זריקה כנגד קדחת צהובה
-
שלום ,
אנו זוג שאמורים לטוס לפיליפינים בפברואר 2016 ,טסים בחברת 'אתיופיאן איירליינס' .השבוע התחסנו לקראת הנסיעה ,במהלך השיחה עם האחות במקום ,לדבריה מי שטס ונוחת נחיתת ביניים באתיופיה למספר שעות ,מחויב לקבל זריקה שכזו ,אם לא קיבל, בשדה התעופה יכפו עליו את הזריקה.
אנו אמורים להיות באדיס אבבה כ-10 שעות ,כולל מלון, היש אמת בקביעה הזו?
תודה עופר
-
זריקה כנגד קדחת צהובהאמנם אתם טסים לפיליפינים שבאסיה , אבל השאלה היא על אתיופיה שבאפריקה .
לעניות דעתי , המקום המתאים לשאול את השאלה הזו זה פורום אפריקה .
-
זריקה כנגד קדחת צהובהפורום בריאות או מרפאת מטיילים
-
זריקה כנגד קדחת צהובהאני לא חושב שפורום בריאות יעזור לו בשאלה הספציפית הזו .
בפורום בריאות יגידו אם מי שמטייל באתיופיה צריך או לא צריך לקבל זריקה נגד קדחת צהובה .
השאלה של השואל הזה היא אם יכפו עליו בנמל התעופה לקבל זריקה .
תשובה לשאלה הזו יכול לתת רק מי שהיה בקונקשן ארוך באתיופיה .
אבל בכל מקרה, לדעתי האישית, גם אם יכפו עליהם לקבל זריקת חיסון זה לא סוף העולם . אם מדינה משקיעה כסף בלשים עובדי בריאות 24 שעות ביממה בנמל התעופה בשביל דבר כזה , אז כנראה יש דברים בגו .
-
זריקה כנגד קדחת צהובההיי עופר... לפני שנה הייתי בטיול באתיופיה, אף אחד בשדה התעופה לא שאל אותי אם עשיתי את החיסון הזה. אני יודע שיש את הדרישה הזאת לגבי מדינות אחרות באפריקה.
-
זריקה כנגד קדחת צהובההי
המדינות בהן קיימת המחלה (כמו אתיופיה למשל) לא מעניין אותן אם התחסנת או לא. זו החלטה פרטית שלך אם אתה מוכן להסתכן ולחלות או לא.
במדינות בהן המחלה לא קיימת (פיליפינים למשל) אבל יש בה תנאים להתפתחותה והתבססותה, ידרשו ממך במדה והגעת ממדינה נגועה ואינך מחוסן, להתחסן במקום (בשדה התעופה) או לחזור למדינה ממנה הגעת (חזרה לאתיופיה)
כמובן שכל הפרוצדורה תהייה על חשבונך ובאחריותך.
-
זריקה כנגד קדחת צהובהמצטרף לתשובת צפריר.
בדרך לקניה עצרנו באדיס. אמנם רק לשעה, אבל לא נשאלו שאלות למרות שעברנו ביקורת.
בקניה הסיפור היה אחר.