נפאל וה-EBC
-
שלום לכולם,
אנחנו מתכננים להתחיל את טרק ה-EBC ב-16.9.
הבנתי שזו ממש תחילת העונה היבשה, אבל אני מאד חושש שמזג האוויר יהיה בעייתי לאורך זמן ארוך וישבש את התוכניות, ושוקל גם להחליף את התוכניות לטרק ה-around Annapurna.
אני מניח שמזג האוויר באזור האוורסט מאד הפכפך, אבל האם מישהו יודע לפרט מה בדרך כלל מזג האוויר בתקופה הזו שאנחנו מגיעים?
בנוסף- מתלבטים בשאלה הנצחית- האם לקחת שק"ש או לא?
האם ציוד טיולים שחסר כדאי לקנות בקטמנדו\ניו דלהי? או שעדיף בארץ?
תודה!
-
נפאל וה-EBCניר
מזג האוויר יכול להפתיע לכל כיוון ובכל מקום והאוורסט לא יותר הפכפך מהאנאפורנה כי מזג אוויר זו אחת התופעות היותר קאוטיות.
אנשים כבר התחילו לפני זה בעונה את האוורסט ומאוד הצליחו (אני הייתי לפני שנתיים ואז דווקא בסוף ספטמבר תחילת אוקטובר לוקלה נסגרה ליותר משבוע) כשהגיעו מוקדם לעומת זה בשנה שעברה באמצע ה"עונה" הייתה סופת שלגים באנאפורנה שגבתה חיים.
מה שאני הייתי עושה זה כדילהלן:
1. נוחת בקטמנדו ובודק אם יש למחרת טיסות ללוקלה. אם יש הייתי קונה כרטיס בלי לחשוב פעמיים למרות שגם כרטיס ביד ללוקלה לא מבטיח שהמטוס יצא או שיצא בזמן.
2.אם מזג האוויר כשאתה מגיע לקטמנדו והתחזיות ליום יומיים הקרובים נראים "רע" אפשר לחשב מסלול מחדש ולחשוב על על אוטובוס לפוקהרה וטרק באנפורנה
ציוד כבר אמרו לפני שנעלי הליכה ותרמיל טוב צריך להביא מהארץ ואת כל השאר אפשר למצוא שם ובזול מאיכות נמוכה בד"כ.
לגבי שק שינה התלבטתי בזה קשות בפעם הראשונה אבל בעקבות טיפ החלטתי לסמוך על שמיכות הנאפלים כאשר ציפית או סדין מהביית היוו את השכבה הראשונה תמיד.
לי זה עבד פעמיים אבל אשתי לא מסכימה לצאת בלי שק"ש טוב שהוא שלה לטרק וכשיצאתי אתה בפסח לטיול משפחתי היא הייתה היחידה עם שק"ש למרות שגם היא הסתמכה בלא מעט לילות על השמיכות בגסטהאוס.
יש לשק"ש מחיר!
היום בבוקר התחלתי לארוז תרמיל גדול 75 ליטר עם הרחבה ליותר והייתי בטוח שאני ואשתי נכנס לתרמיל אחד גדול אבל נוכחנו לדעת שלא נסתדר וצריך כנראה שניים בינוניים.
לולא השק"ש שלה יתכן שהיינו מתכנסים לתרמיל אחד.
טיול מהנה
-
נפאל וה-EBCאנחנו התחלנו קצת יותר מאוחר, בשבוע האחרון של ספטמבר נדמה לי. עשינו מסלול יותר ארוך - התחלנו מsalleri (לא רחוק מפפלו, יש מצב ששדה התעופה של פפלו כבר נפתח), מגיעים לשם בג'יפ ולא בטיסה (זה היה טוב כי היה גשום ושדה התעופה היה סגור), עשינו את הצ'ו לה פס (נוראי) בשביל להגיע לגוקיו המדהימה וחזרנו.
לקח סה"כ 22 ימים עם יותר ימי מנוחה ממה שצריך כי לא הרגשנו טוב.
בימים הראשונים היה גשום וקצת מבאס, אבל היו לנו כיסויי גשם וקנינו מטריות והלכנו בטרק עם מטריה חחבסוף הטרק (אמצע אוקטובר) התחילו שיירות מטורפות של מליוני אנשים שהתחילו את הטרק.
בשורה התחתונה- הטרק מדהיםםםםם ולא הייתי מוותרת עליו.
יש מלא אופציות לגוון את המסלול (אנחנו הלכנו לצ'וקונג ועשינו את הצ'וקונג רי - המקום הכי מדהים בטרק ולא הייתי מוותרת עליו בחיים).
לא ממליצה על שק"ש כי גם ככה כבד וקשה בגובה כזה, אבל מאוד קר בלילה.ממליצה לקנות ליינר. בגלל שתגיע מוקדם כנראה שתוכל לבקש עוד שמיכה (בשיא העונה פחות סביר להשיג), או לבקש למלא את המימיה במים רותחים ולישון איתה.
אפשר לקנות ציוד בקטמנדו, אני קניתי שם ליינר לשק"ש, פליז ומקלות הליכה.
נעליים, מכנסיים ומוצ'ילה תקנה בארץ.
-
נפאל וה-EBCתודה רבה!
עזרתם מאד