבורג או מקייפ-טאון.
למרות שיש רק 4 דרכים שהם לא 4X4, התנועה בהם איטית (דרכי עפר גרועות), וכדאי לנסוע עוד יותר איטי אם רוצים למצוא בע``ח, ולכן צריך לפחות 4-5 ימים כדאי לכסות את 4 הדרכים הנ``ל. זה כמובן ענין של מזל - אפשר לעבור על אותה דרך 4 פעמים, ובפעם החמישית לראות משהו נדיר כמו חתול בר אפריקאי או צבוע חום.
חשוב לזכור שיש להוריד את לחץ האוויר בצמיגים בדרך לפארק (50 ק``מ אחרונים לפני הכניסה) ובתוכו. מומלץ מאוד לשכור טנדר עמיד כמו טויוטה היילוקס - אני קיבלתי מרצדס ויטו שזה רכב מסחרי עמיד יחסית וגם זה לא הספיק - בדרך היציאה מהפארק התפרק המתלה אחורי ימני ונתקענו באמצע המדבר.
אלעד.