בלגיה והולנד
-
שלום,
אנחנו טסים לבריסל בעוד כשבועיים, ל- 10 ימים, עם שני ילדים (4.5, 11.5).
התכנון הוא להיות רוב הזמן בהולנד. גיבשנו תוכנית ראשונית.
לילה ראשון בבריסל, למחרת סיור בעיר ונסיעה לסביבות אוטרכט (שם נלון). בתוכנית: יום אמסטרדם (נמו, שייט תעלות) יום בגן החיות בורחס ואולי גם בפארק (נראה לי יותר מדי…), יום אפטלינג, יום נוסף לראות תחנות רוח (זאנסה סחאנס+ וולנדאם/מארקן) או קינדרדייק+ משהו בסביבה, יום באוטרכט או בהארלם, סופ"ש עם המשפחה, ובלגיה.
מכירים את הולנד דיי טוב, ברוב המקומות היינו בעבר, עם הבן הגדול וגם לפני שנולד (אח של בעלי חי בהולנד). ביום האחרון, או יום קודם, חוזרים לבלגיה וחושבים לטייל בארדנים/ מאסטריכט. רצינו לשלב פארק מים (דאנרל…אפשר להכנס רק לפארק המים…?) +פארק חבלים (שמתאים גם לגיל 4.5) , וגם את מוזיאון הרכבת המדהים שבאוטרכט. הכל כמובן תלוי שינויי מזג אויר.
כמה שאלות, למי שחזר לאחרונה:
1. יש כרטיס סים שניתן להשתמש בו גם בבלגיה וגם בהולנד?
2. האם יש הבדל משמעותי בין שכירת הרכב בשדה התעופה או בעיר (בריסל)?
3. האם פארק וואליבי מתאים גם לילד קטן…? (נראה לי שהאפטלינג עדיף, ובכל זאת שואלת…)
4. האם ניתן לבקר באיצטדיון הארנה ( לשלב ביקור קצר בדרך לאמסטרדם)…?
5. חיטהורן- שיט מתאים בספטמבר…?
תודה מראש
-
בלגיה והולנדלגבי ווליבי: יש אזור שלם (play land) שמיועד לילדים צעירים. מובן שבגילאים שלכם עדיף "אפטלינג".
לגבי חיטהורן: אפשרי בהחלט בספטמבר. לא ממליצה לנסוע לשם במזג אוויר גשום.
לגבי ביקור ב"ארנה"- יכול להיות נחמד לילדים חובבי כדורגל
http://www.amsterdamarena.nl/Tours.htm
-
בלגיה והולנדhttp://www.duinrell.com/tikipool/prices
לגבי הפארק דאונרל- אם אני לא טועה יש אפשרות לבקר בפארק המים בכרטיס נפרד רק בשעות הערב כשפארק השעשעוים נסגר.
-
בלגיה והולנדתודה
-
בלגיה והולנדאו משולב עם שעה או שעתיים אחרונות של הפארק, כפי שהבנתי מהקישור שצירפת לאתר שלהם.
האם הייתם בפארק? שווה...? מתאים ליום גשום? יש חלקים מקורים...?
תודה
-
בלגיה והולנדאחרי מספר טיולים בהולנד והשנה טיול של שבועיים רק בבלגיה, אני יכול לומר שלדעתי האישית בלגיה יותר יפה, מגוונת ומעניינת מהולנד. ולכן אם ביקרת בהולנד ואתה נוחת בבריסל הייתי מקדיש יותר לבלגיה. חבל הארדנים מקסים ומלא אטרקציות לילדים והערים ברוג גנט ובריסל מהיפות בכל אירופה. קרא קצת סיפורי טיול ותיווכח
-
בלגיה והולנדתודה, בהחלט נקודה למחשבה. היתה לנו התלבטות לגבי חלוקת הימים בין הולנד לבלגיה. בין היתר בגלל השיקול שהיינו בהולנד דיי הרבה. אכן בלגיה יפה, בעבר היינו גם בחנט, בברוז' ובאיפר לפני שהילדים נולדו. מעניין אותי לבקר עם הילדים באזור של הארדנים, הקצנו לכך יום- יום וחצי, מעט מדי...?
-
בלגיה והולנדאני הייתי שבוע בארדנים ולא מיציתי את האטרקציות באזור
יותר מזה יש שם וילות ברמה מדהימה,
אני למשל לקחתי וילה עם 5 חדרי שינה (יכולה לאחסן בקלות 2 משפחות) עם בריכה פרטית במחיר מאד סביר של 200 יורו ללילה למשפחה בשיא אוגוסט.יש כמובן לינות הרבה יותר זולות של חצי מזה וגם כפרי נופש ומלונות.
בארדנים עיירות יפות כמו דינאן, נאמור, לה רוש ועוד
שווקים ציוריים, טירות, מבצרים, גנים, ארמונות, נהרות, פארקי חבלים, פארקי חיות, מערות נטיפים, קרטינג, ועוד ועוד
החבל לא שטוח ומשעמם כמו הולנד אלא מלא גבעות מוריקות, הכל ירוק כפרי ורגוע.
חפש את סיפור הטיול של שמוליק ל למשל
-
בלגיה והולנדהייתי שלש פעמים כל פעם שבוע...
אז נגיד שאני מהסוג המאד איטי
אבל בשקט 7-10 ימים לארדנים זה ממש לא יותר מדי
אם אוהבים יערות-מערות-טבע-טירות-כפרים ושקט.
לא מתאים לעכברי עיר.
-
בלגיה והולנדאם כבר ביקור בארנה אז לכו על הדבר האמיתי - משחק של איאקס. מתאים גם לימים גשומים כי כל האצטדיון מקורה.
-
בלגיה והולנדתודה. נשמע מעניין...
-
בלגיה והולנדתודה. אנחנו עכברי כפר לגמרי...באים מהכפר ואוהבים טבע, אבל גם ערים...

ובכל זאת שאלה נוספת...
מתכננים להיות ביום/יומיים האחרונים בארדנים, האם יום אחד לדיננט ונמור+ הגעה לשד"ת בבריסל מעשי...? מרתוני...? (כשהלינה בלילה שלפני תהיה באזור נמור).המחשבה הראשונית שלי היתה להקדיש יום לכ"א מהמקומות.
-
בלגיה והולנדחשבנו לשלב עם הגעה לאמסטרדם וטיול בעיר עם שיט ומוזיאון נמו. תודה
-
בלגיה והולנדאםאימא של המרתון

-
בלגיה והולנדזה מה שחשבתי...
אחרי שקראתי את הסיפור המרתק של שמוליק ל, אני מבינה שיש מה לתכנן לפעם הבאה...
הפעם נקדיש יומיים לארדנים, נרד מולקנבורג לכיוון דינאן ונמור, מתלבטת מה לכלול בדרך...מונצ'או רחוק מדי מהכיוון הכללי שלנו...?