לינה ביוסימיטי
-
שלום, אנחנו רוצים לנסוע בבוקר מסן פרנסיסקו לכיוון יוסימיטי ולבלות שם יום אחד.
למחרת אנו אמורים להמשיך לכיוון מונטריי.
איפה כדאי לישון ליד יוסימיטי שלא ירחיק אותי ממונטריי?
האם זה אפשרי וכדאי לנסוע בסוף היום מיוסימיטי למונטריי?
תודה!
-
לינה ביוסימיטיאני מניחה שכיוון שיש לכם רק יום אחד (ובעצם פחות מיום) אתם תרצו בעיקר לבקר ביוסמיטי וואלי.
כדאי לישון באל פורטל, כיוון שאז תהיו מספיק קרובים ליוסמיטי ועדיין נקודת יציאה טובה למונטריי.
אם אתם יוצאים בבוקר מסן פרנסיסקו, מגיעים ליוסמיטי מטיילים ואז עוד לצאת מספיק מוקדם כדי לנסוע למונטריי??? במקרה הזה הייתי מוותרת על יוסמיטי. (אני מקווה שבדקת זמנים ומרחקי נסיעה...)
תבלו את הלילה באל פורטל ואז לפחות יהיה לכם 3/4 יום ליוסמיטי, גם כך כדאי לצאת מוקדם מסן פרנסיסקו.
דנה
-
לינה ביוסימיטיתודה רבה!
כיוון שנזכרנו מאוחר מדי, אנחנו צריכים להגיע ליוסימיטי ב22.9 אין כמעט מקומות באל פורטל. האם יש אזורים אחרים קרובים עם יציאה נוחה למונטריי?
ביוסימיטי אנחנו מתכוונים לטייל עם האוטו ולעצור בנקודות. האם תוכלי להפנות אותנו מה כדאי לעשות ב-3/4 יום ביוסימיטי עם אוטו?
תודה!
-
לינה ביוסימיטימכיוון שיש לכם רק יום אחד ביוסמיטי (וחבל), ממש לא מומלץ ליסוע
בסוף היום למונטרי. זו נסיעה של כמעט 4 שעות, ובעצם זה אומר שלא תהיו כמעט ביוסמיטי. (לא ליסוע באיזורים האלו בחושך. סכנה)
מלבד אל-פורטל הסמוכה(והיקרה), המקומות המומלצים מערבית מחוץ ליוסמיטי
בקירבה נוחה, הן Mariposa או Oakhurst. מריפוסה תהיה בחירה טובה יותר.
נסיעה מהיוסמיטי וואלי למריפוסה בערך כ45 דקות כמדומני, אז צאו כחצי שעה
לפני השקיעה.
-
לינה ביוסימיטיקשה לבחור אבל אני מניחה שהייתי מגיעה לעמק ומתייעצת עם הריינגרים במרכז המבקרים לגבי מה הכי מתאים לכם ומתאים לעונה. אנחנו ביום השני שלנו ביוסמיטי עשינו סיבוב הליכה בcook's meadow ואז הלכנו למפל התחתון. אחר כך נסענו לגליישר פוינט. את יכולה לקרוא מה שכתבתי דרך הקישור לבלוג.
אם אתם מגיעים בסוף שבוע עלול להיות מאוד עמוס, אצלנו היה די עמוס אבל אצל לימור שהיתה כמה שבועות אחרינו היה מאוד עמוס. את יכולה לקרוא בסיפור שלה (שם משתמש myomer).
יש גם את חורשת טולאמי שמהווה תחליף כרגע למריפוסה.
בכל מקרה אני ממליצה להיכנס לאתר של יוסמיטי ולהתרשם מהאפשרויות.
דנה
-
לינה ביוסימיטיהיי
אכן היה עמוס מאוד בעמק בסופ"ש. אבל אני רוצה לציין עוד משהו. בתכנון טיול שלי ליוסמיטי היו 3 מוקדים: אזור טיוגה, הגליישר פויינט והעמק. מקריאה מרובה טרם הטיול גיליתי שמה שהכי מושך אותי זה השניים הראשונים ופחות העמק. אז את העמק לא ראיתי (ברחנו בגלל העומס) ולא יכולה להשוות אבל להגיד שאם יש רק יום אחד אז סביר להקדיש לעמק. אני ממש לא בטוחה שהעמק זה המיטב של יוסמיטי.
אם יש לך יום מלא ובלמחרת לפני מונטריי אפשר למשוך עוד כמה שעות ביוסמיטי אז בהחלט ממליצה לכם גם לצאת מהעמק. אזור טיוגה מדהים ביופיו. אתם מוזמנים לקרוא מה רשמתי על יוסמיטי בטיול שלי.
מבחינת לינה כמובן שעדיף אל פורטל. במידה ולא באוקהרסט יש בסט ווסטרן שעושה רושם טוב מאוד ועם המון המלצות. אבל זה יותר נסיעות וזמנכם קצר.
לימור
-
לינה ביוסימיטיכאשר מגיעים מסן פרנסיסקו ל3/4 יום במקרה הטוב ואחר כך רוצים לינה ולמחרת בבוקר להמשיך למונטריי, לא נראה לי סביר לנסוע עד איזור טיוגה עד כמה שהוא יפה.
העמק של יוסמיטי מקסים ואם יוצאים ומטיילים בו אפשר לראות מקומות נפלאים (כדברי ד"ר סוס...)
בכל מקרה, כל אחד והעדפותיו...
דנה
-
לינה ביוסימיטידנה
את צודקת במאה אחוז. עכשיו שמתי לב שהיום ביוסמיטי כולל נסיעה מסן פרנסיסקו.
למחרת לא ברור אם הנסיעה למונטריי היא על הבוקר או אחרי טיול ביוסמיטי.
וה 3/4 יום שציינת זה אם יוצאים מסן פרנסיסקו ממש מוקדם....