החופשה הסקוטית שלי
-
סיכום היילנדסמיכל
אני נהנה כמו כולם מהסיפור והתמונות.
אחרי שסיפרת שכל האגמים קרים ואי אפשר לשחות בהם, סקוטלנד שקעה קצת אצלי במגירת החלומות.
שנה טובה
-
סיכום היילנדסאיריס, כייף שאת עוד כאן
דפנה, איזה יופי שהצטרפת
אלון -
לפסקול שאתה מצרף לאשכול שלי!!!!!אלעד - לדעתי אתם לא תתרגשו מהקור של המים, זה רק אנחנו מפונקים והבעייה היא לא הקור של המים, כמו העובדה שבחוץ לא היה חם מספיק.
רוצים להמשיך לטייל בסקוטלנד?
נותרו לנו עוד שלושה ימים בסקוטלנד, בהם דברים לא בדיוק התנהלו לפי התוכנית.
מי שסקרן יכול להציץ בפוסט השלישי בבלוג.
ממליצה לחזור אח"כ לכאן, כי כאן אספר את מה שארע מאחורי הקלעים....
אבל לפני שאתחיל מצרפת שיר עם כמה רמזים מטרימים למה שהולך לקרות....
-
סיכום היילנדסיום שבת
היעד הסופי שלנו ליום זה הוא העיירה אינברארי, שם לקחנו דירה לשני לילות.
אבל לפני כן עלינו להגיע לשוק פשפשים המתרחש בכל יום שבת בעיירה אלכסנדריה בדרום לוך לומונד.
יש יום שמש נפלא בחוץ וממש לא מתאים לי כעת שוק פשפשים, מה עוד שהמיקום שלו לא ממש על הדרך.
אבל אב המשפחה להוט על השוק וכשהוא רוצה משהו אי אפשר לעמוד בדרכו.
חוזרים על כביש A82 היפהפה, במזג אוויר שמשי הוא אפילו עוד יותר יפה. אני משתוקקת לעצור ולטייל באחד המסלולים הרבים לאורך הדרך, אבל מישהו נחוש להגיע כמה שיותר מוקדם לשוק. אז אפילו לעצור ולצלם את ההרים המרשימים לא הצלחתי.
איך שאנחנו מגיעים לשוק, מתחיל גשם זלעפות. השוק מתקיים במגרש החנייה של קניון מוזר שלא ברור אם הוא על סף סגירה או שרק נפתח לאחרונה.
אני והילדים נכנסים לקניון, משוטטים בין שתיים וחצי החנויות שבו ואילו חובב העתיקות, שתר אחרי פשפשים גם בגשם גם בסער, הולך לחפש מציאות.
השוק, לא ממש מלהיב ולמרבה המזל, כעבור שעה, בדיוק שאנחנו כבר לא מסוגלים ל"בלות" יותר בקניון אב המשפחה ממצה אותו.
רגע לפני שחוזרים לרכב, השמש יוצאת לביקור וגם אנחנו עושים סיבוב קליל בשוק.
-
סיכום היילנדסבדרך היפה לאינברארי אנחנו עוצרים במסלול מקסים שכל הזכויות עליו שייכות ליעל ועל זה מגיעה לה שוב תודה, זו הפעם השלישית בסיפורינו.
תראו איזה נוף רואים בדרך:

-
סיכום היילנדסהמסלול נמצא במתחם של אחוזת Ardkinglas הכוללת יער אמיתי בו ניטע בסוף המאה ה19 גן בוטני שהשתלב עם עצי היער.
לפני כמה שנים הכשירו ביער מסלול בהשראת הספר 'טרופותי'.
זהו מסלול יפהפה, קל להליכה וגם מי שאינו מכיר את הספר או שכבר עבר את הגיל המתאים ייהנה מעצם ההליכה בינות עצים עטוי טחב, גשרים, סנאים ומפלים.

-
סיכום היילנדסאנחנו מסיימים את המסלול בשעה רבע לארבע ואני מתחילה להאיץ בנהג.
אני משתוקקת להגיע כבר לאינברארי, לראות את הדירה שהזמנו ולהספיק לשתות קפה באחד מבתי הקפה היפים של העיירה כמו גם להספיק לשוטט בין החנויות לפני שהן נסגרות.
אינברארי נמצאת רבע שעה מהמסלול, מה כבר יכול להשתבש?
אז ברור לכם שמשהו השתבש.....אבל לפשלה מסוג הזה לא ציפינו....

-
סיכום היילנדסאהההה אני במתח...
הכל נראה עד עכשיו כל כך מושלם, איזו באסה שמשהו חייב להשתבש.
כמה עלתה לכם האומגה? האם יש שם הגבלת גיל או גובה? בד"כ אנו לא חובבי אטרקציות וגם הילדים לא, אבל אומגה הם כן אוהבים.
-
סיכום היילנדסאוליב, אכן שווה להיות במתח, כי הפעם קרה לנו משהו ממש לא צפוי....
לגבי האומגה - עלתה 25 פאונד לאדם. אין הגבלת גובה, אבל הגובה של הבן שלי הוא 1.50 לערך ואני חושבת שמתחת לגובה כזה זה לא מתאים. בקבוצה היו כ12 משתתפים והוא היה הצעיר מכולם.
זה באמת חוויה שונה מאשר אטרקציות רגילות, כי המסלול הוא ממש בתוך היער והאומגות משתלבות עם הטבע.
-
סיכום היילנדסמגיעים לאינברארי בדיוק בשעה ארבע. מרחוק העיירה על בתיה הלבנים נראית קסומה, מהגשר שחוצה את הנהר שנשפך לאגם יש תצפית נהדרת על טירת אינברארי המפורסמת.
איזה אושר עוד רגע וכל היופי הזה על שלל החנויות ובתי הקפה יהיה בהישג ידי....

אבל רגע לפני שנגיע סופית לאינברארי, אני רוצה לקחת אתכם כעשרה חודשים אחורה ולספר מדוע בחרתי ללון דווקא שם.
חיפשתי דירה ליומיים באמצע הדרך דרומה מגלנקו לכיוון אנגליה, אבל עם האפשרות לבקר גם בחצי האי קינטייר שם נמצא חוף מעולה לגולשי גלים (ושם גם נמצאת האחוזה של סיר פול).
אינברארי שממוקמת מעולה, עבור שתי הדרישות, לכדה את עיני, בעיקר בזכות הדירה הזו, מהתמונות בבוקינג היא נראתה בדיוק כמו שאני אוהבת.
אז הזמנו שני לילות במחיר לא רע של 90 פאונד ללילה.
ע' מוצא חנייה ברחוב הראשי של העיירה, אני נכנסת לבית הקפה שם נמצאים הבעלים של הדירה.
הם לא מוצאים את ההזמנה שלי....
משהו מריח לא טוב.....
-
סיכום היילנדסמיקוש יקרה לי,
השלמתי קריאה...

חנות העתיקות ליד אינברנס הרשימה גם אותי מהתמונות שצירפת, ואני לא הכי מהז'אנר...

סיפור הדירה באינברארי מלחיץ, ולמרות שאני יודעת את ההמשך, עדיין מלחיץ כל פעם מחדש.
והדירות שאת בוחרת- את פשוט א-ל-ו-פ-ה!!

אורנה
-
סיכום היילנדסנו????????? הקהל במתח....
-
סיכום היילנדסvthomeo ואורנהל'ה, איזה כייף שאתן כאן, אני לא אשאיר אתכן במתח (אם כי אורנה כבר יודעת מה קרה...).
בפרק הקודם עצרנו בדיוק בשלב בו אני נכנסת לבית הקפה, מצפה לקבל את המפתח לדירה ובעלת בית הקפה, אחרי שהיא מבררת שלוש פעמים איך אני מאייתת את שמי, מוסרת לי שהיא לא מוצאת את ההזמנה.
אני רצה לרכב, מביאה את המסמכים של בוקינג.
היא מביטה במסמכים ולפתע "נזכרת" שהדירה נשרפה לפני שלושה ימים.
"נשרפה??????" אני בהלם מוחלט. אז מה אנחנו עושים ולמה לא טרחת בשלושת הימים האחרונים לסדר לנו דירה חלופית.

"הא" היא אומרת באדישות " הזמנתם דרך בוקינג, זו הייתה אחריות של בוקינג ליידע אתכם במייל הדירה נשרפה ושתחפשו דירה אחרת..."
על העובדה שאולי לא התחברתי למייל שלי בשלושת הימים האחרונים כי אני בטיול היא לא חשבה כמו גם על האפשרות שגם אם אקרא את המייל יש סיכוי גדול שלא נצליח לארגן דירה לארבעה בשלושה ימים ושזו אחריות שלה לסדר לנו דירה חלופית.

בשלב הזה איבדתי את נימוסי הבריטיים והודעתי לה בעצבים ישראליים, שלא מעניין אותי כרגע האחריות של בוקינג. לי אין דירה והיא צריכה למצוא לי דירה אחרת.

בהתחלה היא הציעה לי להשתמש בשירותי הווי-פי ולחפש דירה בעצמי בעזרת הנייד שלי. לא הסכמתי. ביקשתי שתתן לי את המחשב שלה או שתחפש בעצמה, כולל להתקשר לדירות אופציונליות.
היא העדיפה לחפש בעצמה ואחרי רבע שעה מורטת עצבים. נמצאה דירה פנויה לשני הלילות הקרובים.
הדירה ממוקמת 45 דקות נסיעה לכיוון לא ברור....
צחוק הגורל, אני שמשקיעה ימים כלילות בחיפוש דירות מושקעות, במיקומים אידאלים, הולכת לנסוע לאיזה חור, לדירה שאין לי מושג איך היא נראית ואיפה היא נמצאת....

הטיול הזה הופך להיות אקסטרים.....
-
סיכום היילנדסהי מיקה, שיחקת אותה ממש עם הדירה הפנורמית על האגם!!! לגבי הדירה השרופה נשמע כמו סיוט ממש, וגם כנראה נתקלת בגיברת לא אחראית ממש ובצדק כעסת!! ממתינה במתח לשמוע את ההמשך..
-
סיכום היילנדסקניליה,
תודה שאת ממשיכה ללוות אותי בסקוטלנד.
לי הייתה הרגשה שזה מעבר לחוסר אחריות. לתחושתי הדירה לא באמת נשרפה אלא הושכרה למישהו אחר והשריפה הייתה רק תירוץ מול בוקינג ומולי.
החשד שלי נובע משתי סיבות:
1. ברגע שהגענו לבית הקפה לא נאמר לנו ישר שהדירה נשרפה, (למרות שהם משכירים רק 2 דירות, אלא היא חיפשה את השם שלי ורק לאחר שאייתתי אותו כמה פעמים היא אמרה לי שהוא לא מופיע. לדעתי עד שלא הגעתי עם המסמכים הם לא ידעו האם מדובר בי או במשכירים הנוספים להם הדירה הושכר ולכן לא אמרו מייד את תרוץ השריפה.
2. כאשר הגענו לבית האחוזה, בדקתי דרך בוקינג האם ניתן לעשות הזמנה לשבוע הבא לדירה וזה היה אפשרי. אם הדירה שרופה כיצד ניתן להמשיך ולהשכיר אותה בטווח כה קצר?
מה המניע לביטול שלנו?
או טעות שלהם של רישום כפול או חמדנות. לפני הטיסה נכנסתי שוב לבוקינג להדפיס את פרטי הדירה וראיתי שהמחיר שלה קפץ מ90 יורו ל120 יורו ללילה. כנראה העדיפו להשכיר (דרך האתר שלהם) לדיירים ששילמו את המחיר החדש.
ודבר אחרון - המקום גבה מקדמה בגובה הלילה הראשון, אותה שילמנו כבר באוקטובר. היה מצופה שיחזירו לנו את הכסף מיידית. לא רק שהם לא עשו זאת, בהתחלה שפנינו לבוקינג כדי שהכסף יוחזר בעלי הדירה עשו בעיות וטענו כי לא גבו מקדמה, למזלי הייתה לי הוכחה דרך צילום מסך מאתר ויזה והכסף בסופו של דבר הוחזר.
-
סיכום היילנדסמיקוש יקרה,
למרות שאת סיפור הדירה "השרופה" אני כבר מכירה, קראתי שוב ואפילו פעמיים. המקרה אבסורד וחמדנות לשמה. מה שיפה זו התושיה שלך. להכריח אותה לחפש עבורך ובכלל. כל הכבוד. אני הייתי מאבדת את האשתונות באופו מיידי. העיקר שנמצא פיתרון ועוד בתצורת אחוזה

לימור
-
סיכום היילנדסלימורי בוקר טוב
,כייף שאת פה!!!!!!!
זה רק נראה כאילו הייתי רגועה, אבל האמת שמאד נלחצתי ומרב לחץ האנגלית היפה שלי הפכה קלוקלת, מה שלא ממש עזר בהתנהלות מול בעלת הדירה.
כל הסיפור הזה לימד אותי לקח: להבא לבדוק מיילים בזמן טיול על בסיס יומיומי.
הדבר היחיד שידענו על מקום הלינה החדש שלנו הוא שיש בו מטבחון.
אז עברנו דרך הסופרמרקט של אינברארי, שהיה דיי עלוב יחסית לסופר החמוד שלנו בבלהוליש, וקנינו מצרכים לערב וגם לפיקניק מאולתר על שפת האגם.
החברה הלכו לאכול ליד האגם ואני קצת הסתובבתי בעיירה כדי להרגע.
בינינו, לא עיירה משהו, כבר ראיתי באנגליה עיירות הרבה יותר יפות ממנה.

הגיע הזמן לסייד את הבתים בלבן.....

יש גם כמה חנויות נחמדות

לפחות האגם יפה.....
-
לב אמיץמתחילים לנסוע לכיוון הצימר החדש. מאד מוזר לנסוע למקום שמעולם לא הסתכלת במפה לראות היכן הוא. בשל האירועים לא הורדתי מראש לנייד מפה של האזור ואני נאלצת להסתמך על הג'יפיאס.
במפה המצורפת תוכלו לראות באדום היכן הצימר החדש שלנו, בסגול סימנתי את אינבארי ובירוק את היעד אלי אנחנו מתעתדים להגיע עוד יומיים.
הנוף באזור לכיוונו אנחנו נוסעים קצת פחות הררי, רב הנסיעה עוברת לצד לוך פיין הארוך שנשפך בסופו לים. הדרך כרגיל יפה, אבל אנחנו מאד במתח היכן נישן הלילה
הצימר שלנו נמצא בעמק Kilmartin בכפר בשם Kilmichael שהוא עצמו נמצא בדרך לכפר בשם Kilmartin ולמעשה כמעט כל הכפרים באזור מתחילים בkil, אני מניחה שkil זו מילה בגאלית, אבל במצב הרוח בו היינו נתונים ההשערות שהעלינו היו דיי אפלות.....
Oh my god, they killed Kenny
-
לב אמיץכעבור 45 דקות נסיעה ועוד רבע שעה של התברברות בתוך הכפרים הקטנים, אנחנו מגיעים לשביל הגישה לצימר שלנו, נוסעים בו עד לצימר וזה מה שאנחנו רואים:

-
לב אמיץמיקוש
מה אומר ? שתישרף עם הדירה השרופה שלה... איזה עצבון.
לנו קרה דבר דומה עם מלון ליד שדה התעופה ברומא ועוד באמצע הלילה , שאין שום בוקינג להתקשר אליו...
ממש מרגיז שבעלי מלונות עושים הזמנות כפולות והאחריות של בוקינג מסתבר מאד מאד מוגבלת.
איזה מזל שהגעתם למקום מקסים הרבה יותר. מעניין מה בוקינג כתבו לך על המקרה ואיך הסבירו אם בכלל, את מקרה "השריפה " . אני פרט להתנצלות רפה ופיצוי סמלי לא קיבלתי מהם דבר.
חוץ מזה ... היות וקראתי גם בבלוג, אני חושבת שבדיעבד יצא לכם עדיף והגעתם למקומות מקסימים.
טיול נהדר עשיתם. הנופים מדהימים ומעוררי השראה
נשיקות
איריס
-
לב אמיץמיקה היקרה,
למרות שהכרתי את הסיפור באופן כללי, די נחרדתי מן הפרטים.
נכנסתי אף לבוקינג וראיתי שיש ביקורות מאוגוסט על המקום, אם כי אינני יודעת באיזו מן הדירות מדובר.
גם אני כמוך משקיעה המון זמן בחיפוש לינות, ועד לסיפור שלך ולסיפור של איריס, שמתי את מבטחי באתר בוקינג. כעת אני מבינה שיכולים להיות אירועים בלתי צפויים, מעצבנים מאוד.
כנראה שעלינו לצלצל לפני ההגעה, אם כי גם זה לא עזר לאיריס, ואני די בלחץ לפני ההגעה למקום הלינה הבא שהזמנתי ( אנחנו מגיעים בלילה...)
לפחות נמצא לכם מקום מקסים, גם אם לא היתה בו רשת אינטרנטית לילדים.
והתמונות שלך יפיפיות!!!
נילי