סופיה- איך היא?
-
היי,
ביקרתי בעבר בסופיה, אך לא נשארתי שם אפילו לטייל בשל טיול סקי. במבט ראשוני לא היה נראה מלהיב בכלל. האם הביקור בעיר שווה וכדאי? האם המחירים זולים- קניות של מותגי הנעלה וביגוד (לא מותגי על כמובן)? האם הרחובות יפים? יש עיר עתיקה?
ממבט כללי של חיפוש לא התלהבתי גם כן. היה נראה מאוד לא עוצר נשימה או מפעים בשום צורה שהיא.
אשמח להמלצותיכם ולשמות של אתרים מדהימים שם (אם יש כמובן).
תודה רבה!
-
סופיה- איך היא?הייתי בנעליים שלך לפני חודשיים. עד אז לא ביקרתי מעולם בסופיה ובבולגריה בכלל.
ביליתי שני לילות בלבד בעיר אז מומחה אני לא, אבל אחרי שוטטות לא מבוטלת בכל רחובות מרכז העיר קיבלתי את הרושם שלא מדובר בעיר משמעותית. אני לא מצטער שקפצתי לביקור, אבל כנראה שלא אחזור בקרוב. הרחובות נעימים והמחירים בריצפה, בולגריה מדינה זולה, אבל סה״כ אין מוניומנטים מיוחדים מדי או אזורים עירוניים שלא ראיתי בערים אחרות (ולא רק במזרח אירופה). אם אתה מחפש להשוות אותה לבודפשט, פראג או אפילו וינה - אין תחרות. אבל סופיה נעימה יותר מבוקרשט, אם זה בכלל נספר.
מי שבילה יותר זמן בעיר, או מי שיש לו שורשים בבולגריה, בטח ייתן דעה הפוכה.
לא שמתי לב לסצינת קניות יוצאת דופן במרכז העיר. המחירים, כאמור, נמוכים למדי כך שאם אתה לא קונה מותגים בינ״ל - סביר להניח שיהיה זול. אם אתה מחפש מוצרי ספורט וטיילות אז יש שני סניפים של דקאטלון בחוצות העיר.
-
סופיה- איך היא?היי,
תודה על המענה המהיר והמושקע.
ובכן, התשובה די בלבלה אותי אם להיות כן. כיצד רחובות העיר נראים למעשה? האם הבנייה מרשימה או בכלל מזכירה את זו שבבודפשט למשל, או שניתן להבחין בכך שמדובר בעיר סובייטית לשעבר בקלות רבה?
אין לי שורשים בולגרים, כך שאני מסתכל כאן על העיר באופן אובייקטיבי למדי ואם אין בה הרבה עניין אז אפשר לוותר, למרות שמחיר החופשה ברצפה. כך שאם יש די לעשות במרכז העיר (חשוב לי שתראה אירופאית), ששווה מחיר של גרושים, אז אפשר לקפוץ על הדיל.
דקתלון, לצערי, לא מרגשת כל-כך כשם שאין שם מבחר שמרגש אותי למעשה. הנעליים בנאליות ודי אחידות בצבען, וגם אין הרבה ממותגי נייק ואדידס. זה מתבסס על ביקור בסניפי הרשת ברומניה ובפולין. יכול להיות שזה טיפה שונה בבולגריה, אך סביר יותר שלא.
-
סופיה- איך היא?חזרנו לפני שבועיים מסבוב קצר בבולגריה היינו רק לילה אחד בסופיה. עשינו את הטיול עם חברת FREE SOFIA TOUR.היה מעניין וקולע מומלץ. ביממה שאחרי נהנינו מאד משוטטות בעיר וכניסה לאתרים שראינו מבחוץ. מומלץ מוזיאון האתנוגרפי קטן ומעניין עוסק באריגת השטיחים. העיר מגוונת מיתחדשת. נקיה! להערכתי צלון מפנק מאפשר -4-3 לילות שם. אם יותר סעו וטיילו לכיוון מינזר הרילה ניתן בתחבורה ציבורית. אנו לא הספקנו וכן לא עלינו להר הויטושה..היינו במלון BEST WESTERN BRISTOL/ ונהנינו מהחדר וארוחת הבוקר....לגבי קניות סופיה מאד זולה. לא ניכנסנו לאף קניון. אבל קנינו טואלטיקה בחנות הזולה של רשת DM.
-
סופיה- איך היא?איך נראית העיר ורחובותיה? עתיקים ויפים, או סובייטים?
יש תמונות?

-
סופיה- איך היא?הייתי בסופיה פעמיים, פעם אחת רק בעיר עצמה ולפני כשלושה שבועות חזרנו מטיול מקיף בבולגריה שכלל יומיים בסופיה.
העיר עצמה כאמור לא מציעה מונומנטים בומבסטיים ואין לה את היכולת להתחרות אף לא בבירות שהוזכרו במזרח אירופה.
יחד עם זאת האנשים בבולגריה לרבות סופיה נעימים ומסבירי פנים. יש כמה רחובות מרכזיים ושדרות נכימות בניהם המדרחובים ויטושה וגראף. כל דרך האבנים הצהובות שבמרכז העיר, סביב מושב בית הנשיא וכנסיית אלכסנדר נייבסקי העצומה.
תוכל להוסיף לך יום טיול בפארק ויטושה בהרים המשקיפים על סופיה עצמה ובכך תוכל למלא 3-4 ימים של סופ"ש.
בפורום משפחות אני כותב כעת את סיפור טיול בולגריה אם זה מעניין אותך, שם תמצא התייחסות לחלק מהמונומנטים שיש לעיר להציע.
יש גם מוזיאונים, אתנוגרפי, צבאי היסטורי, לתולדות בולגריה וגם גלריות אמנות.
המלכה סופיה,הטוענת לכתר וליקו וכל מה שבניהן
-
סופיה- איך היא?בדרך כלל מטיילי בולגריה נשארים בסופיה בים ראשון או אחרון לטיול.
יומיים?
השאלה מה אתה מעוניים לעשות בעיר וכמה זמן להיות?
הייתה כאן השוואה לבוקרשט.היינו בה יומיים(גם בסופיה,כמה שנים לפני..)
בבוקרשט דווקא אהבתי את הפארקים,חצי יום טיילנו בהרסטראו.במוזיאון הכפר,
העיר העתיקה הייתה בשיפוץ כיכרות ונעימה,מבנים עתיקים ששופצו..
בבודפשט,פראג יש מעבר לרחובות העיר..לכן הם "יחזיקו" יותר ימים.
יש אפשרות לצאת מחוץ לעיר בתחבורה נוחה..
מסופיה,פחות ידוע על תחבורה ציבורית,למרות שבטוחה שלא לכול אזרחיה יש רכבים...לכן סביר להניח שיש אפשרות כזאת גם.
היינו עכשיו בוורשה, וואו היא לא.נהנינו בכללי..בילינו נחמד מאוד. קרקוב,לטעמי הרבה יותר מיוחדת.
ברלין,עיר עם היסטוריה ענקית.האם יפה? עתיקה? חוץ מכיכר אחד וכמה מבנים..
איך אלונה,שאהבתה לבולגריה לא ניתנת להירהור..אמרה על ברלין:
"עיר מכוערת ומיוחדת"
תלוי מה לכמה ולמי
פעם כשמחירי וויז אייר היו 19.9 יורו לכיוון...אפשר היה לומר,"במחיר כזה למה לא קלוג'(רומניה) ומה אכפת מי שמע עליה"...