ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חושש ממזג האוויר

פורום מרכז אמריקה
    3
    6
    2415
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • G500
      G500 נערך לאחרונה על ידי

שלום רב,

אני מתכנן לעשות טיול ארוך (כארבעה וחצי חודשים) החל מאמצע חודש מאי ועד חודש אוקטובר. בתכנון שלי מרכז אמריקה ודרום אמריקה.

בגלל החודשים, אני מתכנן את הטיול כך שאתחיל ממרכז אמריקה ואז אעבור לדרום אמריקה.

המשמעות היא שאהיה במרכז אמריקה החל מאמצע חודש מאי ועד סוף יוני או אמצע יולי בערך. המדינות שאני מעוניין לבקר בהן במרכז אמריקה הן מקסיקו, קובה, גואטמלה, בליז, קוסטה ריקה ופנמה. (בדרום אמריקה זה פרו ובוליביה)

להבנתי החודשים הגשומים מתחילים כבר בחודש יוני.

עד כמה החודשים בהם אני טס בעיתיים? עד כמה הגשמים יפגעו לי בטיול?

תודה רבה לעוזרים!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אורי
        אורי נערך לאחרונה על ידי

חושש ממזג האוויר

נדמה לי שכבר אמרתי לך בפורום השכן. לדעתי, כדאי לך להתחיל מפרו ובוליביה. הן הרבה יותר בעייתיות מבחינת מזג אוויר. במרכז אמריקה אפשר לטייל בכיף כל השנה. אני הייתי ברוב המדינות שציינת גם בחודשים הכי גשומים (ספטמבר-אוקטובר) וממש אין בעייה לטייל. מזג האוויר במרכז אמריקה הוא טרופי, זה אומר, חם כל הזמן, מדי פעם גשם. הגשם ממש לא פוגם בהנאה, ולרוב מתמקד בממטרים קצרים וחזקים שבאים אחה"צ. שאר היום מלא שמש בד"כ. אפשר בכיף לבלות בים כל היום, להסתובב בחוץ בלי חשש. מקסימום יורד קצת גשם. זה ממש לא נורא. ויעידו על כך כמויות המטיילים שנמצאים במרכז אמריקה בעונה הזו.

מבחינת בוליביה ופרו, ספטמבר ובטח אוקטובר זה כבר ממש לא העונה, מסלולי הליכה מתחילים להסגר, ותאלץ לוותר על דברים. בעוד שבמרכז לא תצטרך לוותר על שום דבר.

מה גם שהרבה יותר כיף לסיים במרכז ולא בפרו (ובטח שלא בבוליביה|).

אם בכל זאת החלטת להתחיל עם פרו ובוליביה, החודשים שתהיה במרכז הם חודשים מצויינים לטיול שם, אין הרבה גשם, והכל בסדר (כאמור, גם בשיא העונה אין בעייה לטייל).

סע ותהנה.

• גדליהו מהגרעין
          גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

חושש ממזג האוויר

מסכים עם אורי. אם כי חייב להגיד שאני טיילתי באנדיות במרכז אמריקה מאוקטובר והיה בסדר כמעט רוב הזמן.

לגבי התוכנית שלך למרכז- אם זה אכן מאי-יוני, זו יחסית עונת מעבר פחות גשומה מחודשי הקיץ. אבל אני חושב שלפרק הזמן שאתה מקצה לאזור, אתה תהיה בתנועה ללא הפסקה ולדעתי אתה צריך להוריד 2 מדינות לפחות...

כשכתבת חודש-עד שניים למרכז חשבתי שאתה עומד להגיד פנמה-קוסטה ריקה ולמען האמת לא ציפיתי לרשימה כזו ארוכה. אז נכון אני הייתי בפרו ובוליביה כ"א 5 שבועות ולא ראיתי את כל אחת מהן ב-100% ויש שם מרחקים גדולים. אבל לתת להן את פרק הזמן שהן ראויות לו, ובפחות זמן מזה לדחוס אזור שלם שיש לו הרבה מה להציע ובמרחקי נסיעה הרבה יותר קטנים.. נראה לי קצת לא לעניין ( וד"א מקסיקו גדולה יותר מבוליביה ופרו)

• G500
            G500 נערך לאחרונה על ידי

חושש ממזג האוויר

תודה רבה לכם על העזרה.

אורי, אני מניח שהתכוונת למרכז אמריקה ולא לפרו ובוליביה בקטע הבא נכון? "אם בכל זאת החלטת להתחיל עם פרו ובוליביה, החודשים שתהיה במרכז הם חודשים מצויינים לטיול שם, אין הרבה גשם, והכל בסדר (כאמור, גם בשיא העונה אין בעייה לטייל)."

לגבי משך הזמן במרכז אמריקה אתם כנראה צודקים, וגם אני בזמן שעבר מאז פתיחת השרשור תוך כדי ביצוע המחקר הבנתי שזה לא ישים. כרגע צמצמתי את הזמן שם למקסיקו וקובה, ואולי גם קוסטה ריקה. (הורדתי את פנמה ובליז, בעיקר כי אפשר לחוות חוויות דומות כבר במדינות הקודמות. תקנו אותי אם אני טועה, למרות שברור שזה סובייקטיבי).

לגבי דרום אמריקה, הוספתי תוך כדי המחקר גם את צפון ברזיל, ואולי גם צפון ארגנטינה. (הבנתי שמזג האוויר טוב בתקופה שאני טס בניגוד למה שחשבתי, ומאוד מעניין אותי לבקר שם)

לגבי הסדר, אני יודע שאני עושה ההפך ממה שהרוב עושים. הסיבה לכך היא שאני מוגבל בתקופה. אני טס בערך מאמצע מאי ואני רוצה לחזור בסוף ספטמבר. מבחיהת מזג האוויר נראה לי דווקא שהסדר הגיוני, מכיוון ואוגוסט וספטמבר הם חודשים פחות טובים ממאי ויוני לאזור מרכז אמריקה (גם מבחינת גשמים ובמיוחד מסכנת ההוריקנים), בעוד אוגוסט וספטמבר הם חודשים עם מזג אוויר מעולה בחלק הצפוני של דרום אמריקה.

אשמח לחוות דעתכם על כלל הסעיפים שהתייחסתי אליהם.

שוב תודה.

• G500
              G500 נערך לאחרונה על ידי

חושש ממזג האוויר

היי,

זה מאוד חשוב לי ולכן אני מקפיץ.

אשמח אם תוכלו לחוות את דעתכם על מה שרשמתי בהודעה השלישית.

תודה רבה.

• גדליהו מהגרעין
                גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

חושש ממזג האוויר

כמו שכתבתי קודם- לדעתי מבחינת חודשים- התכנון שלך בסדר, ואם אתה מוריד יעדים מהמרכז- אז בכלל מצוין!

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון