נפאל לשבועיים בעוד 5 ימים
-
שלום לכולם,
אז סגרתי שלשום בספונטניות טיול לנפאל לעוד 5 ימים!
ועכשיו מתחיל לשאול מלא שאלות שקופצות לי לראש. מתנצל אם חופר
יש לי שם שבועיים, כאשר מתכנן 3 ימים בקטמנדו ואח"כ לעבור לפוקרה ולעשות את ה- ABC (אנפורנה בייס קמפ) שהבנתי שהוא 6-8 ימים.
1. טס לבדי, האם יש שם איזו בעיה להכיר אנשים בקטמנדו או באנפורנה? לא הייתי רוצה לעשות את המסלול לבד.
2. ראיתי המלצות על ננה הוטל ועל לאקי סטאר. מניסיון שלכם האם צריך להזמין מקומות מראש או שפשוט מגיעים מהשדה ולרוב יש להם חדרים פנויים?
3. נסיעה מקטמנדו לפוקרה, כל יום? צריך להזמין מקום או פשוט להגיע ולקנות כרטיס במקום?
4. האם מדי יום יוצא טיול של ABC והאם דרך הסוכנויות זה ברמת סגירה מהיום למחר (אישורים, פורטרים...) או שצריך יותר זמן מראש לשריין מקום וכו'?
5. איפה אפשר למצוא מידע על הטרק? למשל כמה עולה? איזה ציוד נדרש? (אוהלים?, שק"ש כן או לא וכו'), היכן ישנים ועוד, כי מצאתי כאן מידע כמעט רק על הסובב אנפורנה שזה הארוך יותר.
6. איך הדברים עובדים לגבי פורטר? מומלץ לסגור עצמאית או דרך סוכנות?
7. קראתי כאן את ההודעה הנעוצה על המצב בנפאל עקב רעידת האדמה, ונרשם שאזור הלאנג טאנג (אגמים קפואים) עדיין משובש והטרק לא קיים. עדיין כך או שחזר לפעילות?
מקווה שהיה לכם כוח לקרוא הכל וממש תודה למי שיהיה כוח גם לענות!
-
נפאל לשבועיים בעוד 5 ימיםאהלן, אז ככה, לא בטוח אם זה הרעיון הכי טוב, אבל זה בטוח יעיל ויהיה מוצלח, וזה מה שאני הייתי עושה:
לא מבזבז דקה בקטמנדו. שבועיים הם ממילא לא זמן מספיק למצות את נאפל, אז הייתי מקדיש את כולו לאיזור פוקרה. גם אם היה לך חודש הייתי אומר לך אותו דבר. אם היה לך עוד קצת זמן - הייתי קופץ לקטמנדו. אבל חבל.
תתרכז בלהגיע כמה שיותר מהר לפוקרה. יש המון גסטהוסים על הרחוב הראשי, אין מה לדאוג.
אתה יכול לשמוע או לקרוא המלצות על גסט האוס כזה או אחר, אבל אני מניח שכבר יש שם תיירים, ובטח תפגוש ישראלים, ותמיד כיף לשאול איפה יש מקום סבבה ופשוט להגיע לשם. פוקרה היא מסוג המקומות שזה באמת עובד בהם טוב.
אחרי שתתמקם תיגש לסוכנות סויסה או שי ותגיד שאתה רוצה לצאת במהרה לטרק. זה כל כך מפותח שם ונוח, שאתה באמת לא צריך לדעת יותר מידי. פשוט גש והם יסבירו לך את הכול. ולא ינסו לדפוק אותך גם. הם יוציאו לך את הפרמיט, יתנו לך פורטר אם תרצה (חשוב לפגוש אותו לפני היציאה לטרק) ויתנו לך מפות והסברים. ייתכן ויוכלו לקשר אותך לאנשים אחרים לצאת איתם.
מה שבאמת חשוב הוא לתפעל את זה זריז, כך שתוכל לצאת ממש כשתרצה, ולחזור בנחת לפוקרה ולהנות מדברים אחרים בעיר.
ממליץ מאוד בנוסף על הרפאטינג 3 ימים בקאלי גנדאקי, זה גם אחלה הזמדנות לפגוש אנשים שאולי אפשר לצאת איתם לטרק (אין בעיה להוציא פרמיט והכול ולקבוע לצאת לטרק עוד חמישה ימים, ובנתיים לעשות רפטינג)
ממליץ לקפוץ ללילה בסאראנקוט, לטייל סתם בפוקרה ולעשות שיט באגם,
ובנוסף, יש אחלה טרק לשלושה ימים שנקרא "רויאל טרק" וגם עליו אני ממליץ מאוד.
-
נפאל לשבועיים בעוד 5 ימיםהי יותם
בקטמנדו תוכל להכיר אנשים וישראלים כמעט בכל מקום בטאמל ואני מניח שגם הלייק סייד של פוקהרה המצב דומה למרות שהעונה הקרובה תהייה קצת יותר דלה במטיילים להערכתי.
מלונות אני עדיין צריך למצוא בעצמי אבל נסיעה באטובוס לפוקהרה תוכל לתאם ולתכנן בקטמנדו ויש כל יום ויותר מאחת
.ל-ABC אתה יוצא בעצמך או עם שותפים שתפגוש אלא אם כן אתה "קונה" טיול בחברה.
מידע על הטרק יש בגווגל וגם ב"עפתי" כאן באתר. תכנן על 20-30 דולר ליום ועוד כ-10 $ לפורטר ליום. מציע לך למצוא פורטר בסוכנויות (קצת פחות חתול בשק).
מבחינת צייד תשתמש ברשימה שפרסם תאי בצד שמאל בשאלות נפוצות.
תהנה ואולי נפגוש אותך בעליה כשאתה יורד?
-
נפאל לשבועיים בעוד 5 ימיםמחזק את דבר קודמי ובנוסף
בחב"ד בקדמנדו הזדמנות לפגוש אנשים
כדאי להתמקד בפוקרה ובאמת לבדוק סוויה/ שי אם אפשר לחבר לחברה שיוצאים לטרק למחורת.
צריך לזרום - לא מציע לרוץ לעשות טרק של 6 ימים גם אם אפשרי במסלול עצמו יש עוד מקומות שלא חשבת קודם (למשל אירוע בכפרים / ספא טבעי וכו')
לא חסר מקומות יפים מחוץ לקדמנדו
בהצלחה ובכיף
-
נפאל לשבועיים בעוד 5 ימיםתודה על התשובות, עוזרות מאוד.
שלוש שאלות נוספות:
- האם השימוש בכרטיס אשראי נפוץ בפוקרה או שעדיף לבוא עם מזומן?
- נוחת בקטמנדו ב- 12:30 ולא מספיק לעלות על טיסה לפוקרה. עד מתי יש אוטובוסים/הסעות לשם? האם הם יוצאים משדה התעופה או שחייבים להגיע למקום אחר? והאם צריך להזמין מקומות מראש?
- המלצה על גסטהואס?
תודה רבה
-
נפאל לשבועיים בעוד 5 ימיםהי יותם
תגיע עם דולרים במזומן ותפרוט אולי 20 בשדה
אם אתה מפספס את הטיסה זה לא נורא בכלל. צא מהשדה וקח מונית לבית חב"ד שבטאמל ב500 רופי למוניות הקטנות או שתשתתף עם שותפים מהטיסה.
בבית חב"ד תוכל לשאול על גסטהאוס ולברר פרטים על אוטבוס למחרת לפוקהרה.
תוכל גם לפרוט כסף נוסף עבור הטרק בסוכנויות, להשלים ציוד ואולי אפילו להוציא פרמיטים.
הכל סבבה והטאמל מקום נחמד להיכרות ראשונית עם נפאל
תהנה