ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מעשה בקסדה

פורום סקי וסנובורד
    5
    6
    964
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

אמנם לא סקי ,אבל סיטואציה דומה שהביאה אותי לשתף איתכם את קורותיה..
      בשבת האחרונה רכבתי רכיבת קרוס קאנטרי ביערות הכרמל.
      באחת הירידות הגלגל הקידמי פשוט ננעץ בסלע כשהאנרציה והמשקל הופכים את האופניים ואותי קדימה סביב ציר הגלגל הקידמי בסיבוב שנראה כמו נצח ושבסופו נחתתי ישר על הראש עם כל כובד משקלי לתוך סלע...
      מעבר למכה הישירה אני זוכר ששמעתי את הקסדה נאנקת מהלחץ ושהספקתי לחשוב לעצמי כמה טוב שחבשתי אותה לראשי..
      כשקמתי לבסוף, והורדתי את הקסדה מצאתי באיזור האונה הקידמית של הראש ,שקע ענק בגודל של אגרוף עם סדקים אורכיים לצידי הקסדה.
      כל מי שהעיף לאחר מכן מבט על הקסדה היה פשוט המום .
      אני אישית יצאתי ללא פגע ורק עם כאב ראש קל שחלף כבר בשעות הערב .
      אני יכול להגיד שזו הפעם הראשונה שנפלתי בצורת פגיעה ישירה על הראש אחרי אין ספור נפילות כאלו ואחרות וזו הפעם הראשונה שבה הקסדה פשוט הצילה אותי .

למרות ``שאמרתי לכם`` , לא צריך יותר מפעם אחת כזו כדי להבין שהמרחק בין פציעה ``לסיפורי גבורה`` הוא רק המזל ומה שחוצץ בינהם כשהמזל אינו משחק לידינו- היא הקסדה .

את הקסדה הזו נתתי מתנה לבה``ס של הילדים כדי שילמדו ולי רכשתי חדשה.

פעם אנחנו למעלה ופעם למטה ... קסדה לאנשים שיש להם ראש.
      צארלס
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דורון . 0
        דורון . 0 נערך לאחרונה על ידי

טוב שנגמר ככה
        ואגב, לבולם הקדמי חשיבות במניעת תאונות מסוג זה. אם אין לך משהו טוב וארוך במידה סבירה, תשקול לשדרג. חראם על עוד קסדה..
        • moguls
          moguls נערך לאחרונה על ידי

Hows is the boulder doing???
          So you too have accidents from time to time....glad to see your human and glad to see your ok.

Be safe Superman
          • ufori
            ufori נערך לאחרונה על ידי

לא יפה.....
            אחרי ההופעה בססטרייר אתה אומר לצ`רלי שאין לו מספיק ארוך??
            • בומברדינו
              בומברדינו נערך לאחרונה על ידי

תזכורת מהשנה
              עד לשנה זו גלשתי בלי קסדה (ולבושתי - אפילו שחררתי את הילדים מהקסדה בזמן שהם לא היו בשיעורי סקי). השנה, בעקבות שכנוע של צ`ארלס מנהל הפורם (אופניים, רולר בליידס - קסדה זה בכלל לא סימן שאלה. חגורות בטיחות באוטו - כנ``ל) וגם עניין של דוגמא אישית לילדים, למה בעצם הם כן חייבים ואנחנו לא? די אידיוטי לחשוב שאנחנו צריכים לשמור רק על הראשים שלהם, ותאמינו לי - הם יודעים ליפול יותר נקי מאיתנו.
              אז חבשתי קסדה
              ו...
              ביום הרביעי לגלישה, בסוף המדרון, בקטע שבו סתם תופשים מהירות כדי להגיע למעלית ומרגישים נינוחים, גבעונת קטנה בשילוב עם ערפל, כל הגוף נזרק אחורה בעוצמה (שמתאימה למהירות הגלישה) והראש נחבט מאחור בקרח בעוצמה שקשה לתאר.
              זה מצב של חוסר שליטה מוחלט!
              הקסדה מתפצחת והראש נשאר שלם!!!!
              רק מלחשוב על מה היה יכול לקראת ללא הקסדה אני מרגיש צמרמורת.
              אז - שוב תודה לצ`ארלס על קידום נושא חבישת הקסדה ואני מקווה שתרמתי את תרומתי הצנועה לקמפיין זה.

נ.ב. באופן די מפתיע מבחינתי, גיליתי שזה גם מאוד נח לגלוש עם הקסדה.כך שאפילו בהיבט הזה - זה לא מציק אלא להיפך.

רק עם קסדה
              • ?
                אורח נערך לאחרונה על ידי

WELCOME
                ברוכים הבאים למועדון ה OTH - over the handlebar. שמח שאתה בסדר, ואל תשכח - תאונות מסוג זה הן תמיד סיבה טובה לשידרוג - אישתי היקרה, עכשיו אני באמת חייב את הקסדה המגניבה ב 800 ש``ח, ואם היה לי בולם קדמי שהוא לא אלססטומר בכלל לא הייתי נופל, ולהחליף בולם לא שווה, אז כדאי שאתחדש במשהו נורמלי ב 6000 ש``ח.
                לפי הפרוטוקול, יש לחזור על מהלך זה עד שהאופניים יקרות יותר מהרכב. בהצלחה
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון