קייץ 2016 - לא??ן!!!
-
שלום לכולם
אנו זוג + 4 ילדים (15, 12, 8, 5 בשנה הבאה)
מחפשת יעד לאוגוסט
2016
היינו במקומות הבאים:
אנגליה (בעיקר בלונדון),
תאילנד (מרכז, צפון ודרום)
רומניה (טיול מקסים של 10 ימים)
אוסטריה - חבל זלצבורגלנד
אוהבים לנסוע לתקופה של 10 ימים עד שבועיים, אוהבים טיול טבע, מעדיפים עד 2 כוכבים, מעוניינים לנהוג עד שעה לכל כיוון, בדרך כלל לא מטיילים בערים, לא הולכים לקניונים (מאוד קשה עם 4 ילדים...). עדיפות לינה בצימר (במלון צריך 2 חדרים וזה מייקר), בדרך כלל אוכלים במסעדה פעם אחת ביום.
מחפשים יעד שיהיה שונה מאוסטריה (הטיול האחרון), מקום שיאפשר לינה של כולם יחד (צימר או בית דירות), שלא יהיה חם מדי באוגוסט. מקום עם אתרים שיתאימו לנוער וילדים.
תודה רבה לעונים,
יעל
-
קייץ 2016 - לא??ן!!!מה הכוונה ביעד ששונה מאוסטריה?
אוסטריה מאוד מגוונת. האם הכוונה ליעד לא הררי? קרוב לים?
האם האלפים הצרפתים מספיק שונים מבחינתכם?
מה התקציב?
-
קייץ 2016 - לא??ן!!!הכוונה לא להגיע ליעד שדומה מבחינת אטרקציות ונופים, כלומר לא ליער בשחור / סלובניה כי הבנתי שמדובר באותם נופים ובאטרקציות זהות.
מבחינת תקציב , סדר גודל של 35 אלף
-
קייץ 2016 - לא??ן!!!אלפים הצרפתיים.2 כוכבי לינה יתאימו לחלוקה של המסלול.סביב ההרים וסביב האגמים.קניוני טבע,טירות,רכבלים,שייט,עיירות,נסיות לא ארוכות מאוד.סופרים טובים.ובתי דירות,פנסיונים..
יש המון חומר קריאה ,בלוגים,טיפים באתר ובכלל.
בתחילת אוקטובר איזי ג'ט יפתחו לוח טיסות מסוף יוני לקייץ,כדאי לבדוק ולראות אם מתאים לכם ,ולהיות ארוכים לרכישת הטיסות.
-
קייץ 2016 - לא??ן!!!אוקיי, דווקא לא חשבתי על האיזור הזה אבל אתחיל לבדוק אותו.
היכן נוחתים בדרך כלל כשמטיילים באיזור זה? ג'נבה?
לגבי עלויות - האם מישהו יכול לתת כיוון על עלויות באיזור הזה? אני מניחה שיותר יקרה מאוסטריה.
מה עם צפון איטליה? האם הוא יכול להיות אתר מתאים לילדים ונוער?
שוב תודה
-
קייץ 2016 - לא??ן!!!צפון איטליה מאוד מתאים לילדים ונוער אבל די דומה לאוסטריה.
מקומות שונים : קרואטיה מדרום לצפון ( או להיפך ).
מקומות שלא הייתי אבל ברשימה שלי ודי שונים:צפון יוון, איסלנד
-
קייץ 2016 - לא??ן!!!טסים לג'נבה,אם תהיו זריזים,תצליחו לתפוס מחירים טובים כשאיזי ג'ט יפתחו את הקייץ( תחילת אוקטובר)
הדירה שהיינו בה בטלואר,על אגם אנסי ממש,מאוד ממליצה.3 חדרי שינה,2 שרותים אמבטיות ,מכונת כביסה,מטבח מאובזר כולו.
יש המלצות רבות ב1001 טיפים.יש דירות מלון בשמוני,פנסיונים בעיירות קטנות יותר..גם לילדים יש שפע אפשרויות..תתחילי מבלוגים.
סלובניה קרואטיה יכולות להיות גם הן אפשרות נהדרת.
-
קייץ 2016 - לא??ן!!!הולנד או נורמנדי ובריטני
באגם גארדה הבעיה שבהחלט חם באוגוסט
-
קייץ 2016 - לא??ן!!!אם כך, המקומות הרלוונטים שעומדים על הפרק:
1. אלפים הצרפתים / דרום צרפת
2. צפון איטליה
3. סלובניה
4. הולנד
שאלות:
1. האם סלובניה לא מזכירה מדי את אוסטריה? מאוד אהבנו את אוסטריה אך חוששת שתהיה תחושה שהטיול חוזר על עצמו.
2. לגבי הולנד, הנוף בהחלט שונה אבל יש לי הרושם שיש פחות אטרקציות לנוער - האם נכון?
3. מבחינת עלויות, כיצד הייתם מדרגים את המדינות? משפחה נוספת מצטרפת והתקציב שלהם נמוך משלנו.
4. מבחינת מזג אויר, מי מהמדינות סבירה? אני יודעת שאיטליה יכולה להיות חמה מידי אך בהחלט פחות נהנים מגשם
יעל
-
קייץ 2016 - לא??ן!!!לדעתי הולנד קצת פחות מתאימה למתבגרים והטיול בה, די יקר יחסית.
מובן שאם מחפשים מוצאים אטרקציות בכל מקום, אבל ביחס לאלטרנטיבות- הייתי מוותרץ עליה.
-
קייץ 2016 - לא??ן!!!סלובניה וקרואטיה מדהימות, והטיול מאוד מגוון. סלובניה אכן דומה לאוסטריה אבל גם אנחנו טיילנו שנה אחרי שנה וזה לא פגם בטיול. בקרואטיה אפשר לשלב יומיים שלושה באזור הים כך שמשלבים גם נוף שונה.
מבחינת עלויות לדעתי קצת יותר יקרה מאוסטריה. אבל אפשר לסיים ב30,000 ש"ח.
אפשר גם סלובקיה שהא זולה יותר, אבל לדעתי מבין השלושה המדינה הכי פחות מגוונת מבחינת נופים
.
-
קייץ 2016 - לא??ן!!!אני גם ממליצה על הולנד. היינו עם ילדים בקשת גילאים רחבה (3-15) ולכולם היה מה לעשות. בנוסף, מזג האוויר היה מעולה. היו שני ימי גשם אבל יש גם שפע אטרקציות מקורות ומעולות.
המתבגרת שלי מתחננת לחזור לשם. גם שונה לגמרי מאוסטריה.
לגבי המחירים, אמנם יקר יותר מאוסטריה, אבל לא נראה לי שיקר משמעותית אם בכלל מסלובניה וצרפת.
אנחנו סגרנו את הטיול ב-23,000 ש"ח לשמונה ימים, כולל העלויות בהולנד (דלק, אטרקציות...) בעינינו לא היה יקר בכלל שם.
גם צפון איטליה מאוד יכולה להתאים. הנופים שונים, האווירה שונה, יש גם טיולים רגליים ופארקים...
אכן, מזג האוויר עלול להיות (שא להגיד צפוי להיות) חם מאוד. כן אגיד לך שחברים היו שנה שעברה בסוף אוגוסט והיה להם קריר עם גשם.
לא יודעת לגבי צרפת וסלובניה, אבל גם הן נשמעות מבטיחות.
לגבי עלויות:
אני חושבת שהולנד ואיטליה בראש הרשימה, במחירים די דומים,
לגבי סלובניה וצרפת, שוב, לא יודעת, אבל מניחה שמהמחירים זולים במעט מהולנד ואיטליה ודי דומים אחת לשנייה.
אריטה.
-
קייץ 2016 - לא??ן!!!חברים יקרים
אז ככה, לאחר קריאה של מספר לא קטן של בלוגים על סלובניה, היא אכן מאוד מזכירה את אוסטריה, חבל זלצבורג. כשמוסיפים את העניין שהטיסות הישירות יקרות ויש לטוס ליעד קרוב, מביא אותי להוריד אותה מהרשימה..
מתלבטים על צפון איטליה, הולנד ודרום צרפת.
הולנד קורצת לי מאוד כי היא שונה מאוד הטיולים האחרונים שעשינו אבל נראה לי יקרה - האם יש אפשרות להשיג טיסות זולות יחסית? לגבי לינה, האם יש צימרים במחירים סבירים?
לגבי צפון איטליה - שנים רוצה לטוס לשם אבל אני פוחדת שיהיה חם מדי- יכולים לטוס רק בשבועיים האחרונים של אוגוסט
-
קייץ 2016 - לא??ן!!!מציעה גם את ברלין והצפון המדהים והענק שלה. יש שם 2 חבלי ארץ מדהימים! המרחקים עצומים בין שניהם חבל מקלנבורג וחבל שלזוויג הולשטיין. חופי ים מיוחדים ביותר! במקלנבורג אפשר להגיע עד האי ריגן... שמורת טבע... שעה וחצי עד שעתיים מברלין המדהימה.. צפון גרמניה הים הבלטי זה היעד הכי מתויר עי הגאמנים ובצדק . ניתן לשלב גם עד המבורג המדהימה שמצריכה ימים משל עצמה. בכל חבל יש גם לונה פארק ברמה גרמנית... במקביל האם צכיה יכולה להתאים? פראג יפיפיה... ושםינלוב מלין עיירת הסקי בחורף הופכת לעיירת ספורט אקסטרים בקיץ. כ3 שעות מפראג. ממליצה בחום. עשינו שם אומגה קורקינט סנפלינג ומגלשות... צכיה וברלין זולות מאוד
-
קייץ 2016 - לא??ן!!!ענבל,
את יכולה לפרט על צפון גרמניה. מתלבטת בין האזור הזה בגרמניה לבין הרי ההרץ.
-
ענבל 01 אשמח גם לעזרהלענבל ומיקה שלום
גם אנחנו שוקלים בן שני האיזורים ממה שחפרתי ונברתי ברשת גם באתרים בינלאומיים לחבלי הצפון יש יותר מה להציע מהרי ההרץ. אמנם יותר קרוב לנו להגיע להרי ההרץ מברלין אבל לא יודעת כמה יש לעשות שם מעבר ל 3 4 ימים.
אני חושבת ללכת לכיוון המבורג יש פארק של סנטרפארקס בשם BISPERGER HEIDE הכולל פארק מים יש לידו את המבורג וכן פארק שעשועים HEIDEPARK
או להגיע לכיוון צפון לחבלי הארץ שענבל הזכירה. אני אישית מעדיפה כפרי נופש ולא צימרים אבל קודם נראה מה יש לעשות באיזה איזור ואחכ נפתור את סוגיית הלינה..
שנה טובה ענת
-
ענבל 01 אשמח גם לעזרהלא היינו בצפון גרמניה, אבל מאוד אהבנו את אזור הרץ - היינו שם 6 לילות וחזרנו שנה אח"כ. יש המון מסלולי טיולים מגוונים, עיירות יפיפיות ויש גם אטרקציות (אם כי זה לא המאפיין העיקרי של המקום).
-
ענבל 01 אשמח גם לעזרהמיכל וענת, תודה רבה.
בהתחלה תכננתי לשלב את אזור ההרץ עם צפון גרמניה, בשביל החלק של הים.
העניין שיש לנו עדיין קושי עם גרמניה ולכן חשבנו "לשבור" את גרמניות עם צפון הולנד, שנראה לי שלא שונה בהרבה מבחינה נופית מצפון גרמניה.
אגב, אנחנו, למעט מגלשות הרים או אומגות למינהן, לא מחפשים בטיול אטרקציות של פארקי שעשועים ומעדיפים טיולים בטבע או פעילות ספורטיבית (רכיבה, שייט) בטבע. כך שאם צפון גרמניה נמדד על פי הפארקים שלו, זה פחות מדבר אלינו.
-
ענבל 01 אשמח גם לעזרהמבחינתנו היתרון הגדול של ההרץ היה מסלולי החותמות (שהבנתי מחברה ששודרגו ויש גם אפליקציה שעוזרת למצוא אותן), כי זה נתן לילדים תמריץ רציני ללכת.
-
קייץ 2016 - לא??ן!!!לגבי הטיסות להולנד - הטיסות הישירות להולנד מתחילות בכ-500$ אם מזמינים עכשיו. כשאנחנו הזמנו כחודש לפני (היה טיול ספונטני) שילמנו 650$ לכרטיס.
אפשרי לנחות בבריסל (בלגיה), במרחק שעתיים מאמסטרדם וזול יותר.