סין ותאילנד תיכנון מסלול
-
שלום לכולם!בשבוע הבא אנחנו טסים לירח דבש בסין ותאילנד, שבועיים בכל יעד.1. אנחנו מתלבטים לגביי בחירת מסלול בסין (התניידות בטיסות):אופציה ראשונה: שנגחאי, Zhangjiajie, אולי לשלב את Fenghuang, גוולין/יאנגשו, צ'נגדו וטיסה לבנקוק.אופציה שניה: שנגחאי, גוולין/יאנגשו - (טיסה עם קונקשין) - Jiuzhaigou ו Huang Long, צ'נגדו, טיסה לבנקוק.אופציה שלישית: שנגחאי, שמורות טבע ועיירות מים באזור שנגחאי (כאן אנו זקוקים לעזרתכם), גוולין/יאנגשו, צ'נגדו טיסה לבנקוק.ההתלבטות היא מפני שמצד אחד אנחנו רוצים לראות שמורת טבע גדולה ומרשימה (סטייל Zhangjiajie או Jiuzhaigou), אך ההגעה לשמורות האלו דורשת טיסות וזמן.לכן, חשבנו לחסוך טיסה ולטייל באזור שנגחאי, קראנו על ערים ואתרים באזור דוגמת: Huzhou, עיירות מים שונות, האי Putuo Shan, וההר הצהוב (חואנגשאן). יש פחות מידע על אזורים אלו, וקצת הלכנו לאיבוד מבחינת מיקום ומסלול.השאלה היא האם כדאי בכל זאת לטוס לאחת משמורות הטבע שציינו, או שבאזור שנגחאי אפשר למצוא שמורות מרשימות באותה מידה? נשמח להמלצות.בקיצור נשמח לעזרה בתכנון המסלול והנסיעות כי מאוד קשה להבין ע"פ המידע באינטרנט בלבד (לפחות בעברית..).2. לגביי תאילנד, את השבועיים האלו לא תיכננו כלל, אך בגדול אנחנו מעוניינים בעיקר באזור האיים. חשבנו על האתרים הקלאסיים: פוקט, קופנגאן, קופיפי, קוסמוי... נשמח להמלצות ואם יש טיולים נחמדים באיים. מזכירים שאנחנו ניהיה שם באוקטובר.תודה רבה! הפורום הזה עזר לנו מאוד בלמידה על סין:) -
סין ותאילנד תיכנון מסלול1. ההמלצה העיקרית שלי לסין היא להצטמצם ולהתמקד באיזורי הטיול. אתם מתפרסים על יותר מדי איזורים שונים ומרוחקים לשבועיים טיול. אם אתם מתכננים להגיע לצ'נגדו רק לשם העיר עצמה ולא לטיולים בסביבתה, וותרו עליה.
לגבי איזור שנגחאי - פחות מכירה לכן לא יכולה להמליץ.
אם שווה לטוס במיוחד - כמו שאמרת, זה זמן וכסף. השמורות מאוד יפות ומיוחדות, אך זה אומר להגיע במיוחד רק אליהן. אם השמורות מאוד חשובות לכם ונשמע לכם מוגזם לנסוע במיוחד רק אליהן, תמצאו בסביבת השמורות אתרים נוספים לטיול.
-
סין ותאילנד תיכנון מסלולשבועיים זה זמן קצר מדי לדעתי למסלול כמו שבחרתם,למרות התניידות בטיסות זה יצריך זמן מערבים אז אולי הייתי מצמצם טיפה.
חשוב להגיד כי אין סביב שאנגחאי שמורת טבע כמו ג'וזיגאו, אך מנגד ההר הצהוב מרשים בפני עצמו וגם עיירות מים זה משהו יחודי לאזור.
האי פוטו שאן שהיה גולת הכותרת בטיול האחרון שלי, ממש לא נמצא ליד שאנגחאי זה הפלגה של 12 שעות אם אני זוכר, אני יצאתי אליו מנינגבו אליה אפשר להגיע ברכבת מהירה משאנגחאי, בנינגבו קונים כרטיס משולב של נסיעה באוטובוס והפלגה, האוטובוס לוקח לנמל של עיר קרובה שעה נסיעה ומשם עוד הפלגה של שעה וחצי בערך.
אולי הייתי בוחר במסלול האחרון כי הוא קרוב יותר אחד לשני, ואם לא אז אולי הייתי מוריד את הימים של צ'נגדו שיהיו ספייר בטחון מקסימום ישאר זמן אז תטיילו בה ואם לא אז לא.