ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול להודו לבני 50 +

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    6
    8
    1876
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

אנחנו זוג בסביבות גלאי 50 המתכננים לנסוע בספטמבר אוקטובר להודו לכ שלושה שבועות.
      יש כמה אפשרויות נסיעה.
      טיול מאורגן....טיול עם מדריך מקומי צמוד בסיוע חברת נסיעות מקומית המארגנת. או טיול עצמאי..
      האם כדאי לנסוע באופן עצמאי לחלוטין ללא מדריך ונהג צמוד ? החשש שלנו הוא מההגיינה...מים מינרלים ..תחבורה ציבורית וכו`..

תודה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • norha1
        norha1 נערך לאחרונה על ידי

טיול להודו לבני 50 +:Re
        גם אנחנו בני 50+ (בעצם 60+) ומנסיון של 3 פעמים בהודו להלן ההמלצה.

תמנעו מטיול מאורגן ותמנעו יותר מטיול עצמאי.

האפשרות הרצויה טיול עם מדריך ונהג צמודים באמצעות סוכן מקומי כאשר את פרטי התכנית אתם קובעים והסוכן המקומי ידאג ללינה כלכלה וכיו``ב.אם הנסיעה כרורה בטיסות פנימיות תעשו אתם זאת מהארץ באמצעות האינטרנט.
        • ranchy
          ranchy נערך לאחרונה על ידי

עצמאי או מאורגן זה תלוי אם אתה מוכן לעשות שעורי בית ולחסוך בעלויות או לתת למישהוא אחר את העבודה ואת התמורה לה.
          הודו מלוכלכת שווה לכל הגילאים בכל צורת טיול. זה לא מה שמפחית כהוא זה מיופיה ומכח משיכתה. אם לא תקפיד על מקור מי השתיה- מים מינרלים מבקבוק חתום ללא פשרות תשלשל את נשמתך בתוך דקות בעצמאית או במאורגן.
          בטיול עצמאי ובעיקר בקטע של התחבורה הציבורית חשים את העם שהוא הקסם האמיתי של הודו. בכל צורה אחרת רואים את הכל מבעד לחלון הקפסולה בה נעים.
          בטיול עצמאי לפעמים תוספת של 100 רופי (10 ש``ח) מעבירה אותך ליגה ברמת החדר ודוקא המלונות בהם משתכנים המאורגנים לא תמיד מספקים הסחורה בעבורה הם גובים מחיר שבהודו הוא אסטרונומי.
          בטיול עצמאי תגלו מהר מאד עוד בני 50+ המטיילים לבד והשאלה הזו בכלל לא עלתה אצלם לדיון רק שהם לא מבני עמנו
          • alisoko
            alisoko נערך לאחרונה על ידי

גם אני ממליצה לעשות טיול עצמאי למחצה, בתמיכת סוכנות מקומית, אבל לא בגלל הנימוקים שהעליתם - גם מטייל עצמאי יכול לעשות זאת בתנאים משופרים - אלא בגלל מגבלת הזמן. סביר להניח שבטיול ראשון תרצו לראות יותר מאשר מקום אחד או שניים, בד``כ השאיפה היא לחוות ולראות מדגם מייצג (כביכול... הודו גדולה כל כך) של המיטב, וזה לא ניתן להעשות בשלושה שבועות, לא רק בגלל המרחקים אלא בגלל תהליך הלמידה של ארץ שונה כל כך.

רכב צמוד עם נהג - לא חייב להיות מדריך אם תלמדו קצת על המקומות שאתם נוסעים אליהם - זה הדגם שמתאים למסגרת הזמן שלכם. ניתן לשכור אותו שם או מהארץ. אם זה נעשה מהארץ, דרך סוכנות מסודרת וכולל גם מלונות, המחיר גבוה למדי ביחס לטיול עצמאי בתנאים דומים, אבל זה מאד נוח.

לעומת החיסרון - הניתוק מההוויה המקומית, ישנו היתרון של אפשרות הגעה לאתרים שבד``כ המטייל הממוצע לא מגיע אליהם בגלל הריחוק וקשיי הדרך. אפשר גם לעצור בכל מקום שרוצים, לבקר בכפרים, לאכול בצידי דרכים וכו`.
            • chandra
              chandra נערך לאחרונה על ידי

מסכימה בהחלט..
              מאורגן מעל 10 חברים...יכול להיות בעייה,תלוי בכם,לכל
              סגנון יש יתרונות וחסרונות,לא מעניין כמה מרויח מי,אני לא מציעה לכם להיות עסוקים בחשבונות כאלו-תחליטו על תקציב
              תחליטו על איזור תבקשו הצעת מחיר ואני יודעת שיהיה נפלא.
              אני מטיילת קבוע איתם:עדיין לא איכזבו אותי,אדיבים מיקצוענים ואמינים.www.himalayanheights.com המייל
              [email protected] אנחנו נוסעים עם נהג ומדריך
              אפשר רק עם נהג תלוי בתקציב,תלוי לאן...בהצלחה
              • ?
                אורח נערך לאחרונה על ידי

אני בגילכם ביקרתי פעמיים בהודו עם חברת אופקים
                אתם יכולים להתרשם מטיול מצולם בדרום הודו
                • דרום הודו
                • פנינה מרקו
                  פנינה מרקו נערך לאחרונה על ידי

אני מבוגרת מכם (מתקרבת ל-60) ומטיילת בהודו כבר כשש שנים, בדרך כלל לבד לגמרי, לפעמים עם חברות. בספטמבר אוקטובר אסע בפעם הראשונה עם בן זוגי. הודו מאוד קלה לטיול עצמאי. בכל מקום שתגיעו אליו תמצאו אנשים טובים באמצע הדרך שישמחו לעזור לכם (הודים, כמובן), ביניהם סוכני נסיעות שיתנו עצות ויספקו שירותים.
                  לשלושה שבועות הייתי באמת ממליצה לקחת נהג פלוס מכונית ולטייל בנוחות, פשוט, כמו שאמרה עליס, כדי להספיק עד כמה שיותר ולהגיע למקומות שהתחבורה הציבורית מתקשה להגיע אליהם.
                  תחשבו על איזור, על מקומות שהייתם רוצים להגיע אליהם ואשמח לעזור לכם, גם במייל.
                  • ?
                    אורח נערך לאחרונה על ידי

אשמח לייעץ לכם-חזרתי לאחרונה...
                    [email protected]
                    • 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון