סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואן
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןה geyser המתפרץ כסילון
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןמפל bruarfoss עם מימיו הצלולים והכחול כחול
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןאורית
.
באחת משיחות הטלפון שאלת אותי האם אני כותב דוקטורט על איסלנד,
לא תאמיני אבל כבר יותר משבוע שלא נכנסתי לפורום של איסלנד, אני עסוק כעת
באפריקה והיום במקרה נכנסתי ואז רואה את סיפור הטיול שלך.
אני מרגיש כאילו טיילתי איתכם. מחכה להמשך הסיפור.
חוץ מזה הייתה לי הזכות הגדולה לעזור לך.
יחי
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןברוכים השבים.
עכשיו אתם בבעיה רצינית -יהיה קשה לעבור את הרף אליו הגענו.
במחשבה שניה-שאלו תהינה הצרות שלנו.
כל הכייף באיסלנד שכל אחד, בסטיה קטנה מהכביש הראשי ,יכול לגלות עולם חדש ומתחדש.
רנצי
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןהיי אורית וברוכים השבים,
הגעתי רק עכשיו ושמחתי לקרוא שגם אתם נכנסתם למועדון מאוהבי איסלנד

כיף לראות את ההתלהבות וההנאה שלכם בכתיבה שלך ! כמובן שגם התמונות נהדרות ומעוררות געגועים... מחכה כבר להמשך הסיפור ולתמונות נוספות...
נחמד לשמוע שאנחנו לא המשוגעים היחידים שנסעו לקצה חצי האי רייקאנס בשביל המגדלור(:
אני מבינה מהודעת הפתיחה שבסוף הספקתם גם לת'ורסמורק באוטובוס וגם למסלול עמק המעשן? זכור לי שהתלבטת על כך בתכנון המסלול...
הדר
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןהיי אורית
כיון שהגעת למפל bruarfoss חובה עליך לספר איך מצאתם אותו, כי אני ראיתי אותו על המפה, ופניתי ימינה בדרכי אל הגיזר בפעם השלישית אולם אז הגעתי לכנסייה והבנתי שהגעתי למקום הלא נכון. אז אולי הוא שם התחבא?
אודה לך אם תצייני במידה ויש באפשרותך לטובת אילו שיגיעו אחריכם .
כמובן שהתמונות מהמפל נהדרות ובכלל אני נהנית מאד מהתמונות והתיאור.
רחל לבון
-
סיכום טיול איסלנד - משפחה בקרוואןהי יחי - לאחר כל ההכנות של הטיול שחלקך היה רב, אין ספק שאתה מרגיש חלק מאיתנו בטיול, שוב תודה רבה רבה על ה-כ-ל, איזה כיף שאפריקה באופק תהנו!!!!
רנצי - אכן בעיה רצינית של רף גבוה, התחלנו מהטופ ועכשיו לאן נרד??? מקווה מאוד שנעלה מעלה עד לניו זילנד אינשללה

אתה ככ צודק שסטיה קטנה מהכביש ומגיעים לתגליות ולמקומות חדשים , לכן לא הפריע לנו כלל התיירים שהיו באתרי "החובה" באיסלנד, הרגשנו ברוב הטיול פשוט לבדנו, בעיקר בלילות כאשר לנו בכל פינה חבויה שמצאנו (הייתרון הענק בקרואן בלינות יבשות).
הדר - איזה כיף שגם את כאן, הדר ,שוב תודה רבה רבה על כל העזרה, הסבלנות והסובלנות, העזרה ממך והטיפים הנפלאים היוו עבורי סוג של "הדר המליצה כך נעשה", שמקבלים עצות ממשפחות עם ילדים שטיילו ביעד כמו איסלנד (שרוב הבלוגים, הטיפים היו של זוגות ללא ילדים) זה תופס נתח חשוב בתכנון הטיול, בכלל טיול בזוג וטיול עם ילדים זה אחרת לגמרי (מחכה אי פעם לעשות איזה טיולון קטנטן אפילו בזוג... מתישהוא זה בטח יקרה
, גילוי נאות - עדיין לא יצאנו בזוג אף פעם.... אלא רק עם ילדינו - שוב שריטה שלי....)ההתלבטות בטיול הייתה איך אני מכניסה את תורסמוק למסלול שלנו, את העמק המעשן היה ברור לנו שנעשה (בעיקר לאחר שקראתי את תאורכם לא היה ספק שנפספס) ואכן הצלחנו והיה נפלא,
רחל יקרה, מה עשית לי?? פתחתי את המפה לאחר שהיתה במקום מבטחים ואוו איזה התענגות היתה לי שוב להסתכל על כל המקומות המסומנים והמסלול המסומן במפה ולהיזכר שוב ושוב...(אני אוהבת מאוד מאוד מפות סימוני שבלים..)
בכנסיה לא נתקלנו בדרכנו למפל, אנסה להסביר בפירוט כמה שיותר : מהגייזר נדרים על כביש 35 עד ההשתלבות של כביש 37.
מכביש 37 עוברים 7 קמ (תאפסו את הקמ) פונים ימינה נסיעה בין צימרים (לא להכנס לחווה אלא למתחם הצימרים- brekkuskogur,) איפה שיש שמאלה פונים שמאלה כל פניה שמאלה, עד שמגיעים למעבר בקר עוצרים שם את האוטו ואז יש גדר טיל נמוכה עוברים אותה יש שביל המגיע לפיצול שכתוב kongsbru 0.5 km עוברים את הגשר הולכים עם השביל עד ששומעים את המפל בצד שמאל חותכים לכיוון המפל, יש חסימה של השביל שלא יסעו רכבים,
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןיום חמישי – 30/7 – לנדמנלאוגר ובריכה באמצע שומקום
אתחיל מהסוף - עשו לעצמכם טובה ואל תוותרו על ביקור באחת לפחות מהשמורות בפנים האי, אני אדבר על לנדמנלאוגר כי שם היינו היום, אך אני מניחה שגם האחרות מיוחדות .
שתכננתי את הטיול והתייעצתי עם אנשים חלקם נכנסו לפנים האי וחלקם לא, אלו שנכנסו כמובן אמרו לי לא לוותר, אלא שלא נכנסו לפנים האי אמרו לי שזה לא היה חסר להם והם נהנו עד הגג. אז נכון שאם לא עושים משהוא לא יודעים מה מפסידים וברור שאיסלנד מדהימה ואפשר להנות ממנה גם ללא פנים האי, אך אין מה להשוות בין להכנס ולחוות את המקום הזה, לנשום אותו, את ההרים, את המקום, פשוט אי אפשר לתאר את גודל החוויה, אחד החששות שלי היו ילדי הקטנים בני השלוש וחצי והחמש וחצי, איך יעברו יום של נסיעות, איך יטיילו בגשם בקור וכו',
תקשיבו לי - אל תפסידו את החווייה, הטעות היחידה שלנו הייתה שלא הקשבתי לעצת חכמים ולנתי שם לילה באחת הבקתות ולמחרת היינו מטיילים בשמורה. לא יכולנו לעזוב את המקום!!!!!!
את הלילה שוב העברנו בשינה מצוינת ורצופה, אנו מסיימים את היום מחוקים מעייפות.
היום קבענו לנו טיול פרטי עם גיפ ללנדמנלאוגר, זוהי שמורה שנמצאת בפנים האי של איסלנד אשר אפשר להגיע אליה רק עם רכבי שטח או אוטובוסים מיוחדים בעלי גלגלים גבוהים וזאת כיוון שלהכנס לשמורות אליה יש לחצות נהרות.
קבענו עם אלמו בשעה תשע בבוקר בסלפוס,
שמונה בבוקר השכמת בוקר והתארגנות , הגענו בתשע ועשרה (איחור קטן איך לא....) מפגש הכרות עם אלמו, העברת בוסטרים וציוד (תיק אוכל לכל היום, תיק בריכה ובגדי החלפה), שאלנו את אלמו אם כדאי לקחת מעילים, הוא הסתכל עלינו ואמר לנו שכדאי (ההסתכלות שלו הייתה : ברור !!! לא מבין מה השאלה) , אז הכנסנו אותם לתיק.
אלמו בחור מקסים ונינוח, הוא ואשתו בעלי בית ארוח קטן לתיירים ועיקר פרנסתם מטיולי יום . (ממליצה עליו מאוד !!!!)
אחרי התמקמות בגיפ הפאגרו החדש שלנו מתחילים בטיול, משך הטיול הוא כ 8 שעות, עד שש בערב. איזה כיף!!!!!
כאשר כולם ממוקמים הדבר הראשון שאלמו עושה: מסתובב אחורה מסתכל עלינו ואומר לנו: אוו אתם משפחה גדולה!!! בטח גדולה מילאנו את כל הגיפ

מתחילים מסלפוס, עיירה גדולה מאוד יחסית לאיסלנד , מרכזית ועיקרית בדרום איסלנד, יש בה הכל!!!!
תחנת עצירה ראשונה באחו של עדר סוסים, המיוחד באחו זה שזהו מתחם של המלטות וסוסות בהריון, היו שם עשרות סייחים מתוקים וסוסות בהריון, היה יפה ונחמד.
למדנו גם שמטרת גידול הסוסים באיסלנד הם לשלוש מטרות: תחרוית, בשר לייצוא, ולניסויים ברפואה.
משם ממשיכים למפל המקסים בעל שתי זרועות מחוברות אחת לשניה החובקות סלע בשם hjalparfoss , המפל מדהים נמצא באמצע שומקום.
יצאנו מהרכב וקיבלנו מכת רוח מטורפת, עד עכשיו איסלנד האירה לנו פנים, היה נעים , חם ושירד גשם היה קצת קריר , היום התחלנו את היום בקיפאון, שילוב של הרוח הקפיאה את כולנו, אך לא ויתרנו ירדנו עד המפל נהננו וחזרנו להתחמם בגיפ.
משם המשכנו למרכז המבקרים בתחנת הכח שכרגע לא זוכרת את שמה, תחנת כח זו מספקת חשמל ל 80% מתושבי איסלנד והיא השניה בגודלה באירופה (הראשונה נמצאת באיטליה). שם גם עצרנו לארוחת בוקר נחמדה למרות הרוח החזקה שצלפה בנו.
משם המשכנו לכיוון לנדמנלאוגר, נכנסנו לדרך 225 F בתחילה עברנו דרך הסכר וקיבלנו הסבר על הפקת החשמל מסכר זה והפקתו בתחנת הכח שביקרנו, וכך התחלנו להכנס פנימה, בתחילה הדרך היא דרך עפר רגילה לחלוטין , גם הקרואן היה יכול לעבור בה לא הבנו את ענין ה F אך ככל שנסענו הבנו מדוע הוגדרה כך, התרגשות אחזה בנו בחציית הנהר הראשון, ובהמשך כל הדרך השתכרנו מהנופים, איך איזה נופים, איזה הרים, צבעי ההרים –כל סוגי ציבעי החום (לא ידעתי שיש כל כך הרבה גוונים לצבע החום), השלגים שחלקם נותרו על ההרים רק הוסיפו להם , והצבע הירוק הצובע אותם, נהננו מאוד מהנסיעה, המצלמה עבדה שעות נוספות ולא יכולנו להפסיק לרגע להתפעל,
עברנו סמוך מאוד והתקרבנו מאוד להר הגעש HEKLA שהתפרץ ושיתק את כל שמי אירופה, מראהו היה מדהים, השלג כיסה את חלקו העליון והעננים נשקו לחלקו העליון, מחזה מקסים.
המשכנו לעבר השמורה תוך כדי התפעלות אין סופית מהנוף המדהים, אין מילים לתאר את מה שראינו, וכל תיאור וכל תמונה לעולם לא תמחיש את היופי, זה היה הטבע בהתגלמותו, הטבע הפראי ששום יד אדם לא נגעה בה. פשוט גן עדן ממש כך!!!!
בהמשך עצרנו בתצפית עוצרת נשימה המשקיפה על ההרים עטורי השלגים והצבעים ובמרכזם אגם ענק בצבע כחול מהמם!!!!! יופי שאי אפשר לתאר, ממולו עמד לו בגאון הר געש אשר הצלחנו לראותו מקרוב מאוד את מבנהו ואת מבנה החלק העליון שלו, (אליעד מאוד רצה לעלות אך הרוח השאירה אותנו באוטו, מאז הוא קורא לנו "עירוניסטים"), וכך תוך כדי הנאה צרופה הגענו לשמורה, חצינו את הנהר הסמוך מאוד לשמורה, ראינו רכב אחד תקוע בתוך הנהר מחכה כנראה לעזרה-חילוץ, בנהר השני הייתי חייבת תמונה של הגיפ שלנו חוצה את הנהר, ירדתי מהגיפ והגשם מטפטף והרוח מטורפת הכל בשביל התמונה.....
המראה שחווים שמגיעים לשמורה הוא מראה שאני לא חוויתי מעודי וקשה מאוד להעבירו במילים ובתמונות, הבקתות הנפלאות הבנויות כבקתות קיט, האוהלים האין סופיים הפזורים לכל אורך השמורה, הנהר הזורם במרכז השמורה והמים בהם חמימים ביותר, הגיפים, הסופרגיפים עם גלגלי הענק הממתנים בחניה ואת הכל עוטפים ההרים הנישאים , ההרים העצומים אשר בחלקם אף נשארו שלגים – מחזה מדהים!!!!
החלטנו לטייל בשמורה על אף הגשם, הקור והרוח, התלבשנו היטב ויצאנו למסלול קצר מעגלי green canyon – מסלול מקסים מקסים, כל אורך המסלול הרים ירוקים (הזוי לגמרי!!!), חומים ואפילו גוון צהבהב ראינו, מסביב שלגים, חלק מהמסלול הולכים על שלגים , מרגיש כמו הליכה על קרחון, הנחל הזורם לכל אורך המסלול, ההרים שוב פעם אומר, ההרים האין סופיים בעלי הצבעים המדהימים, חום,ירוק,צהוב,לבן,שחור, מה עוד צריך לבקש??????
משם המשכנו איך לא לטבול בנהר החם והנעים, אין סוף מושלם מזה ליום טיול כזה, מתארגנים לובשים בגדי ים מעל לובשים את המעיל ורצים לנהר, כן כן גם אריאלי וליאורי נכנסו, טבלנו ונהננו שם במשך שעה. (אני לא נכנסתי לנהר, הייתי בהיכון להתארגנות עם הקטנות), אני הייתי בתקן צלמת....
אחרי שעה נפלאה בתוך המים איך עכשיו יוצאים מהמים ומתארגנים? היה קצת – הרבה קר , אך ששאלתי את החברה אם היה שווה, ענו פה אחד :ב-ט-ח היה א-ד-י-ר , המדהים היה שליאור ואריאל לא צייצו בהתאגנות הלבישה לגדולים היה יותר קשה.
משם אלמו לקח אותנו לראות את הקרייטר שהיה בעבר הר געש והתפוצץ וכולו מלא מים – מחזה מדהים,
משם המשכנו לקניון עמוק שקיים בו סדרה של מפלים מעלפים, המים מגיעים מהלגונה וכיוון שבנו את הסכר להפקת החשמל המים יורדים למטה ונוצר לחץ וזרם עצום של מים הנופלים מהסלעים, מדובר בערך על איזה עשרה ויותר מפלים גבוהים ועוצמתיים הנשפכים לנהר - מחזה מרהיב!!!!
משם המשכנו לעוד מפל אשר את שמו לשם שינוי אני זוכרת (שם קצר...) gjain מפל מקסים מקסים, גם כאן יש שני מפלים גדולים וכמה מפלונים קטנים, מקום קסום!!! יש אפשרות לרדת על למטה ולטייל אך לצערנו לא הספקנו.
שהגענו למפלים כפיר רצה לצלם בפלאפון אך לא מצא אותו, הפכנו את האוטו ולא מצאנו, התחלנו
לחשוב איפה הוא יכול להיות (בלי הפלאפון אין לנו חיים, זו התקשורת היחידה שלנו, אני עם פלאפון
חלופי ישן משנת תרפפו שעובד בקצב של צב...) ואז חשבנו אולי הוא נפל לנו שפתחנו את השער
להכנס לדרך המפלים, חזרנו לשער ולמזלנו מצאנו אותו על הרצפה, כנראה שכפיר יצא מהרכב לפתוח את השער הפלאפון פשוט נפל, איזו הקלה הייתה לנו.משם חזרה לסלפוס,
עלות הטיול עלה 110000 קורונות (סביבות ה 3200 שח) שווה כל גרוש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הסתיים לו יום מדהים ו נפלא מאין כמוהו!!!!
השעה כבר שש, והסופר פתוח עד שש וחצי, נכנסים להשלמת קניות עוצרים בגן שעשועים מקסים בסלפוס מחנים ומתחילים בהכנות ארוחת הערב, ליאור ואריאל בגן השעשועים (אטרקציה ממש...), טל ואליעד אחראים על ארוחת הערב, כפיר ואני מתכננים את יום המחר.
ארוחת הערב הייתה מעולה, ספגטי, סלט וטחינה (בינתייים סבבה לנו עם הצמחוניות), לאחר הארוחה הדחתי כלים ושמתי לב שיש סתימה בכיור, כפיר שהוא כרגע גם אינסטלטור מאלתר, בודק, פותח , מסתכל ומנסה לתקן את הסתימה, בערך שעה וחצי כל הבלאגן לבסוף מסתדרים.
השעה כבר תשע וחצי ליאור ואריאל נהנות מהמיטה העליונה ומנסות להרדם יחדיו, טל ואליעד פרשו את פינת האוכל וקוראים להם בנחת , כפיר ואני בדרך ל seljavellir הבריכה הטבעית הנמצאת ליד skogar, הדרך לשם מרהיבה, הכל טובל בירוק , עדרי סוסים בכל מקום, כבשים, פרות פשוט מקסים, מכל עבר מפלי מים זורמים על הסלעים, על ההרים, זורמים וזורמים ולא מפסיקים , ממדינה כמו שלנו שכל מילימטר של מים אנו מודדים ומתחשבים , כמויות המים כאן לא נתפסות!!!! כפיר אומר לי בדרך תראי המפלים לא מפסיקים לרגע זה לא נתפס., הגענו בעשר וחצי , כולם כבר נרדמו, התלבשנו כמו שצריך ויצאנו לדרכנו, הליכה של רבע שעה בערך ומגיעים באמת לגן העדן, הבריכה הינה בריכה טבעית לחלוטין הבנויה מארבע צלעות כאשר צלע אחת שלה היא ההר הנפלא , בריכה זו שימשה את המקומיים לשחיית ילדיהם וכעת היא משמשת אותנו, היינו כמובן לבדנו!!!! איזה חלום, רק משוגעים כמונו מסוגלים להגיע באחת עשרה בלילה ברוחות מטורפות ולהכנס למים.
אחרי טבילה מרגיעה ומהנה חזרנו לביתנו הקט והחמים, הכנו לנו קפה חם וטעים , שמנו את שלמה ארצי ברקע והמשכנו לקמפ במפל skogar המדהים,
אלו רגעים מיוחדים שלא ישכחו, הרגעים האינטימיים האלה נותנים את הכח להמשך טיולינו.
השעה עכשיו שתיים בלילה והפעם חושך מוחלט באיסלנד!!!!!!!!!!!!!! הגיעה הזמן לא?????
שוב כולם ישנים ואני כאן ממלאה את תפקידי נאמנה ,
לילה טוב.
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןהר הגעש HEKLA שהתפרץ ושיתק את כל שמי אירופה בשנת 2000
ומפל hjalparfoss
-
מזהירה אתכם לריבוי תמונותהנופים הנשקפים בדרך ללנמנלאוגר
-
מזהירה אתכם לריבוי תמונותעוד קצת...
-
לנדמנלאוגר אהובתימחנה האוהלים בשמורה הריר נוזל...
ויש גם בקתות
-
לנדמנלאוגר אהובתיתמונות מהמסלול green canyon, תראו כמה קר היה באותו יום
-
לנדמנלאוגר אהובתיאי אפשר בלי טבילה במים החמים ,גן העדן בהתגשמותו
-
לנדמנלאוגר אהובתיהקרייטר hnausapollur המדהים,
-
לנדמנלאוגר אהובתיהקניון עם המפלים המדהימים שלא זוכרת את שמו...
-
לנדמנלאוגר אהובתימפל gjain, תחנה אחרונה לפני שעוזבים את האזור המדהים הזה
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןאז כפי ששמתם לב לריבוי התמונות מלנדמנלאוגר, בטח כבר הבנתם שזה אחד המקומות שהכי אהבנו , נהננו והצטערנו כל כך שלא נשארנו שם עוד..
נמשיך -
31/7 יום שישי – מפלי skogafoss ומפלי seljalandsfoss
היום בתכנון המקורי היה אמור להיות טיול בשמורת טורסמוק, אך לאחר מחשבה נוספת ולאחר שאנו תלויים באוטובוס שמוריד אותנו חזרה לרכב בשעה חמש ורבע ועד שנגעי לצימר יהיה בערך שש וחצי ועוד צריך כביסות (כל השבוע עדיין לא כיבסנו , לא נשאר לנו כבר מה ללבוש...) וכמובן לבשל לשבת, לאפות חלות , החלטנו לצערי הגדול לוותר על טיול בשמורה, רצינו להכניס את השבת בשעה סבירה בכדי שהקטנות יהנו מקבלת השבת ולא ירדמו לפני כניסת השבת.
לכן החלטנו היום להקדים את תכנון הטיול של יום ראשון להיום, אז מה עשינו?
אתמול לנו לרגלי מפל סקוגר, מפל מהמםםם , צורתו מרובעת בצורה מושלמת , המפל הינו גבוה רחב ונופל בעוצמה, התמונה מבעד לחלון חדר השינה וחדר הילדים שפקחנו את עינינו היה מחזה מרהיב, לראות כך את המפל ולשמוע את עוצמת זרימתו ולראות את נתזי המים מול עינינו ולשמוע את עוצמתו ועוצמת המים זו פשוט תחושה שקשה להעבירה במלל.
קמנו יחסית מאוחר בשמונה בבוקר ולאחר התארגנות יצאנו למפל, את נתזי המפל רואים למרחקים וכשמתקרבים למפל גם מרגישים אותם, המפל טבול מסביבו בהרים ירוקים ומרבדי דשא עצומים ולרגליו כמובן נחל, עדרי כבשים בכל מקום וקשת מדהימה לכבודנו משתקפת עם המפל, מדהים מדהים!!!!
עלינו את מדרגות המפל כדי לראות אותו מלמעלה (הילדים ספרו כ 457 מדרגות), זוית קצת אחרת.. ואכן הקשת כעת התרחבה מתחתית המפל עד מעלה המפל, קשת שלמה וצבעונית-אין מילים לתאר את התחושה למראה הקשת עם המפל העצום הזה. המשכנו לאורך השביל, חצינו את המדרגות המובילות לשביל וטיילנו לאורך הנחל, המראה משם לא פחות ממה שראינו, ראינו סדרה של מפלונים הנשפכים על סלעים, פשוט מקסים, ירדנו עד למטה-עד המפלונים (טל ואליעד יוותרו???) עשינו פיקניקון קטן ולאחר מכן טל ואליעד חלצו את נעליהם וניסו לטבול במים, חזרו בשניה בטענה שהמים פשוט קפואים.. משם חזרנו חזרה לקרוואן, המשכנו למוזיאון בתי הדשא הסתובבנו שם קצת ומשם המשכנו למפל kvernufoss מפל יפהפה ומקסים טובל כולו בירוק, דשא ושמים כחולים האירו לנו את היום , שונה מאוד ממפל סקוגר ,זה מדהים איך כמה מטרים מאותו מקום המפלים משתנים לגמרי, מאוד ממליצה על המפל, המפל נמצא מאחורי המוזיאון , ישנו שביל הליכה וסולם מדרגות מעץ לחצות את הגדר ומשם ללכת לאורך השביל,(תודה נירית על ההדרכה לדרכי הגעה למפל)
מזג האויר מהרגע שהגענו מאיר לנו פנים, טפו טפו... היום זהו יום קיץ, יכולנו ללכת עם חולצות קצרות לו היו לנו...
משם המשכנו למפל sejalandsafoss ייחודו של המפל הוא שאפשר ללכת מאחורי המפל, המפל עצמו לא מי יודע מה מיוחד אך השביל מאחוריו מקסים, חוויתי, מהנה ומרטיב, לראות את מפל מאחוריו ואת איך שהוא נופל על הקרקע מראה חוויתי ביותר, היה מאוד נחמד, הילדים מאוד נהנו.
תוך כדי התארגנות ליציאה כפיר נכנס לאינפורמשיין עם ליאור ואריאל ויצא משם עם שתי בובות של פאפנים הבנות היו מבסוטיות וכמובן שקראו להם פינגווינים.
משם המשכנו ללכת על השביל הפונה ימינה למפל gljufurarfass מפל מיוחד ונסתר, מאחר ומרחוק רואים רק את ראש המפל ורוב המפל מוסתר מאחורי נקיק צר, שמתקרבים רואים את פתח הנקיק וחלק מהמפל, ניתן להכנס דרך הפתח הצר ולראות את כל המפל, מפל מיוחד מאוד ומקסים!!!! אל תפסידו את המפל הזה, כולם מגיעים למפל sejalandsafoss וחוזרים חזרה, חבל!!!!! מפל זה לדעתי הרבה יותר מיוחד ומקסים מקודמו, ממליצה בחום.
לאחר מכן נחנו ושיחקנו קצת על הדשא בסמוך למפל, יש גם קמפ מדהים למרגלותיו, בזמן המשחקים אני בינתיים הכנתי את הבצק לחלות של שבת כך שבזמן הנסיעה לקוטג שלנו זה יתפח לבינתים.
בדרך כלל שאנו מטיילים עם קרוואן אנו לא לנים בבתי ארוח/צימרים במשך הטיול, אך הפעם החלטנו לחרוג .מהסיבה ששבת באיסלנד היא שבת מאוד מאוד ארוכה ואם מזג האויר יהיה גשום , יהיה קשה להיות כל השבת (שזה בערך 30 שעות) בתוך הקרואן הקטנטן שלנו בלי לצאת, ולכן החלטנו שאת שתי השבתות נתפנק לנו בדירה מאובזרת ומפנקת. אם כבר אז כבר.
בסביבות השעה שלוש יצאנו לדרכנו לקוטג המקסים שלנו Minniborgir Cottages ב בLaugarvatn(תודה הדר על הטיפ הנפלא).
זהו מתחם קוטגים של דירות מאובזרות מאלף עד תף אשר כל יחידה שונה במטראז,
הקוטג שלנו מקסים כ 80 מטר עם דק גדול וhot tub , חלקת דשא גדולה , עם גלרית ילדים ענקית, סלון ומטבח מאובזר ברמת הטוסטר, מיקסר, מיגימקס וכו (כמובן שאנו לא השתמשנו בכלים, אך למי שמגיע למקום שיידע שהכל מאובזר) כמובן שכולל גם מקרר גדול , תנור ומיקרו, בבחירת הדירה לשבת אחד התנאים היה תנור בכדי שנוכל לאפות חלות לשבת , עוד דבר שהיה חשוב לי שהדירה תהיה מרווחת, ופונקציונאלית, וכמובן מכונת ומייבש כביסה, הקוטג שלנו ענה על כל התנאים, הדבר שהיה הכי נח לנו הוא החניה הצמודה לקוטג, כל פעם שהיה חסר משהוא יצאנו לרגע והבאנו מהקרוואן.
מכונת ומייבש כביסה אין בדירות אך יש במתחם הקוטגים חדר כביסה,והגדילו עוד שנתנו להם את הכביסה והם כיבסו עבורנו, קיבלנו את הכביסה מכובסת יבשה עם ריח נינוח, היו לנו 4 מכונת!!!
הגענו למתחם בשעה חמש , הדבר הראשון שעשיתי היה להכשיר את התנור לאפיה ובישול, התארגנו לשבת, שבת אומנם נכנסת סביבות השעה 23 בלילה אך החלטנו להכניס אותה מוקדם בכדי שגם הקטנות יחוו את אווירת ערב שבת כמו בבית, אומנם זה "עלה" לנו במצטבר שלושה ימי טיול (שני ימי שבת ושני ימי שישי מקוצרים) אך ערכים זה ערכים גם שלא בדיוק מתאים לנו...
טל ואני התחלנו בהכנות השבת והקטנות ואליעד נהנו מה hut tub , לאחר ריח החלות והסלופים בבית וריח הדגים , מרק הקובה והקוסקוס ותפוחי אדמה ובטטה בתנור, אפשר להכניס את השבת, הדלקנו נרות שבת ערכנו שולחן שבת ובקול זימרה התפללנו יחדיו לקראת קבלת השבת, ארוחת הערב היתה מעולה, האוירה היתה טובה ושמחה, פשוט כיף
שבת שלום!!!!
בעבר בעת תכנוני את הטיולים שלנו שבת היוותה עבורי כמגבלה, כל שבת מפסידים יום וחצי טיול, בעסה!!! אך בטיול הראשון שיצאנו וקיבלנו את השבת, הודינו לבורא עולם על השבת, על המנוחה, על איסוף המשפחה, וכן על המנוחה!!!!
כולנו חיכינו לשבת לנוח, לא לרוץ ,אלא סתם כך לרבוץ ולקרוא, כמובן שלא צריך את השבת בשביל לנוח, לרבוץ ולקרוא בכיף, אך אם לא מכריחים אותנו אנו דוהרים למרחבים, להספיק ולהספיק.... הילדים ואנחנו מחכים בקוצר רוח לשבת....
עברנו שבת נפלאה ונעימה מלאה שיחות, צחוקים וכמובן גם עם הרבה מריבות וויכוחים בין ליאורי לאריאלי הרי אי אפשר בלי זה....
-
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןהתחלתי לקרוא. את כותבת מקסים ואיסלנד היא חלום.
מקנאה בך שיכולתם לעשות אותה עם ילדים צעירים. לצערי ניראה לי שאצטרך לחכות שאצלי יגדלו...נופים נטו לא יעשו להם את זה (ובזה אני בטוחה שבוגרי 10 ימים ברוקיס הקנדים רק לפני שבועיים )
אז בנתיים אקרא ואחלום. -
סיכום טיול - איסלנד משפחה בקרוואןאורית - איזה יופי!!! נזכר בערגה באיסלנד היפהפייה. באמת מקום מיוחד שנכנס חזק לנשמה. איסלנד וקרוואן נשמע כמו שילוב מנצח. אנחנו טיילנו עם אוהל - קרוב קרוב לטבע אבל ספגנו הרבה גשם... קרוואן זה באמת הטוב שבכל העולמות.
התמונות עושות חשק פשוט לעזוב הכל ולעלות על מטוס. אנא - עוד תמונות...
תודה!
יובל