טס להודו לבד.
-
היי! אני מתכנן לטוס בשבועות הקרובים להודו למספר חודשים, ואני עכשיו רוצה להסדיר את כל העניינים של לפני הטיסה.
עד עכשיו, הבנתי שאני צריך: להסדיר חיסונים, ויזה הודית ואמצעי תשלום.
אשמח לדעת:
1)לגבי חיסונים- פשוט לפנות לרופא משפחה?
2) ויזה הודית, יש משהוא מיוחד שעליי לדעת?
3)מה עניין התשלומים? אני אמור להוציא ויזה נטענת? איך אני מוציא כסף, איך אני משלם-קצת מבולבל
4)מאיפה אני מזמין טיסות ואיך אני מוצא טיסות מוזלות?
5)לאיזה יעד הכי כדאי לי לנחות בהודו?
6)יש לי עוד הסדרים שעליי לדעת?
תודה!
-
טס להודו לבד.נראה שאתה בשלבי תכנון מוקדמים מאוד. אני ממליץ לך בשלב זה לעשות קצת שיעורי בית בצורת קריאת טיפים, בלוגים ושאר המלצות כתובות ברשת - ואולי גם ללכת לשמוע הרצאה באחת מחנויות ׳למטייל׳. זה יעשה לך קצת סדר בראש וימקד אותך, כי הודו היא מדינה ענקית וכל אחד בוחר באיזה אופי לטייל בה ובאיזה אזור להתמקד.
לשאלותיך,
- פנה לרופא משפחה והוא יפנה אותך למרפאת מטיילים.
- אין משהו מיוחד. כיום ניתן להוציא ויזה אלקטרונית דרך אתר ייעודי. קל, מהיר ונוח.
- אתה לא ׳אמור׳ להוציא ויזה נטענת. אתה יכול, אם אתה רוצה. בהודו, כמו בכל מדינה אחרת בעולם, יש כספומטים ותוכל להשתמש גם בכרטיס אשראי בינ״ל. כמובן שכמות מסוימת של מזומן כדאי שתביא איתך.
- נסה את האתרים Skyscanner ו-Kayak בתור התחלה. או פנה לסוכן נסיעות.
- החלטה שלך. שערי הכניסה הפופולריים ביותר הם דלהי ומומביי.
- לא ממש.
בהצלחה.
-
טס להודו לבד.תודה רבה! לגבי ויזה, זה: http://www.smvisa.co.il/%D7%91%D7%A7%D7%A9%D7%94-%D7%9C%D7%9 5%D7%99%D7%96%D7%94.asp?navigate=13
?
ולבחור בויזה תייר?
-
טס להודו לבד.כן, אתה צריך ויזת תייר.
הקישור שלך מפנה לחברת ש.מ.אשרות שהיא אומנם חברה מוכרת ומבוססת בתחום אבל לא רק דרכה אפשר להוציא ויזה. כאמור, כיום ניתן להוציא ויזה אלקטרונית להודו מבלי להידרש לשירותיה של חברה זו או אחרת.
ראה את הקישור ״ויזה להודו״ כאן בפורום בצד שמאל. כל המידע שם.
-
טס להודו לבד.תודה. הבנתי שויזה אלקטרונית זה רק לחודש ואני מחפש ליותר. אז אני מכיר שכן דר האתר שהבאתי?
-
טס להודו לבד.הי,
חיסונים - יש פורום בריאות פה באתר. גלוש לשם וקבל תשובה מרופאה. במקביל או לחלופין אתה יכול לגשת למרפאה של משרד הבריאות (באינטרנט יש רשימה של סניפים) או מרפאות ייעודיות למטיילים (מידע בפורום בריאות פה באתר) ולהתייעץ ולהתחסן שם. שים לב שיכול להיות שיש חיסונים שתוכל לקבל אצל אחות קופת החולים שלך בחינם או במחיר נמוך מאוד - ניתן לברר במוקד קופת החולים שלך או באינטרנט.
ויזה אלקטרונית מסוג VOA(visa on arrival) מוגבלת לשהיה שלעד 30 יום בהודו.
בשביל ויזה ארוכה יותר צריך להגיש טפסי בקשה לויזה יחד עם הדרכון לשגרירות. את טפסי הבקשה לויזה ממלאים באינטרנט, מדפיסים ומגישים יחד עם הדרכון ותמונות פספורט. בעבר אפשר היה להגיש את הטפסים והדרכון ישירות לשגרירות אך בשנים האחרונות השגרירות משתמשת בשירותי מיקור חוץ, כיום של ש.מ. אשרות (אם זה לא השתנה לאחרונה), מה שאומר שהטפסים והדרכונים של כל סוכנויות הנסיעות מגיעים לש.מ. אשרות והם מעבירים לשגרירות ומפיצים בחזרה לסוכנויות. אם אתה גר ליד סניף של ש.מ. אשרות זה יצא לך הכי זול. אם לא, יכול להיות שלשלוח את הדרכון מסוכנות נסיעות הקרובה למקום מגוריך יהיה הפתרון הזול ביותר עבורך.
כסף - יש דיונים ארוכים בנושא זה בפורום. אם יש לך כרטיס אשראי בין לאומי תוכל למשוך כסף בעזרתו ברוב מכשירי ה ATM ("כספומט") בהודו. ניתן גם להחליף יורו או דולר מזומן אצל חלפנים בהודו. אני מעדיף את השימוש בכרטיס אשראי בין לאומי, אחד נוסף לגיבוי אם העיקרי יושחת/יגנב/יאבד וסכום מסוים ביורו או דולר מזומן, כי מה לעשות, לפעמים אין חבר נאמן כמו כסף מזומן. ויזה נטען הוא פתרון ספציפי למי שלא יכול להוציא כרטיס אשראי בין לאומי. יתרון מסוים נוסף הוא שכרטיס נטען של רשות הדואר מוגבל בכמות המזומן שניתן למשוך בו, שכן ניתן למשוך רק מה שהוטען בארץ, כך שאם הוא נגנב יש גבול לכמות הכסף שהפסדת.
למצוא טיסות זולות - יש כאלה שבשבילם זה תחביב, יש כאלה שבשבילם זו עבודה ויש כאלה שאצלם זו אומנות. את מה ש FlyingOut שכח אני לעולם לא אדע. אני מחפש באתרים שהוא ממליץ ומזמין באתרי החברות בהם אני טס (Austrian, Turkish וכו'), כי אני לא יודע על מי אפשר לסמוך בעולם הוירטואלי ועל מי לא. אבל יכול להיות שסוכן טוב יוכל להשיג לך טיסה טובה וזולה יותר ממה שתמצא באינטרנט.
איפה כדאי לנחות תלוי במסלול הטיול שלך. אם אתה מתחיל בדרום תחפש טיסות שנוחתות בדרום הודו (מומבאי למשל). אם אתה מתחיל בצפון חפש טיסות שנוחתות בצפון (דלהי למשל).
סידורים נוספים - לדעת מה חשוב לך בתחילת הטיול ואיזשהו תכנון גס של מסלול הטיול, כדי שתטייל את מה שאתה רוצה לטייל ולא טיול של אחרים, וגם בשביל שלא תתנוון שבועות בקאסול ותגלה שפיספסת את פסטיבל הגמלים בפושקר או את הקומבה מלה בהארידוואר.
תהנה ותחזור בריא