רובעים בפריז
-
שלום
מחפשת לינה בפריז. מוכנה להתפשר על מיקום ולישון במקום מרוחק יותר שהרי הגישה לכל מקום באמצעות המטרו היא מאוד נוחה. השאלה היא באילו רבעים לא מומלץ להזמין מלון?
תודה, הילה
-
רובעים בפריזדווקא בגלל שישנתי באזור לא משהו, אני חושבת שדווקא כדאי להשקיע ולבחור מקום נעים. אפשר לקחת מטרו, זה נכון, אבל לפעמים גם נחמד פשוט לקום בבוקר ולהכנס לבולנז׳רי נחמד באזור מוצלח. בכל מקרה, מכיוון שהשאלה שלך הייתה על מקומות לא מוצלחים, אז אני ממליצה לך להתרחק מאזור המונמרט, בעיקר האזור שבין גר דה נורד והמונמרט - אזור רחוב דאנקרק. ההוסטל שלנו היה קרוב לתחנת anvers, שהיא הקרובה ביותר לסקרה קר, אז יחסית היה בסדר ורק קצת אוכלוסיה מפוקפקת ברחוב. פעם אחת לקחנו מטרו שהגיע לתחנה השכנה barbes - rochechuart והעדפנו ללכת 10 דקות מאשר להחליף רכבת לתחנה אחת. היה כמו ללכת באזור התחנה המרכזית בתל אביב בלילה. אז שם לא.
-
תודה. הכוונה לרובע ה- 18? -
איך הרובע ה-16? -
רובעים בפריזזה רובע 18, אבל זה אזור ספציפי בתוכו. פשוט אזור שיש בו יחסית הרבה אכסניות ומלונות זולים.
את 16 אני פחות מכירה, סורי. מעריכה שאזור הטרוקדרו לא רע, ומצד שני, יתכן שגם לא זול.
-
איך הרובע ה-16?בעיקרון--- הרבעים 1-9 טובים יותר
אבל! מאד תלוי מהו הרחוב המאד ספציפי שבו מתכוונים ללון
יש חלקים ברובע ה-16 שהם מאד יוקרתיים, אבל זה בחלק שיותר קרוב ל8.
ככל שמתרחקים מהמרכז של האליפסה- מאד תלוי מה הרחוב, המרחק מתחנת המטרו- ואיזה קו נוסע(!)
קווים טובים הם קווי אורך (חוצי גדה שמאלית וימנית) פחות טובים קווים קצרים, ועוד פחות טובים קווי רוחב (לרוחב הגדה השמאלית למשל)
ולכן לא מספיק מידע כמו "100 מטר מתחנת מטרו" אלא לדעת איזו תחנה -ומי הקווים שנוסעים בה (ואת זה אפשר למצוא בכל מפת מטרו פריז-בגוגל).
-
תודה. הכוונה לרובע ה- 18?לא הייתי בוחרת לינה ברובע 18.
על אחת כמה וכמה אם מדובר בנשים לבד.
בניגוד לשקד, עם האנדר סטייטמנט של אוכלוסיה "קצת " מפוקפקת -
ומבלי להיכנס לניתוחים דמוגרפיים-תעסוקתיים. עדיף שלא.
-
תודה יונית. אם להיות ספיציפיתחשבתי על מלון Citadines Trocadéro Paris
שכתובתו
29 Bis, Rue Saint-Didier, 75016 Paris, France
ולא, לא נשים לבד אלא משפחה (מורחבת) עם ילדים
-
תודה יונית. אם להיות ספיציפיתרשת נוחה למשפחות-
המיקום נוח ,למרות שהוא מעבר לטרוקודורו- אם אני זוכרת נכון מטרו קו 6
רחוב די צדדי (זה טוב) מלון דירות די קטן (לטעמי זה טוב, אבל כל אחד חושב אחרת) אבל הכי ספציפי עבורכם--הסביבה מהוגנת פריזאית קלאסית. ואל תתפסי אותי במילה נדמה לי שמול המלון יש בית קפה עם שוקו מעולה (תבדקו).
-
תודה רבה -
איך הרובע ה-16?יונית - עוררת את סקרנותי.
למה קווי אורך טובים יותר מקווי רוחב? ואיך קווים קצרים קשורים לכאן? לא ראיתי המלצה כזו בשום מקום אחר.
-
תודה. הכוונה לרובע ה- 18?למה? סוחר הסמים הקבוע בפינת הרחוב לא היה שם בסופ״ש, הוא היה רק בימי חול!
-
איך הרובע ה-16?העיקרון- כמה שפחות טיול במנהרות,אוקי?
אורך -חוצה פריז צפון דרום (נניח קו 8 או 7 ) יאפשר ללא החלפות להגיע להרבה יעדים בעיר.
קצר-(11)מובילל רק לכיכר רפובליקה ואל שאטלט בסופו. כלומר שמיש למי שמתגורר ברובע 4 או 3 וגם סיומו בתוך הרובע- מחייב צעידה מנהרתית ארוכה בתחנה גדולה.
רוחבי(2) רק ביעדים של אותו רובע צפון הגדה הימנית מאטואל -דרך תחנות קלישי-מונמרטר- ואל תחנות לא שימושיות לתיירים (חוץ ממי שנוסע לפר לשז)
עוד טיפ -להשתדל להמנע מתחנות גדולות בהן עלולה להיות הליכה משמעותית מתחת לקרקע בין קו אחד לשני.
האם אפשר תמיד לבחור לפי כל הפרמטרים? לא.
-
הליכה במנהרותמגיעה ביורוסטאר לGARE DU NORD וצריכה להגיע לליין 2. ההליכה ל LA CHAPELLE במנהרה היא ארוכה מאוד? כמה זה ארוכה מאוד?
תודה
-
איך הרובע ה-16?תודה יונית. באמת זה כבר למקצוענים.
אני בחרתי דירה ליד תחנת מונספנס כדי שיהיה לי קו ישיר כמעט לכל מקום ללא צורך בהחלפות. כבר לא בטוח שזה השיקול הנכון (אבל כבר לא אחליף, מן הסתם.