ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    רומניה- הדרכים בלילה

    פורום טיולי משפחות
    4
    15
    7062
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shirlula10
      shirlula10 נערך לאחרונה על ידי

      שאלה קצת לא קשורה... עד כמה מסוכן ליסוע בלילה ברומניה.

      מקום הלינה שלנו בכפר סיבאל ואנחנו נהיה בסיביו עד עשר בלילה לערך. מדובר בנסיעה של 22 דקות.

      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אילן Ilan
        אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

        רומניה- הדרכים בלילה

        שלום שיר !

        - הסכנה בנהיגת לילה היא בכבישים הראשיים בהם נוסעים בלילה הטריילרים והסמי-טריילרים המעבירים סחורות בין המדינות. הם נוסעים במהירות ולא ממש מתייחסים למכוניות הפרטיות. 

        - אתם יכולים לנסוע ללא חשש לסיביאל בשעה מאוחרת , כמובן בזהירות הנדרשת מנסיעה בכביש לא מוכר . לסיביאל לא נוסעים דרך הכביש המהיר A1/E81 אלה דרך הכביש הישן 1 , כאן במפה , שאינו מועדף ע"י נהגי המשאיות הגדולות .

        - מצרף כאן את מפת הכבישים המהירים המתוכננים ברומניה . עד יולי 2015 הושלמו כמעט 700 ק"מ בלבד מהמתוכנן .

         

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • shirlula10
          shirlula10 נערך לאחרונה על ידי

          רומניה- הדרכים בלילה

          תודה אילן. יש מצב להיתקל בדובים בלילה?

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • ענתנת
            ענתנת נערך לאחרונה על ידי

            רומניה- הדרכים בלילה

            אם מתגנבים לגן חיות Wink

             

            אגב, למה לא לישון בסיביו עצמה?

            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • אמה
              אמה נערך לאחרונה על ידי

              רומניה- הדרכים בלילה

               לא רשמת מי נוסע,וכמה אנשים,גילאים??

              מה המסלול בערך??ולמה באמת ללון בסיביאל? ולא בסיביו עצמה או בפרבריה.

              לא מצאתי משהו מיוחד בעיירה,שבאמצע יום הייתה מאוד שוממת.

              יש בה וודאי פנסיונים מעולים,כמו באזורים אחרים גם.

              בדרך כלל מגיעים אליה תיירים בקבוצות ומארחים אותם למופעי פולקלור,ארוחות,וסיבוב בכרכרת סוסים.ציפינו לראות משהו מכל זה,אך לצערי,נראה כי כולם הלכו לישון או עברו מקום..חיפושנו מי לשאול על אפשרות של כרכרת סוסים,סיור רכוב,,מסעדה בייתית..אך לא היה את מי לשאול.ולנער שעסק במלוי המיים לא רצינו להפריע.

              סיביאל-בתמונות

              P6150066 (Large).JPGIMG_3071 (Large) (2).JPGIMG_3072 (Large).JPGIMG_3074 (Large).JPGIMG_3073 (Large).JPG
              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • shirlula10
                shirlula10 נערך לאחרונה על ידי

                רומניה- הדרכים בלילה

                היי אילן, מהינה שאתה מומחה ברומניה! אנחנו זוג עם תינוק בן שנה וקצת. בחרנו ללון בסיבאל בלילה הראשון כי מקום הלינה נאאה אותנטי עם נחל במרכז והרבה ירוק. מעדיפים ללון בכלל במקומות אותנטיים ולא בבתי מלון. מסלול הטיול הינו יום ראשון נסיעה משדה התעופה דרך כביש c7 עצירה באגם וידרורו ובלאה וסיור בסיביו. לינה בסיבאל. יום שני אלבה יוליה טורדה מכרות מלח וקניון וסיור בסיגישווארה לינה סיגישווארה יום שלישי נסיעה לטירה בראשנוב משם לבראן מבראן כרכרות על סוסים וארוחת צהריים בכפר מואציו. אם נשאר זמן נסיעה למגורה והכפר שלידו.חזרה ללינה בפויאנה ברשוב. יום רביעי- סיור קצר בפויאנה, קניון 7 המדרגות, כפר פארגמר סיור בברשוב לינה בברשוב. יום חמישי נסיעה דרך פרדיאל לסינאיה. סיור בסינאיה משם לבוקרשט. יום שישי בוקרשט ועיסה חזרה אשמח להמלצות ושדרוגים ממך המומחה. לא בטוחה שקניון 7 המדרגות מתאים עם התינוק על הגב במנשא... שוקלת לוותר, מה אתה אומר? יש לך מושג מה מזג האוויר שם כרגע? תודה על עזרתך הרבה והנדיבה.

                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • אילן Ilan
                  אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

                  רומניה- הדרכים בלילה

                  שלום שיר !

                  שלא כהרגלי , הפעם אענה תשובה ארוכה.

                  1. שאילתך לגבי דובים הזכירה לי נשכחות מטיולנו באוסטריה לפני עשור שנים.

                  נסענו ספונטני , חבר שאל בשבת אם מוכנים להחליף את השותפים שלהם שנבצר מהאישה לטוס וביום רביעי בבוקר היינו על טיסת ארקיע למינכן.

                  בטיולים כאלה מתחלפים בנהיגה. יום אחד נסענו להלשטאט, הגענו בשעות הערב ובחזרה לצימר נהג חברי. אני וזוגתי ישבנו מאחור וקרה מה שקורה בדרך כלל ליושבים מאחור, נרדמתי .

                  לאחר כמה זמן התעוררתי מרעש אדיר של תנועת מכוניות וראיתי במרחק קטן מהחלון קיר אדום-חום . התברר שזו הייתה משאית עם מכולה גדולה. היה לי  מוזר לראות משאית גדולה כש ידעתי שהדרך לצימר עוברת בכבישים משניים בתוך היער.

                  שאלתי את חברי למה אנחנו על כביש ראשי והוא ענה לי בשיא הרצינות, קראתי שביערות יש זאבים והחלטתי לעקוף את היער . נו, מה יכולתי לענות ?

                  2. עכשיו לשלב השאילה הזהה :

                  - לדעתי כמעט ואין סיכוי להיתקל בדובים על הכבישים . גם לא ראיתי מקרים כאלה בטלוויזיה או העיתונות הרומנית . בניית הכבישים הקטינה את שטח המחיה שלהם. תוכלי ללמוד על הדובים במקבץ שלי פרפראות רומניה , הודעה מס' 38 / כותרת 32 .

                  - ממליץ לקרוא את כל מקבץ פרפראות רומניה בו תמצאי עידכונים חדשים. לנוחיות הצפיה בכל המקבץ צריך לפתוח כל " המשך " שבשורה הראשונה בחלון חדש .

                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • אילן Ilan
                    אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

                    רומניה- הדרכים בלילה

                    היי שיר !

                    1. את שאלת שאילות ממוקדות וממש לא היה צורך למסור פרטים שלא התכוונת מלתחילה למסור.

                    2. אתחיל מהשאילה האחרונה , מזג האויר כרגע :

                    - בדיוק ראיתי את החדשות בטלוויזיה הרומנית. היום ומחר גשום ברוב חלקי רומניה וחשש לקוד צהוב באזור המרכז ( מחוזות בראשוב, בוקרשט.. ) . הטמפרטורות 18 עד 22 מעלות ויותר נמוכות במקומות הגבוהים ( 9 - 13 מעלות, בסיניה 11 מעלות ).

                    - ביום ראשון מזג האויר מתחיל להשתפר וביום שני חוזר לטמפרטורות הממוצעות בעונה 23 - 25 מעלות ללא גשם .

                    - אתמול בלילה היו תאונות עם נפגעים בגלל הכבישים הרטובים , לתאם את מהירות הנסיעה למצב הכביש ולתנאי מזג האויר.

                    3. ממש שמחתי לראות , שגם אתם כמונו, מעדיפים את המקומות האותנטיים ולא בתי מלון . שאלתי גולש שפנה אלי לפרטי למה הוא מעדיף את הלינה בערים הגדולות ולא בטבע הרומני והוא ענה לי תשובה הגיונית : הם גרים במקום קטן ושקט ולכן מעדיפים את הרעש והפעילות של העיר .

                    4. מסלול :

                    א.  יום ראשון נסיעה משדה התעופה דרך כביש c7 עצירה באגם וידרורו ובלאה וסיור בסיביו. לינה בסיבאל.

                    - מסלול ארוך מאוד בטח עם תינוק בן שנה, 350 ק"מ וכשמונה שעות ברכב . אם מזג האויר גשום לא מומלץ לנסוע דרך כביש הטראנספאגאראש .

                    ב. יום שני אלבה יוליה טורדה מכרות מלח וקניון וסיור בסיגישווארה לינה סיגישווארה ג. יום שלישי נסיעה לטירה בראשנוב משם לבראן מבראן כרכרות על סוסים וארוחת צהריים בכפר מואציו. אם נשאר זמן נסיעה למגורה והכפר שלידו.חזרה ללינה בפויאנה ברשוב.

                    - הכביש לכפר PESTERA הוא בעליה ועם סיבובים ומקווה שהבן לא רגיש לסוג כזה של נסיעה . אצלנו אחד הנכדים הקיא בדרך והיה צורך לעצור, להחליף בגדים, לבקש ממקוני לשטוף את כיסא הבטיחות ולהמשך הנסיעה שמנו על הכיסא הרטוב מגבות .

                    המשך הכביש מכפר PESTERA עד הכפר MAGURA לא סלול ולכן לא מומלץ לנסוע בו בזמן גשם או זמן קצר לאחר שירד גשם .

                    - זוג הנכדים הצעירים שהיה בגיל הזה בטיולנו הראשון נהנה מאוד במכרה המלח סלאניק פראחובה ומבית הילדים והנדנדה שבחצר הפנסיון .

                    - הנכדים שלנו אהבו מאוד את הבייגלה הרומני בצורה 8, הגדולים והרכים ולא הקטנים הקשים .

                    ד.יום רביעי- סיור קצר בפויאנה, קניון 7 המדרגות, כפר פארגמר סיור בברשוב לינה בברשוב.

                    - גולשת שחזרה השבוע מרוניה עם ילדים סיפרה שלקח להם כחמש שעות. המסלול אינו מומלץ לילדים מתחת לגיל 7 ( ילדים קטנים מקבלים ריטמת קשירה להורה )  אך אם יש לכם מנשא והבעל חזק פיזי אז אפשרי. כמובן לא לבקר בקניון בזמן גשם .

                    ה. יום חמישי נסיעה דרך פרדיאל לסינאיה. סיור בסינאיה משם לבוקרשט.

                    ו. יום שישי בוקרשט ועיסה חזרה אשמח להמלצות ושדרוגים ממך המומחה. לא בטוחה שקניון 7 המדרגות מתאים עם התינוק על הגב במנשא... 

                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • shirlula10
                      shirlula10 נערך לאחרונה על ידי

                      רומניה- הדרכים בלילה

                      היי אילן תודה על התשובה המפורטת, סליחה על הבורות מה זה קוד צהוב? אמרו לי שכביש 7c ממש יפה ולא לפספס... אני ממש אצטעג להוריד אותו מהתכנון ... לפי גוגל מדובר ב6 שעות נסיעה... מה דעתך? לבטל?

                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • shirlula10
                        shirlula10 נערך לאחרונה על ידי

                        רומניה- הדרכים בלילה

                        אגב ממה שמטיילים רשמו בהמלצות בקניון 7 המדרגות יש גם מסלול של שעה. לא?!

                        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • אילן Ilan
                          אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

                          רומניה- הדרכים בלילה

                          היי !

                          - הרומנים נותנים קודים, צהוב, כתום, אדום ( כמו רמות הכוננות בצבא ) לתופעות הטבע ומסמנים על המפות המטאורולוגיות כמו כאן לדוגמה .

                          - הקודים יכולים לציין, גשמי זעף והצפות, טמפרטורות או שלגים .

                          - רק ההליכה מהחניה ב-DAMBU MORI ועד הקניון היא של כשעה . 

                          - הטראנס הוא אחד הכבישים היפים ברומניה ואם מזג האויר יפה ממליץ לעבור אותו.

                          תוכלו לעצור לארוחה באלבוטה בה קיים חדר משחקים לקטנים כמו בגימבורי .

                          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • shirlula10
                            shirlula10 נערך לאחרונה על ידי

                            רומניה- הדרכים בלילה

                            אילן אתה ממש גאון! תודה ושנה מתוקה לך ולמשפחתך

                            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • אמה
                              אמה נערך לאחרונה על ידי

                              רומניה- הדרכים בלילה

                              shirlula ,אני ממש לא מנסה לשנות לך תכנון.

                              רק מבקשת שתסכלי על המפה,תראי את המרחקים,תקראי  קצת חויות של מטיילים נוספים,במיוחד עם ילדים או אנשים מבוגרים .

                              זה לא אותו מצב לטייל כזוג אנרגטי צעיר,או לטייל עם תינוק בן שנה+ ,או אנשים בוגרים.נכון שלכל אחד את תחומי עיניין שלו,ומסלול שאמור להתאים לו.

                              ברומניה,יש המון פנסיונים נהדרים,לא חובה ללון בבתי המלון.יש גם מלונות פרטיים קטנים ממש ע' נהר ויער.נהרות ויערות ממש לא חסר ברומניה.

                              תקחי לדוגמא את היום הראשון.

                              טיסה לבוקרשט קצרה יחסית,שעתים וחצי..עדיין יש צורך להגיע לשדה תעופה כמה שעות לפני (בארץ) יוצאים בבוקרשט לפחות שעה עד שיוצאים,  מקבלים מזוודות ורכב,מכוונים את ניווט ויוצאים לדרך...

                              עצירות לאוכל,שרותים,אוכל?קצת לחלץ עצמות? הדרך ליום הראשון היא 7 שעות נהיגה! כ400 ק"מ אם לא נכנסים לאף עיירה או מקום שנראה לכם מעניין.

                              אתם אמורים לעצור על אגם וידרארו?לעצור עוד היכן שהו,ליהנות מהנוף. אגם בלאה? לשבת על מרפסת מעל האגם,להיסתובב בין הדוכנים,לאכול צהרים באלבוטה,לתת לילדון קצת ג'ימבורי,לטייל בסיביו היפה ולהגיע ללינה עם נחל בסיביאל.איזה כפרי ואיזה נחל..לא ישאר כוח להעיף מבט אפילו.

                              יום השני רק 4 שעות נסיעה

                              לא הרבה יותר קל.נגיד שתבקרו בסיביו למחרת בבוקר אם לא הספקתם אותה יום לפני או תוותרו.אלבה יוליה,טורדה,מכרה מלח כן תורים לא תורים להיכנס,קניון טורזי אולי...ונסיעה לסיגהשורה..

                              נגיד סיור בסיגהוארה בבוקר למחרת..

                              יום שלישי- יום קל 3 שעות נהיגה..

                              בדרך תעצרו בRUPEA. לינה בפויאנה,אומנם רק כ15-17 ק"מ אבל די מיותרת.לסיבוב הכרות אולי כן,ללינה ככב עדיפה רשנוב ופרבריה,פרבריה של ברשוב,אפילו בראן. לצערי,לא רבים שבים לכתוב על הטיול שלהם ברומניה,יש בבלוגים..לא מעט שלנו בפויאנה כלינת כוכב סיכמו אותה כמיקום פחות נוח ליציאה וחזרה יום יומיות.היא גם יקרה יותר,תיירותית מאוד במיוחד לגילאים בוגרים.

                              או נהדרת בעונת הסקי!

                              יום רביעי נשארים באזור,ועוברים ללון בברשוב,למה לעבור? תשנו מראש בה את שתי הלילות.

                              יש לילה נוסף בבוקרשט או רק מגיעים אליה לטיסה?

                              קחי בחשבון שכל הכבישים חוץ מהיום הראשון  כביש עד קורטאה...עוברים דרך העיירות.מהירות נסיעה מקסימלית 70 ק"מש,ובעיירה 50.בתנאי שאין לפניכם משאית,טרקטור, או סוס ועגלה.

                              תעשי חישוב נוסף. תעייני בבלוגים הרבים.

                              אמה

                               

                              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • shirlula10
                                shirlula10 נערך לאחרונה על ידי

                                רומניה- הדרכים בלילה

                                היי אמה, תודה על ההודעה. מה לדעתך כדאי לי לשנות במסלול? לוותר על נסיעה דרך c7 ביום הראשון? על קניון 7 המדרגות נוותר לצערי... עדיף ליסוע ישירות לסיביו?

                                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • אמה
                                  אמה נערך לאחרונה על ידי

                                  רומניה- הדרכים בלילה

                                  אם מזג האויר מאפשר נסיעה על הכביש טראנספגרשן הייתי כן עולה עליו,אבל בונה לי ללון איפה שהוא בדרך.תלוי בשעות הגעה..ועייפות. תבדקי מקומות לינה באלבוטה.או סביב אגם וידרארו.או למשוך לפרברי סיביו ולטייל בעיר על הבוקר.

                                  היום הראשון והשני מאוד קשים.

                                  אולי לבקר במכרה מלח באזור פרחובה הקרוב יותר..ולוותר על טורדה.

                                  הילד קטן מאוד,פחות יהנה משלל המתקנים שם,ולהגיע עוד שעה לשם + הביקור,נראה לי פחות מתאים...

                                  בכלל אתר זה מעניין מאוד

                                  שוב,במסגרת הימים שלכם.היינו בכל המכומות האלה ונהנינו מאוד..במסגרת זמן ארוכה יותר.

                                  באזור ברשוב,לינה במיקום אחד.לא לפצל.אין טעם.יש כמה חוות סוסים באזור עם פנסיונים.

                                  ב7 סולמות לא היינו.בזמנו,לפני השיפוץ הוא לא התאים לנו.היום, לאחר השיפוץ אולי הייתי בודקת.לא עם תינוק על הגב.אבל זאת אני..קצת פולניהblush

                                  מהבלוגים

                                   

                                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון
                                  ×