טיול 2015 - מערב ארה"ב - יום 1
-
טיול 2015 - מערב ארה"ב (שדה התעופה בדנבר) - יום 30קמתי מוקדם על מנת לסיים את האריזה לקראת הנסיעה הביתה. לאחר ארוחת הבוקר, יצאתי את המלון והחזרתי את הרכב השכור. משם השאטל לקח אותי לטרמינל ועשיתי check in בחברת יונייטד אירליינס.
הטיסה הראשונה היא לוושינגטון. בעודי עולה למטוס והולך בשרוול, נציגת יונייטד קוראת לי ולאחרים לצאת החוצה. במטוס יש תקלה. הטיסה נדחית. אותה נציגה קראה למי שיש לו קונקשיין לחוץ לפנות לשירות הלקוחות של יונייטד. היות ולי היתה כשעה בלבד בוושינגטון לפני הטיסה לבריסל, פניתי לשירות הלקוחות. הנציגה שם שינתה את הטיסות שלי, כך שאטוס מדנבר לניוארק ומניוארק לארץ.
אכלתי צהריים והלכתי לשבת בשער של הטיסה לניוארק. והנה, גם טיסה זו נדחית. הלכתי שוב לשירות הלקוחות כאשר הבנתי שכנראה לא אוכל לעלות על הטיסה לארץ בשל האיחור. הנציגה שם רשמה אותי לטיסה של יום שישי אחה"צ לניוארק.
האיחור בטיסה לניוארק גדל וגדל ובמקום לצאת ב- 15:43 היא היתה כבר אמורה לצאת ב- 18:50. יונייטד הביאו מטוס חלופי ובסוף הטיסה יצאה ב- 17:15.
עוד פשלה של יונייטד. גם לי וגם לאדם אחר היה כרטיס לאותו מושב. כמו שנאמר, החזקה היא 90% מהחוק. אני עליתי אח"כ ונאלצתי לשבת במקום אחר.
ביציאה מהמטוס, נאמר לי שהטיסה לארץ טרם יצאה וחשתי לשער, אלא ששם נאמר לי שדלת המטוס נסגרה ושלחו אותי לשירות הלקוחות של יונייטד, די רחוק מהשער.
בשירות הלקוחות נתנו לי שובר למלון רמדה של שדה התעופה, שוברים לאוכל וכרטיס עליה למטוס לטיסה של שישי ב- 16:45. היות ולא יכולתי לקבל את המזוודה ששלחתי אלי מפאת השעה המאוחרת, הם נתנו לי גם שקית עם פריטי טואלטיקה כמו סכין וקצף גילוח, ומברשת ומשחת שיניים.
לקחתי את השאטל למלון, שם ביליתי את הלילה. המלון, אגב, מיושן. הכריות לא היו נוחות וגם היה רעש קבוע, אם כי מונוטוני. הצלחתי לישון, אבל קמתי לאחר 3 שעות עם כאב ראש. אחר כך, הצלחתי להרדם שוב לעוד מספר שעות.
-
טיול 2015 - מערב ארה"ב (סיום) - יום 31קמתע בבוקר בשעה לא מאוחרת. בערך ב- 8:30 ירדתי לארוחת בוקר במלון. ארוחה זו היא בתשלום של $14.30, שתמורתם מקבלים מזנון הדומה לזה שישנו ברוב בתי המלון בהם לנתי. ביצים, בשר כלשהו, לחמים שונים וכו'. כמובן שיש גם מיץ (תפוזים, תפוחים) ותה/קפה.
שילמתי להם ב- 2 שוברים של יונייטד בצרוף 30 סנט.
יצאתי לשדה עם השאטל של המלון ב- 11:30, וזכיתי לבדיקת בטחון מהירה כי לא היו כמעט אנשים. לו הייתי מאחר בשעה, הסיפור היה ארוך יותר.
ארוחת צהריים בשדה במחיר מפולפל. כריך בשר עם כוס שתיה עלה במסעדה עם הגשה קרוב ל- $20. עם הטיפ $22.50, כאשר התשלום היה בשני שוברים של יונייטד ($14) + השלמה בכרטיס האשראי שלי.
הטיסה הביתה יצאה ונחתה בזמן. ישבתי בין שני זוג יהודיים מקונטיקט (היא מעדיפה חלון, הוא את המעבר, ואני ביניהם). הם חשבו תחילה שיהיה ביניהם כסא ריק. גם אני חשבתי שבשעת הטיסה כבר אהיה בבית. שוחחתי איתם חלק מהטיסה, וגם הספקתי לצפות בשלושה סרטים.
המזוודה שלי היתה בין הראשונות שיצאו. למרבה הפתעתי, היתה מזוודה אחרת מאותו סוג וצבע כמו שלי, ובתחילה הורדתי אותה. מיד שמתי לב שזו לא מדובר במזוודה שלי, והחזרתי אותה. לאחר 2-3 דקות, הופיעה המזוודה שלי, כך שבסך הכל יצאתי מהשדה במהירות. מציאת המזוודה היתה מעין נס קטן לאחר שינויי הטיסות שעברתי יום קודם. לפחות זה עבד טוב.
-
טיול 2015 - מערב ארה"ב - סיכוםלסיכום - טיול בין 30 יום שהתמקד במרכז וצפון איזור הזמן mountain.
הנקודה הצפונית ביותר - Many Glacier בפארק הלאומי Glacier.
הנקודה הדרומית ביותר - Cortez בקולוראדו והפארק הלאומי Mesa Verde.
הנקודה המזרחית ביותר - Bismarck, בירת דקוטה הצפונית, שבאיזור הזמן central.
הנקודה המערבית ביותר - הפארק הלאומי Canyonlands ביוטה.
הטיול התמקד בטבע הפתוח, ועבר בעיר הגדולה דנבר, ולא באף עיר גדולה אחרת. גם בדנבר הביקור היה קצר. פיספסתי ביקור במטבעה בדנבר (הייתי צריך להזמין תור לביקור זמן רב יותר מראש), הביקור שרציתי לעשות בעיר, כך שלא ממש טיילתי בעיר.
הרכב - פורד פיוז'ן. הקבלה מאלאמו היתה לא נכונה מבחינת מיילז', אבל להערכתי בחודש הימים הזה נהגתי מעל 7,000 מיילים. זה די קונסיסטנטי עם טיולים קצרים יותר שעשיתי באיזור זה. הרכב היה נוח עם מקום מספיק בתא המטען למזוודה גדולה, טרולי ועוד מקום למגש בקבוקי מים ולציוד מסוים ששמרתי מחוץ למזוודות בתא המטען. אני חושב שניתן היה להכניס אליו עוד טרולי, בודאות ואולי גם עוד מזוודה, כאשר האכסון היה בשכבות.
בתי המלון - ישנתי במספר רשתות בתי מלון. בנוסף היתה גם לינה ב- Greybull Motel שאיננו חלק מרשת ובמלון Many Glacier המנוהל על ידי Xanterra.
3 לילות (2 בהולידיי אין ו-1 בבסט ווסטרן) היו על חשבון נקודות מועדון הלן המתמיד. 3 לילות נוספים על חשבון תלושי שי של Orbitz שהיו לי (נשאר לי גם קצת עודף בתלוש האחרון).
עיקר הלינות היו ברשתות IHG (הולידיי אין) והילטון (בעיקר מלונות Hampton Inn).
נוסף על כך 3 לילות במלונות Mariott, שני לילות במלונות קבוצת Wyndham, כולל הרמדה בניוארק ולילה אחד בבסט ווסטרן.
הביקור התמקד בשטחים בניהול רשויות פדרליות. לכן, הכרטיס America The Beautiful היה השקעה מצוינת שחסכה לי עשרות דולארים. הביקור עבר בארבעת הפארקים המרכזיים של הרי הרוקיס האמריקאניים:
Rocky Mountain National Park
Glacier National Park
Yellowstone National Park
Grand Teton National Park
בפארקים הלאומיים באיזור מואב: Arches ו- Canyonlands
כמו כן ב-
Mount Evans (בניהול רשות היערות)
Maroon Bells (בניהול רשות היערות)
Mesa Verde National Park
Colorado National Monument
Dinosaur National Monument
Theodor Roosevelt National Park
עברתי במדינות: קולוראדו, ויומינג, מונטנה, דקוטה הצפונית ויוטה. ביקרתי בבירות של שלוש מדינות: קולוראדו, דקוטה הצפונית ומונטנה.
עשיתי טיולים רגליים ברוב ימי הטיול.
חיות שראיתי בטבע (לא כולל ציפורים):
דוב שחור אחד
red fox
Pronghorns
Moose (נקבות וצאצאים)
Elk
Bison
Mule Deer
Mountain Goats
Bighorn Sheep
Desert Bighorn Sheep
Cottontail Rabbit
Prairie Dogs
דורבן אחד
סנאים
Chipmunks
-
ברוך השב !ועל זה "כוורת" היו שרים: "בכל זאת הגענו למרות הכל".
התאוששות קלה !
-
ברוך השב !תודה רבה.
אגב, שני לקחים מהנסיון שלי:
- אם מעורבת טיסת פנים, להשתדל שיהיה פרק זמן לא קטן עד הטיסה הבאה. למשל, 2.5 - 3 שעות ואפילו קצת יותר. טיסות פנים רבות מתעקבות ואפילו מתבטלות. כנגד הביטולים קשה לעשות משהו, אבל לפחות כדאי לנסות ולהתכונן לעיקובים.
- תמיד להחזיק בגדים נקיים ליום אחד או שניים בתיק העליה למטוס, גם כאשר נוסעים הביתה.
-
ברוך השב !כרגיל אצלך, כל הכבוד להשקעה ולפירוט.
חזרנו יום אחריך,עם קונקשנים ארוכים שמצד אחד עייפו,אבל אפשרו כמה תיקונים לגבי טיסות ההמשך.
מוני
-
הוזכר על-ידי
dhz -
הוזכר על-ידי
dhz -
הוזכר על-ידי
dhz