סונגפן טיול סוסים (סין)
-
בוקר טוב לכולם,
האם מישהו עשה את טרק הסוסים בסונגפן?
הבנתי שזה טרק מאוד מתויר ומסודר, ואין מה לחשוש, אבל יש לי כמה שאלות:
1. האם הטרק מומלץ גם למי שאין לו כלל ניסיון ברכיבה על סוס (כמוני?). האם זה לא מסוכן? הסוס לא יכול להעיף אותך סטייל כריסטופר ריב? האם זה לא קשה לרכב על סוס ללא ניסיון, במיוחד במשך 3 ימים רצופים?
2. היכן ישנים בטיולים הללו? האם בגסטהאוסים לאורך המסלול כמו בדילוג הנמר, או פשוט באוהלים?
בכלל אשמח לשמוע חוויות, במלצות וביקורות בעד ונגד הטיול כדי שאוכל לקבל החלטה אם לעשות אותו.
תודה לכל העונים ויום טוב לכולם! -
סונגפן טיול סוסים (סין):Reשלום
שנה שעברה + יום הייתי בטיול סוסים בסונגפן.
מס` הערות:
1. אין בעיה לרכב על הסוסים גם לחסרי ניסיון וגם לחוששים
2. הלינה היא באוהלים בשטח, כאשר המדריכים מכינים את הארוחות. (יש להביא מים למשך כל הטיול וכן מומלץ להצטייד בחטיפים)
3. לפני היציאה לטיול יש לבדוק את מזג האויר, אנחנו סבלנו מגשם ביום השני של הטיול.
בקיצור חוויה (למי שאוהב לרכב על סוסים) המסלול שאני לקחתי היה להר (יש מסלול למעינות) נופים מדהימים.
מצ``ב תמונה של המדריך
תהני -
תודה רבהאשמח לקבל עוד תגובות -
עוד תגובהעשיתי את הטיול סוסים ביולי לפני שנה.
הטיול אכן מסודר מאוד, ומתויר מאוד. המדריכים שרים ``אל המעיין``, ומעירים אותך בבוקר בקריאות ``אח שלי, סבבה``.
1. רוב האנשים לא מנוסים ברכיבה. הסוסים ממושמעים, והמדריכים טיפלו בכל סוס שסטה טיפה מהמסלול/דהר מהר מדי וכו` (לא היו הרבה אירועים כאלה).
לא רוכבים כ``כ הרבה שעות ביום. ועושים הפסקות. את הרידות עושים ברגל ולא על הסוס, ככה שאין ממש ממה לחשוש.
לי כאבו קצת הרגליים אח``כ (ודווקא לא התחת כמו שציפיתי). למעוניינים יש מסאג`ים בסוגנפן (לא ניסיתי)
2. ישנים באוהלים. המדריכים מספקים את האוהלים ושמיכות טיבטיות משהו בסט. באוהל לא יהיה לך קר.
כמה אזהרות חשובות:
א. נשרפנו ב-ט-י-ר-ו-ף. אז להימרח כל הזמן, כי לפעמים היה קר, ועוד לבשנו חולצות ארוכות (לחבר`ה אצלנו נשרפו הידיים והאצבעות!)
ב. בלילה קר. נורא. להביא את הפליז וכו`. כשישנים באוהל לא קר, אבל כשקמים בבוקר ויושבים בערב ליד האוהל - קר מאוד.
ג. אני הייתי בsnow mountain, אבל קח בחשבון שבקיץ את השלג תראה רק מרחוק מאוד. שאר הנופים הירוקים מדהימים. פשוט אם אתה מחפש קרחונים ופסגות מושלגות - תחליף מסלול.
לסיכום - אני נהניתי למרות ה``מסחרה``.
השיקולים שלך צריכים להיות גם האם יש לך את הזמן אליו (יש יום הגעה ויום עזיבה), איזה נופים אתה מעוניין לראות, (וכמה מעצבן אותך שהמדריכים מתחילים לשיר ``אל המעיין``).
בנוסף, קח בחשבון שיש עוד מקומות שעושים טיולי סוסים אחרים (פחות ממסוחרים). למשל כשהייתי בTAGOGNG (ב``באק-דור``) כמה שבועות אחר-כך, שמעתי שיש טיולי סוסים חדשים. -
ומה לגבי LANGMUSI?אם כבר אנחנו מדברים על הנושא...
מה לגבי langmusi? האם היא יותר עדיפה מסונגפן?
אני ממש מתלבט כי לפי המלצות של אנשים הבנתי שממש שווה ללכת לשם, אבל מצד שני זה מאריך את הדרך ב3 ימים.
אשמח לקבל המלצות בנושא, תודה. -
ומה לגבי LANGMUSI?:Reהכל תלוי מאיפה אתה מגיע, מה יהיה המסלול שלך בהמשך, וכמה זמן יש לך לטייל בכלל.
1. אם אתה מגיע משיאן, אתה יכול להגיע ללנגמוסי ומשם להמשיך דרומה לסונגפן, ג`וזייגו/חואנגלונג, ואז לצ`נגדו.
אם אתה מגיע מצ`נגדו לסוגנפן - תחשוב טוב אם אתה רוצה להצפין עוד יותר ללנגומסי, כי אח``כ ייקח לך יומיים לחזור לצ`גנדו.
2. כמה עיירות טיבטיות אחרות אה מתכנן לראות בהמשך?
האם יש לך תוכניות על ה``באק-דור``?
3. כמה זמן יש לך סה``כ לטיול? אם אתה ממשיך ללנגמוסי על מה תוותר? -
ומה לגבי LANGMUSI?:Reאני מגיע ללנגמוסי משיאן.
אני לא מתכנן להיכנס לטיבט, אבל כן מתכוון לקחת את ה``בק דור`` מסיצ`ואן ליונאן. -
לגבי LANGMUSIאז אני לא רואה איפה ההתלבטות.
תגיע ללנגמוסי משיאן, ומשם תמשיך דרומה לסונגפן, ג`וזייגו/חואנגלונג, משם לצ`נגדו ואז תתחיל את הבאק דור (אלא אם כן בא לך על לשאן/אמיי שאן וכו`)