בקשר להשכרת דירה ב-Airbnb
-
אהלן, נתקלתי במשהו די מזור ב-Airbnb.
אם למשל אני רוצה להשכיר דירה לשבועיים במדריד, זה כמעט תמיד יוצא אותו מחיר אם אני מזמין לחודש. למשל ראיתי דירה קטנה וחמודה במדריד שעולה בסביבות ה 3400 שקל לחודש, אבל אם אני רוצה רק לשבועיים, זה יוצא איזה 2500 שקל. איפה ההגיון פה?
ועוד משהו, בקשר ל Security Deposit - אם כלום לא קורה לדירה והמוכר מחזיר את הכסף שלי שהפקדתי, אני יכול למשוך אותו מהאתר חזרה לכרטיס הויזה? או שזה נשאר באתר?
ועוד משהו שנזכרתי בו - כשאני מבצע תשלום, מתי השוכר מקבל אותו? כשאני מזמין ישר, או כשאני מגיע לדירה ומאשר?
המון תודה!
-
בקשר להשכרת דירה ב-Airbnbלגהי המחיר, בחלק מהדירות יש מחיר יומי, שבועי או חודשי, כך שיכול להיות בהחלט ששבועיים (פעמיים שבוע) יוצא כמעט כמו חודש. אגב, באופן דומה להשכרת רכב, ששם השכרה שבועית זולה הרבה יותר בחישוב יומי.
לגבי התשלום - המשכיר מקבל את התשלום 24 שעות אחרי הכניסה לדירה - במידה ואין בעיות.
-
בקשר להשכרת דירה ב-Airbnbהבנתי, תודה רבה.
אשמח לדעת עדיין בעניין ה Security Deposity

-
בקשר להשכרת דירה ב-Airbnbעניין המחיר אינו מוזר מפני שזה נתון לשיקול דעתו של המשכיר ,
כך שאין מה לחפש מאחורי זה הגיון .
-
בקשר להשכרת דירה ב-Airbnbעדיין לא הייתי בדירה מ AIRBNB אבל שכרתי אחת לנסיעה קרובה. שאלתי לגבי ה security deposit וממה שאני הבנתי הם לא לוקחים לך את הכסף מראש בפועל, זה יותר כמו עם חברות השכרת רכב שחוסמות לך סכום בכרטיס אשראי. מובן שאם הכל בסדר כשאתה עוזב, החסימה משוחררת.
אתה יכול לפנות אליהם ולשאול את אותה שאלה

-
בקשר להשכרת דירה ב-Airbnbשכרתי דירה, טרם הגענו אליה וכרטיס האשראי שלי כבר חוייב.
גם אני ציפיתי שהחיוב יהיה לכל הפחות ביום ההגעה. ההזמנה בוצעה חודשיים טרם ההגעה.
זהו ניסיון ראשון שלי עם החברה.
מקווה שיהיה בסדר.
מיכל
-
בקשר להשכרת דירה ב-Airbnbשימו לב שאין קשר בין מועד החיוב (כסף עובר לחברה) לבין מועד ההעברה של הכסף (בקיזוז העמלות) למשכיר.
לגבי מועד החיוב, הנה טבלת מדיניות החיוב של החברה.
-
בקשר להשכרת דירה ב-Airbnbתודה רבה. אגב, אם מישהו מעוניין לנסוע למשל לספרד לתקופה ארוכה, ומחיר של שבועיים דירה ב-AIRBNB יוצא כמעט כמו מחיר של חודש, האם מומלץ להישאר באותה דירה במשך חודש שלם באותה עיר? למשל מדריד? או שזה כבר יותר מדי ומתחילים למצות את זה?
-
בקשר להשכרת דירה ב-Airbnbאם במסעדה המבורגר של 500 גרם עולה כמעט כמו 200 גרם, אבל בקושי הצלחת לאכול את ה-200 - אז כדאי לך להכריח את עצמך לבלוע את זה בכוח?
בעיניי טיפשי להישאר שבועיים ביעד אם מיצית רק בגלל שהמחיר של הדיור טוב. אתה משלם גם על תחבורה, אוכל, אתרים וכו', ואם כבר לא כיף לך, מה הטעם? אלא אם אתה חושב שחודש זה מה שמתאים לך (לי כבר יצא להיות בעיר אחת חודשיים ברצף, אבל היא באמת העיר האהובה עליי בעולם), ואז זה משהו אחר.
בקיצור, תכנן לפי מה שמעניין אותך, לא לפי איזה דיל על דירה אחת ספציפית.
עוד דבר - עם דרכון ישראלי מותר לך להישאר רק שלושה חודשים במדינות השנגן. אם אתה נוסע ל"תקופה ארוכה", קח את זה בחשבון, כדי שתספיק כל מה שמעניין אותך במסגרת הזמן הזו.
-
בקשר להשכרת דירה ב-Airbnbהחיוב נעשה ביום השכירה והכסף הולך ל-airbnb, והם מעבירים את הכסף לבעל הבית יום אחרי הכניסה לדירה. כך שאם יש בעיה אפשר לפנות ל-airbnb ולקבל את הכסף בחזרה (למעט דמי השירות)
-
בקשר להשכרת דירה ב-Airbnbמיכל מה שחויבה זה עלות השכירות, אבל לא ה security deposit ועל זה אני דיברתי.
-
בקשר להשכרת דירה ב-Airbnbתודה רבה לכולם על המענה.
שאלה קצת לא קשורה לנושא, אבל בברצלונה מדברים בעיקר ספרדית או קטלאנית? עד כמה אפשרי להסתדר רק עם ספרדית? תודה!
-
בקשר להשכרת דירה ב-Airbnbמדברים גם וגם, ותכלס אפשר להסתדר מצוין גם עם אנגלית בלבד.
-
בקשר להשכרת דירה ב-Airbnbהבנתי תודה. ואם מישהו רוצה להישאר באותה מדינה (למשל ספרד) יותר משלושה חודשים, הארכת השהות היא יחסית תהליך קל או...?
-
בקשר להשכרת דירה ב-Airbnbלהבנתי אם יש לך דרכון ישראלי, רק שלושה חודשים. וזה לא "באותה המדינה", זה בכל מדינות השנגן גם יחד - זאת אומרת גם אם נסעת לצרפת וחזרת זה ממשיך להיספר, ואחרי 3 חודשים בספרד אתה כבר לא יכול להמשיך לאף מדינת שנגן אחרת בחודשים הבאים.