מסלול במרכז אמריקה
-
היי,
אני מתכננת לטייל במרכז אמריקה במשך 7 שבועות (נובמבר-דצמבר).
המסלול הכללי שחשבתי לעשות:
1. קוסטה ריקה (3 שבועות)
2. ניקרגוואה (שבועיים)
3. גוואטמלה (שבועיים)
לדעתכם, גוואטמלה וניקרגואה דורשות שבועיים כל אחת? או שאם אני מבקרת בשתי המדינות כדאי לצמצם את הביקור באחת מהן?
האם כדאי לוותר על אחת מהן?
דבר נוסף, ראיתי במספר מקומות שיש המשלבים את קוסטה ריקה עם פנמה. האם 3 שבועות הם זמן אידיאלי לטיול ב*שתי* המדינות? או שעדיף להתמקד רק בקוסטה ריקה?
דבר אחרון, האם בליז שווה נסיעה מגוואטמלה לביקור של יומיים/שלושה? נראה לכם אידיאלי להוסיף גיחה לבליז?
תודה רבה

דורין
-
מסלול במרכז אמריקההרבה תלוי בסגנון הטיול שלך ובך- את יכולה לעשות עם הזמן שלך מה שטוב לך. כל אחת מהמדינות יכולה להציע לך מה לעשות יותר זמן ממה שהקדשת להן. השאלה היא האם את רוצה ללכת רק על המקומות שכל התיירים באים לראות, או שאת רוצה להעמיק ולסטות מהמסלולים המקובלים. מה התקציב שלך גם חשוב- להיות בקוסטה ריקה ולהתרושש, ככה שאי אפשר לעשות כלום, לא נראה לי כמו רעיון מוצלח.
על בליז הייתי מוותר שבועיים גווטמאלה מספיק בקושי למקומות המרכזיים בלבד בלי הרבה סטיות יותר מיוחדות...
-
תודההתקציב בסדר
כבר בדקתי עלויות.הצעתי את המסלול הנ"ל אחרי שקראתי פה טיפים ומסלולים שונים והבנתי שאת גוואטמלה אפשר למצות בשבועיים. למה לדעתך זה "בקושי"?
ברור לי שבכל אחת מהמדינות אפשר לטייל שבועות רבים ולגלות בה דברים חדשים, אבל מדובר בטיול קצר יחסית...
מה לגבי ניקרגואה?
-
תודהגווטמאלה שבועיים מכסה לך את האתרים המרכזיים:
יומיים סמוק שמפיי
יומיים- טיקל
2-3 ימים אנטיגואה
3-4 ימים אגם אטיטלן
את צריכה לחזור לגוטמאלה סיטי מטיקל נאמר דרך ריו דולסה- יומיים
מילאת שבועיים, ואין לך פה שום טרק בשלה למקרה שאת מעוניינת בכזה... וכמובן שום סטייה מעבר למסלול התיירותי הכי קבוע.
ניקרגואה- המקומות המרכזיים לתיירים הם סן חואן דל סור, גרנדה, לאון והאי אומטפה נגיד 3 ימים לכל אחד ונשארו לך יומיים להאריך בשניים מהמקומות או להוסיף משהו שיחסית קרוב למישהו מהם. שוב- את נשארת על הציר הכי בסיסי ויש עוד המון אופציות שם, למקרה שאת רוצה לעשות שינויים מהותיים במסלול.
אני בגישה שונה ממך- הטיול שלך לא נורא קצר- ואם תקפצי על יותר מדינות סיכוי רב שלא תשובי אליהן אח"כ, למרות שאת רחוקה ממיצוי...
נסיעה טובה!
-
אני מסכימה איתךסביר להניח שלא אחזור למדינות הללו, לכן אני מתייעצת עם חכמי הפורום גבי מסלול הטיול

לא כל כך הבנתי את השורה התחתונה. לדעתך מסלול כמו שהצעתי הוא עמוס מדי? היית מציע להוריד משהו, או שבכל זאת זה נשמע לך סביר?
-
אני מסכימה איתךבזמנים שלך אפשר לראות את כל הדברים העיקריים ועוד יישאר "עודף".
בליז לדעתי זה בעיקר לצלילה
-
אני מסכימה איתךאת בהחלט יכולה להישאר עם מה שתכננת ולראות מספיק
אני חושב שלמדינות הללו יש יותר מה להציע, אם את מוכנה לסטות מהמקומות הכי תיירותים שמצמצמים לך גם את המפגש עם המקומיים, אבל אז תצטרכי כנראה להוריד מדינה אחת. ומה שהתכוונתי היה, שאם תעשי רק היילייטס במדינות הללו סביר שלא תחזרי אליהן, אם תצמצמי לשתי מדינות ותראי אותן בצורה מקיפה יותר, יש יותר סיכוי שאי שם בעתיד תחזרי לזאת שהורדת...